hren

OBJAVLJENI SLUŽBENI REZULTATI IZBORA
Hrvatski građani u nedjelju su izabrali svoje prve predstavnike za EU parlament, a prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, njih šest je iz redova koalicije HDZ-HSP AS-BUZ, petoro iz koalicije SDP-HNS-HSU, a jedan predstavnik dolazi iz redova Hrvatskih laburista – stranke rada.

Prema izvješću DIP-a na izbore je izašlo 20, 84% građana, a nevažećih listića bilo je 5,07%. Lista koalicije HDZ-HSP AS-BUZ osvojila je 32,86% glasova, lista koalicije SDP-HNS-HSU 32,07%, a laburisti 5,77%.


Prvi hrvatski EU parlamentarci

Prema glasovima koje su dobile pojedine liste te preferiranim glasovima za pojedinog kandidata, u EU parlamentu slijedeću godinu dana, do redovnih EU izbora, Hrvatsku će zastupati Ruža Tomašić (koja je dobila najveći broj glasova – 26,58%, na listi  HDZ-HSP AS-BUZ), Andrej Plenković, Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić i Zdravka Bušić iz koalicije HDZ-HSP AS-BUZ, Tonino Picula (koji je dobio najviše glasova – 47,34% na listi SDP-HNS-HSU), Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo i Sandra Petrović Jakovina s liste koalicije SDP-HNS-HSU te Nikola Vuljanić iz Hrvatskih laburista.

U ponedjeljak u 12 sati počeli su teći rokovi za prigovore, koji se mogu podnijeti u roku slijedećih 48 sati.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • Dino (Gost_211)

  HDZ,HSP AS i BUZ su zasluženo dobili na izborima , SDP,HNS i HSU su druga opcija u Hrvatskoj , Laburisti su treća , a ovi ostali HSP,Hrast,Jedino Hrvatska,ABH,A-HSP,Volim Hrvatsku ili ući u zajedništvo s HDZ-om i kompanijom ili zajedno , a Jakovčić s SDP-om , jer ovako je puno glasova u vjetar otišlo.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_230)

  ovo je jedna te ista opcija eu guzičara sve osim narodne liste koja je prešla prag sa 5,07% jer tako misli 80% naroda

  oko 7 godina prije
 • Kukuriku pobjednik, jer je IDS i Jakovčić njihov (Gost_3155)

  Kukuriku je ipak ukupni pobjednik, jer IDS s Jakovčićem je išao sam za EU parlament ali su članovi koalicije na vlasti.

  oko 7 godina prije
 • jn (Gost_5237)

  Zoran Milanovic rece daje Ruza Tomasic elementarna nepogoda i drustveno zlo emoj zorane vidise da svamom nesto nije uredu sramise nisi zasluzijo ni da kokosi cuvas

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4221)

  Ruža ispala najbolja hadezeovka :)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9173)

  hrvatsku..ce zastupati..12 judi sa ..1000..do 50000..dobiveni glasova..a sve na trosak..4500000..hrvatisohna..<br />to je sigurno ..lip osjecaj..za jedne i ostale.. ;-)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6090)

  [quote name="Gost_5237"]Zoran Milanovic rece daje Ruza Tomasic elementarna nepogoda i drustveno zlo emoj zorane vidise da svamom nesto nije uredu sramise nisi zasluzijo ni da kokosi cuvas[/quote]<br />Što bi Milanović tek rekao Vaše gramatičke vještine?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3161)

  ajmo Ružo!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3212)

  [quote name="Gost_5237"]Zoran Milanovic rece daje Ruza Tomasic elementarna nepogoda i drustveno zlo emoj zorane vidise da svamom nesto nije uredu sramise nisi zasluzijo ni da kokosi cuvas[/quote]<br /><br /> a jel vi moj pismeni čovječe znate da se kokoši ne čuvaju

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4165)

  Vaša Ruža T. je prije bila protiv EU malo kakila pa malo pikila da nebi u E U .A sada za 8000 euriča ide. I onda vi virujeteda je ona domoljubna,više voli ona korist. A da bi se opravdala kazala je da Hrvatska još nije spremna za ulazak u EU. E sad je ja pitam oli se ča prominilo da je donila odluku da smo spremni za EU....

  oko 7 godina prije
 • (Gost_151)

  Odakle je ovi tip kad kaže da se kokoši ne čuvaju. Ovde se moraju čuvat jer ima auta odnosno prometa a to se ne moraju čuvat odakle je on doša jer su planine i šume...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9210)

  Koja smo mi budalasta nacija, najprije ne izadjemo na izbore u 80%-tnoj "kolicini", a potom mudrujemo, njorgamo, pjenimo se sto su rezultati takvi kakvi jesu....Tipican kaoticni levantinizam balkanske subspecije, odnosno veverin u glavi.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij