hren

malaKANDIDATI SGEH ZA ŽUPANA I ZAMJENIKE
Savez za građansku i etičku Hrvatsku predstavio je ovog petka u Kaštelima svoje kandidate za župana i dožupane na skorašnjim izborima, Ivana Grubišića, Nikšu Jajca i Duju Draganju.

U svom uvodnom govoru okupljenima u dvorcu Vitturi, prvi čovjek Saveza i saborski zastupnik Ivan Grubišić, naveo je kako je u svom dosadašnjem radu SGEH često bio kamen spoticanja mnogima.  Osvrnuo se Grubišić i na planove i želje članova SGEH-a, vezane za skore izbore, ali je pri tome naglasio da neuspjeh na izborima neće značiti slabljenje Saveza, već će i dalje, oslanjajući se na stručne ljude,  nastaviti sa svojim radom i aktivnostima kako bi županija Splitsko-dalmatinska bila uređena po željama i potrebama njenih građana.

grubisic

O planovima i programu SGEH-a govorio je kandidat za dožupana Nikša Jajac, naglasivši da je temeljna postavka njihovog programa izravna demokracija te će u tu svrhu uvesti moderne informatičke tehnologije.

- Kroz informatizaciju olakšati ćemo život gospodarstvenicima i drugim građanima županije – ustvrdio je Jajac.

Nikša Jajac iznio je namjeru SGEH da izradi galeriju prostornih planova gdje će se naći svi prostorni planovi županije i lokalnih zajednica. Pri tome se osvrnuo na županijski GUP koji nije godinama donesen te, po njegovim riječima, umjesto da bude razvojni plan on je postao kočničar razvoja. U programu SGEH nalazi se i registar pomorskog dobra, kao i novi principi koncesije.

Drugi kandidat za dožupana, Duje Draganja dotakao se problema koji muče Kaštela i Kaštelane, poput nedostatka vodoopskrbe i kanalizacije, loših prometnica, ekocida na obali i Kozjaku, stagniranja turizma i sličnih, kako je kazao, Kaštelanima poznatim tema.

Nazočni građani kandidatima SGEH-a postavljali su pitanja upravo o temama iz njihovog programa, ali bilo je i poneko pitanje vezano uz općeniti rad Saveza kao i Ivana Grubišića. Između ostalog, tako su svi imali priliku čuti da Grubišić, kao saborski zastupnik, prima naknadu za odvojeni život, no kako je kazao, to je zakonski mehanizam.

-Ali odrekao sam se te naknade, kao i dijela svoje saborske plaće u korist potrebitih – objasnio je Grubišić te nadodao kako on zadržava dvije prosječne plaće, odnosno nešto poviše 5 tisuća kuna mjesečno, koliko mu je nužno za funkcioniranje kao saborski zastupnik i svakodnevni život.


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • samar (Gost_7097)

  Na prvu san pomislija da je rič o jajcu iz sućurca;)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9180)

  Loše, jako malo ljudi.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8159)

  Ali odrekao sam se te naknade, kao i dijela svoje saborske plaće u korist potrebitih – objasnio je Grubišić te nadodao kako on zadržava dvije prosječne plaće, odnosno nešto poviše 5 tisuća kuna mjesečno, koliko mu je nužno za funkcioniranje kao saborski zastupnik i svakodnevni život.

  koliko hrvata svaki dan ide na posa i ima 3 i više članova obitelji i nema tih 5000 i nešto kuna mjesečno????

  zar ovo nije sramota ?????

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3187)

  zašto nitko od grubišićevih kaštelanskih kandidata nije ništa govorio, nego samo don Ivan govori. Ima li netko od njegovih ljudi za Kaštela nekakav program, neće don Ivan ići za gradsko vijeće Kaštela

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4356)

  Ne bih potcjenjivao Don Ivana i njegove ljude.Oni nisu primjerci političara koje smo do sada imali ( osim vrlo rijetkih izuzetaka koji su još živi ili su u vječnoj slavi svojih zasluga za hrvatski narod) .A a sve su stranke bile u raznim našim vladama i uvijek su gledali samo svoj interes.Vidite li gdje smo došli ? Zato nemojmo bježati od Don Ivana ili njemu sličnih,sigurno neće upropastiti ono što je ostalo.NIsu nas oni doveli na rub ponora.Ostanemo li na ovima koje smo do sada imali, kroz njihove Vlade ovih dvadesetak godine, upast ćemo u ponor iz kojega nas za daljnjih dvadeset godina ne će izvući niti Europa. Valja dobro promiisliti.
  Mi ne znamo za opolitičare druge vrste

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4356)

  isprika ; umjesto "političare" pogrešno je napisano "opolitičare",

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1137)

  Odgovara: # 304977

  Kakav komentar - pa don Ivan ne radi u svom mistu kao većina tih radnika koje spominješ!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5214)

  Vidi.velikih. gospodarstvenika. Ajde.don.Ivane.sta.vi.i.Draganja.znate .o.poduzetnistvu. Nemojte.vise.bit. farizej

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9139)

  Odgovara: # 304969

  Nije nego puno loših ljudi, pa ne dolazu slušat dobre, nego zločeste.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8400)

  kad kerum pobjedi ,ovi sele...tako su rekli

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2183)

  hahahahahhahahaaa

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6114)

  Don Ivan ina krive ljude u Kaštelima.
  Tadin,Marin Teget......

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9766)

  don Ivav prima kao nešto više od 5000kuna.pitam se zašto ne kaže zašto je zatražija i zašto prima dodatak za odvojeni život.također me zanoma od kog je odvojen(žena,djeca ili sl.)
  Častan čovjek to nesmije prešutiti.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4280)

  Nikad se nisu izjasnili o spaljivanju smeća u Cemexu; molim da nešto kažu o toj temi (nešto jasno i jednoznačno)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9310)

  Odgovara: # 305133

  iz programa...želimo dostići visoku razinu razvrstavanja i recikliranja otpada radi zadovoljavanja ekoloških i sigurnosnih kriterija na razini standarda EU. Poštrenje kontrole i drakonsko kažanjavanje onečišćenja uzrokovanih prekomjernim ispuštanjem onečišćenja... uvođenje neovisnog monitoringa kvalitete: zraka, mora i tla...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8113)

  Gostu 9310:
  Da, ali i ovo što si naveo je uopćeni odgovor, otprilike: "Neka sve bude po zakonu". Nema ni riječi o tome što u konkretnom slučaju.
  Problem je u tome što će i u Cemexovom slučaju puno toga biti formalno po zakonu, ali je svejedno štetno. Prejaki su i mogu kupiti struku i studije i mjerenja i granične vrijednosti. Donosi se i zakon o strateškim ulaganjima koji je iznimno štetan zakon.
  Ako to i jest po zakonu da se smeće iz Europe spaljuje u kaštelanskim cementarama, ja sam svejedno protiv i to mi je važno.
  Don Ivan Grubišić se uvijek odbijao izjasniti po ovom pitanju i samo je ponavljao u stilu: "Neka sve bude po zakonu". Molimo konkretan odgovor.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3144)

  Odgovara: # 305345

  Kako portal nekada dozvoljava, a nekada ne odgovor, neka ovo bude odgovor gostu 8113
  Cemex je zahvaljujući dosadašnjoj vlasti kako u državi tako i na lokalnoj razini stekao ogromnu prednost u odnosu na građanske udruge i eko aktiviste. Danas jedino Cemex raspolaže sa točnim podacima, kojima može raspolagati pa i na vlastitu korist. Potrebno je konzumirati sadašnju zakonsku regulativu i uspostaviti trenutni nezavisni monitoring jer je očito da javnost opravdano sumnja u podatke koje Cemex prezentira. Do uspostave neovisnog monitoringa i izrade neovisne revizije Cemexove studije utjecaja na okoliš nikomu pa ni Cemexu se ne smije dozvoliti apliciranje novih tehnologija, da se ne ponovi Vranjičko zlo.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij