hren

OBITELJ I MLADI MEĐU NAJVAŽNIJIM PITANJIMA
Naša lista, prema pokazateljima, mogla bi biti odlučujući faktor u radu slijedećeg saziva Gradskog vijeća Kaštela i naš će zadatak biti Gradskom vijeću vratiti ulogu koja mu pripada, odlučivanje u kojem će smjeru grad Kaštela ići – kazali su u srijedu kandidati liste Hrasta na lokalnim izborima, Karmelo Milanović, Stjepan Maglica, Ivan Pavlinović i Bruno Petrušić.

Kandidati Hrasta ustvrdili su da njihovu listu karakterizira i čini drugačijima njihova srčanost i odlučnost da beskompromisno mijenjaju stvari na bolje.
 
- Činjenica je da bez  jakog gospodarstva  i novih radnih mjesta ne može se kvalitetno napredovati. Politika treba stvoriti preduvjete da se svi mogući prostorni kapaciteti stave u gospodarsku  funkciju.  Jedino sredstvima Europske unije možemo riješiti komunalnu infrastrukturu i aktivirati rješavanje problema vode i kanalizacije te oživjeti gospodarstvo. Treba hitno definirati granice pomorskog dobra kako bi se taj gospodarski potencijal stavio u funkciju.
Obrtnicima i poduzetnicima treba staviti na raspolaganje gradske prostore i površine kako bi svojom kreativnošću ponudili kvalitetan sadržaj.
Potrebna nam je pravednija raspodjela financijskih sredstava, bez elitizma, a sredstva koje građani uplaćuju u određene državne blagajne, treba vratiti i ulagati u Kaštela – kazao je nositelj liste Karmelo Milanović, dok se Stjepan Maglica osvrnuo na brigu o kaštelanskim obiteljima te djeci i mladima, kojima treba biti omogućeno bavljenje sportskim i kulturnim aktivnostima, kroz atraktivne sadržaje.

Mi smo garancija da će se loše stvari promijeniti

- Godinama govorimo o nedostatku sadržaja, Centru za djecu, mlade i obitelj, Kući mladih, a u Gradu tek ovih dana govore kako je to traženje opravdano. Prioritet nam je i učiti djecu i mlade međusobnom zajedništvu, solidarnosti i odgovornosti. Naša inicijativa ulaganja u udruge mladih, poput uređenja protora za Torcidu u Gomilici i Donjim Kaštelima, samo su dijelom pokazali kako treba postojati aktivna suradnja Grada i mladih – tvrde Pavlinović i Maglica te konstatiraju da će posebnu brigu usmjeriti prema obiteljima s više djece i onima lošijeg imovinskog stanja.

- Novi zakon nam omogućuje da ono za što smo se do sada  zalagali ili ćemo ostvariti ili nas neće biti. Imamo iskustva i znanje te srčanost i odlučnost da mijenjamo stvari na bolje. Mi smo garancija građanima da će se loše stvari sigurno mijenjati.
Nudimo sebe, svoju iskrenost, rad  i srčanost. To u politici imate ili nemate, to jeste ili niste – zaključio je Maglica.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij