hren

U HRVATSKOJ ODAZIV 5,98 POSTO
Do 11 sati na birališta diljem Hrvatske izašlo je tek 5, 98 posto upisanih birača, izvjestilo je Državno izborno povjerenstvo. Prema podacima s manjeg dijela od 18 birališta u Kaštelima, odaziv u Kaštelana do 11 sati, bio je 4,73 posto.

Postotak odaziva računa se po broju građana na spisku birača, na kojima nema osoba kojima je primjerice  istekla osobna iskaznica, te koji za pravo na glasovanje trebaju donijeti potvrdu iz Ureda državne uprave.

Zbog razlike u broju osoba na biračkom spisku (33.533 osobe) i registru birača (39.945 osoba) u kojem je dodatnih 2.412 osoba koji imaju pravo glasa, uz potvrdu,  iako nisu na biračkom spisku, te nedostavljenih informacija s pojedinih birališta, u Izbornom povjerenstvu pretpostavljaju da je u Kaštelima stvarni odaziv i manji od službene informacije.

Inače, na području Hrvatske najbolji odaziv bio je na području Karlovačke županije – 7,63 posto, a najmanji u Zadarskoj županiji – 4,59 posto. U Splitsko-dalmatinskoj županiji odaziv do 11 sati iznosio je 5,45 posto.

Na biralištima do 11 sati nije zabilježen niti jedan veći incident ili nepravilnosti.


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_3942)

  nela sršen glasala u metkoviću. jeli ta naša kirurgica i konzulica boravi na svom radnom mistu, ili je tamo naporno pa sad želi malo lakše do eurića.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4101)

  Za koga izac na izbore za njihova ogromna primanja,lazi da nenabrajam dalje neka se srame sami sebe jadan narod koga vodi.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2190)

  Danas bi treba biti sveti dan u našoj povijesti, vračamo se ondje gdje oduvijek pripadamo. Onaj dan kada se trebamo sjetit svih onih palih za sveto HRVATSKO ime, od davnina pa preko Iliraca, Gaja, Mažuranića, Jelačića, Kvaternika, Radića,svih istinskih domoljuba kroz drugi rat lijeve i desne opcije, Tuđmana i Domovinskog rata. Pripadamo Europi i njen smo dio. Izaberimo najbolje među nama. Tebi Domovino jedina i sveta neka bude sretno.

  oko 7 godina prije
 • Fenomen (Gost_3123)

  Dajte mi dnevnicu zastupnika u eu parlamentu i rado izlazim na izbore.

  oko 7 godina prije
 • stvarnost (Gost_6527)

  štovani gostu 3123, dobio si mogučnost da se prijaviš za Eu izbore, što pšrije nisi imao.<br />Potrudi se i zainteresiraj građane da glasuju drugi put za tebe.<br /><br />A, ne samo nevalja ovo, nevalja ono, svi su lopovi, svi su idioti, ulizice, beskičmenjaci.<br />Hajde uvjeri Nas da si Ti pravi izbor ili prestani kukati.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8375)

  [quote name="Gost_6527"]štovani gostu 3123, dobio si mogučnost da se prijaviš za Eu izbore, što pšrije nisi imao.<br />Potrudi se i zainteresiraj građane da glasuju drugi put za tebe.<br /><br />A, ne samo nevalja ovo, nevalja ono, svi su lopovi, svi su idioti, ulizice, beskičmenjaci.<br />Hajde uvjeri Nas da si Ti pravi izbor ili prestani kukati.[/quote]<br />Ja isto mislim da su svi lopovi i da gledaju samo svoju gladnu guzicu.

  oko 7 godina prije
 • 007 (Gost_1194)

  Ja ću glasat za njih da uđu u parlament i primaju velike plaće a mi ćemo umrit od gladi.Ma nema šanse da glasam za ikoga!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3187)

  razumin ove koji nisu glasali ,podrzavan ih jer sam jedan od njih,ali ne razumin ove sta su isli glasat... pa sta je njima?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3387)

  Ono koji su izašli glasat poštuju hrvatsku državu

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2115)

  [quote name="Gost_3387"]Ono koji su izašli glasat poštuju hrvatsku državu[/quote]<br />krivo...oni koji su išli glasat su tupi, glupi i neupotrebljivi...a reka bi i da direktno imaju koristi od bilo ove ili one vlasti sve je to isto maslo

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9173)

  izasli ili ne izasli..isto vam se pise.. ;-)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3387)

  [quote name="Gost_2115"][quote name="Gost_3387"]Ono koji su izašli glasat poštuju hrvatsku državu[/quote]<br />krivo...oni koji su išli glasat su tupi, glupi i neupotrebljivi...a reka bi i da direktno imaju koristi od bilo ove ili one vlasti sve je to isto maslo[/quote]<br />a tko nema koristi od svoje države?

  oko 7 godina prije
 • Gore piše "na biračkom spisku (33.533 osobe) i registru birača (39.945 osoba)" <br /><br />Očito je broj stanovnika u gradu Kaštela iznad 33.533 stanovnika.<br /><br />Može li netko odgovoriti na pitanje:<br />Koliko stanovnika (približno)ima GRAD KAŠTELA na popisu?.<br /><br />Unaprijed hvala<br /><br />Anton Ante Vukas iz Toronta, Canade.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3387)

  [quote name="AntonVukas"]Gore piše "na biračkom spisku (33.533 osobe) i registru birača (39.945 osoba)" <br /><br />Očito je broj stanovnika u gradu Kaštela iznad 33.533 stanovnika.<br /><br />Može li netko odgovoriti na pitanje:<br />Koliko stanovnika (približno)ima GRAD KAŠTELA na popisu?.<br /><br />Unaprijed hvala<br /><br />Anton Ante Vukas iz Toronta, Canade.[/quote]<br />http://www.dzs.hr/-državni zavod za statistiku, provjerite na popis stanovništva 2011

  oko 7 godina prije
 • (Gost_239)

  prema zadnjim podacima MUP-a u Kaštelima živi nešto više od 45 tisuća stanovnika

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij