hren
 

NOGOMETOM I DONACIJAMA DO DIJELA SREDSTAVA
Humanitarne zvijezde Hrvatske i Humanitarne zvijezde Kaštela u Kaštel Starom su ogledali snage na terenu NK Val, kako bi osigurali prva sredstva u humanitarnoj akciji kupnje kombi vozila za udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Naša dica“.

Broj gledatelja bio je nešto manji od očekivanog, a prodajom ulaznica, ali i donacijama poduzetnika, pojedinaca i tvrtki, prikupljen je dio potrebnih sredstava.
Prema informacijama koje smo dobili od predsjednice udruge „Naša dica“ Gordane Burić, prikupljeno je oko 40 tisuća kuna. Od prodanih ulaznica skupljen je nešto manji iznos, a među rekorderima u broju kupljenih ulaznica je tvrtka Cemex koja je u tu svrhu uplatila 3 tisuće kuna i Baletna škola s 50 kupljenih ulaznica. Predsjednik NK Val, poduzetnik Slavko Gotovac uplatio je 10 tisuća kuna, a tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana uplaćeno će biti i 5 tisuća kuna od strane Zajednice sportskih udruga, isti iznos, prema riječima Ivana Udovičića, uplatit će i kaštelanski HDZ, dok će Marina Kaštela za kupnju kombi vozila uplatiti 10 tisuća kuna. Grad Kaštela cijelu akciju financijski je pomogao kroz organizaciju. Za provedbu sportskih aktivnosti u udruzi, Humane zvijezde Hrvatske poklonile su im nekoliko lopti i dresova.

Iako je u cijeloj priči rezultat same utakmice bio manje važan, treba napomenuti da kao i brojne ekipe protiv kojih su igrali, „humanitarce“ Hrvatske nisu uspjele pobijediti niti Humane zvijezde Kaštela. Rezultat je na kraju bio 4:4, a među igračima obje ekipe u nedjelju su se našli i Ivica Mornar, Darko Miladin, Hrvoje Maleš, Vlatko Đolonga, Zvonimir Deranja, Branko Strupar, Slaven Knezović, Denis Putnik, Ante Miše, Ivan Rančić i mnogi drugi, ali i savjetnik predsjednika RH za sport, Branko Tušek te gradonačelnik Kaštela Josip Berket, kojeg je selektor Ante Papić uveo na početku utakmice u igru, no kako su s osmijehom kazali, nakon nekoliko zaleđa u kojima se našao, dobio je zamjenu.

- Ove zvijezde su sjajile u vrijeme dok su bili igrači, a sjaje i danas kada se bave humanitarnim radom – kazao je Berket, koji je s zamjenikom Marinkom Kovačevim gostima nudio prve kaštelanske trešnje.

Utakmici i cijeloj akciji došli su dati podršku i pojedini gradonačelnički kandidati na izborima, a podrška akciji će biti i dalje potrebna jer je ovim iznosom prikupljena tek četvrtina potrebnih sredstava.
Gordana Burić najavila je nastavak akcije te zahvalila Humanim zvjezdama, Gradu Kaštela i NK Val na organizaciji.

Foto: Ante Majić
Video: Iskreni


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_9052)

  a ono mogli ste ranije napisat da se ovo igra pa bi iblo vise ljudi na tribini

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9119)

  glupog li naslova..da..humane zvijezde....;)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9117)

  bravo berket i gotovac svaka van čast dali ste najveću pomoć za dicu

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5248)

  daj bože da bude ovakvih akcija još i više

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4714)

  Bravo Berketu i Gotovcu

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3082)

  Bravo svi!

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul