hren
 

PREDSTAVLJANJE VRIJEDNOG PROJEKTA
U osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću, u utorak je javno predstavljen solarni treker, postavljen na školi u sklopu Solarnog suncokreta, projekta namijenjenog edukaciji učenika osnovnih škola o obnovljivim izvorima energije.

Projekt provodi  Hrvatski telekom u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Društvom za oblikovanje održivog razvoja i udrugom Eko Kvarner.

Škola u Kaštel Lukšiću jedna je od deset osnovnih škola u Hrvatskoj gdje je instaliran po jedan solarni treker, uređaj koji se danju okreće za suncem, što rezultira dodatnom učinkovitosti, a proizvodi energiju od 1 KW.

Kako je u pozdravnom govoru kazao ravnatelj škole Ostrog Stipe Božinović, radi se o manjem trekeru koji će školi donijeti godišnju uštedu od nekoliko tisuća kuna, ali mnogo veći značaj ima u edukaciji učenika i nastavnika te zaštiti okoliša.

Zadovoljstvo realizacijom jednog ovakvog projekta na predstavljanu su iznijeli i voditelj prodaje u Hrvatskom telekomu Pero Ćosić, Ante Radovčić iz županijskog ureda za prosvjetu, Zoran Kordić iz UNDP-a te Duje Draganja iz udruge Eko Kvarner.

Predstavljanu su nazočili i zamjenici gradonačelnika, Marinka Parčina te Marinko Kovačev, koji je pozdravio ovaj projekt i uključivanje jedne od kaštelanskih škola.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_1855)

  energiju od jednog kV????<br />valjda kW

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7176)

  jel još triba 56 dozvola "ishodit" za stavit panel na vlastiti krov???ajte ljudi lovit rakove..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8186)

  Ne bi škodilo malo više tehničkih podataka i informacija o okvirnoj cijeni uređaja.

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij