hren

MLADOST, ZNANJE I PAMET
Uskoro će građani Hrvatske, na izborima za Europski parlament 14. travnja, po prvi put izabrati 12 osoba, koji će Hrvatsku predstavljati u Europi. Građani Hrvatske tako će imati priliku birati između 336 kandidata na 28 kandidacijskih lista, a među njima se nalazi i mlada Kaštelanka Marita Brčić Kuljiš, druga na listi Hrvatskih laburista.

U svom nedavnom predstavljanju ova docentica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Splitu, kazala je kako joj pozicija druge na listi, koju su joj laburisti dodijelili, čini čast, ali da je to čast i za cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju, jer na pojedinim listama nema predstavnika ove županije ili su nisko pozicionirani na listama.

- Rođena sam 1980. godine, osnovnu školu završila sam u Kaštel Lukšiću, a opću gimnaziju u Trogiru. Na Sveučilištu u Zadru sam diplomirala filozofiju i sociologijU. Stupanj doktora znanosti stekla sam 2012. godine na Sveučilištu u Zagrebu. Radim kao docentica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Splitu.

U studentskim danima djelovala sam kao studentska aktivistica, a kao zaposlenica u sektoru visokog obrazovanja sudjelujem u sindikatu Akademska solidarnost. Stipendistica sam Bavarskog visokog školstva za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu (BAYHOST) i zaklade British Scholarship Trust.

Svoj znanstveni rad usmjerila sam prema političkoj filozofiji, demokraciji, pravednosti i ljudskim pravima. Trudim se živjeti u skladu s onim što predajem pa mi je život obilježen borbom za pravednije društvo. Vjerujem načelima da se samo pošteni rad isplati i da pravda, na kraju, uvijek pobjeđuje.
U Hrvatskim laburistima - Stranci rada sam nešto manje od dvije godine. Tajnica sam ogranka Split od siječnja 2013. godine.
Udata sam i majka jednog djeteta, sina Aljoše od osam mjeseci – podaci su koje je o sebi napisala Marita na Facebooku.

Inače, treba napomenuti, ako Marita Brčić Kuljiš uđe u Europski parlament, njen mandat, kao i mandat ostalih predstavnika trajati će tek godinu dana, jer se u ljeto 2014. godine održavaju redovni  izbori za Europski parlament u svim zemljama članicama. A tada se Kaštelani nadaju i još ponekom kandidatu iz ovog grada.


KOMENTARI:

Stari Komentari (22)

 • (Gost_2292)

  kako je lijepo ovo pročitati,sretno ti bilo i bog te blagoslovio!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2504)

  Bravo za laburiste, izabrali su ženu a to o stranci puno govori (naravno ženu s predispozicijama)!

  oko 7 godina prije
 • 7000E (Gost_8518)

  je li to plaća za ovaj posao?<br />pametna cura.

  oko 7 godina prije
 • govor iskustva! (Gost_3624)

  Stalno neka paucina kojoj nema kraja uvjek mi je bilo ;use i u svoje kljuse kad kod da mi triba ne zastupa mene nitko. Neka bira kulem prosek i prsut a ja cu nazdravit prema "trmuntani "kako ona puse ja cu je pozdravit.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1303)

  a šta joj dđe barba Luka brčić???<br />e moj jadni narode

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5539)

  Sada i Kaštelani imaju za koga glasat.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2118)

  E i?<br />Sigurno če nan bit 100% boje, ako ona uđe u jao u parlament!<br />Kome smrkne, kome svane, to ti je eu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1075)

  Marita samo naprid takve ljude trebamo!!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9170)

  Bravo Marita!!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4343)

  triba popravit obrve

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5179)

  Bravo Marita i bravo Laburisti!<br />Nisam mislija izać na izbore za EU parlament, ali sad sigurno oću, ja i svi moji, jer iman za koga glasat!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5080)

  kako nije jadran efendija

  oko 7 godina prije
 • (Gost_138)

  Birat mlade i obrazovane! to nam je jedina šansa. Ovo obrazovane ne mišat sa onima šta završe fakultete priko noći

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6475)

  Livnjaci zavladali.

  oko 7 godina prije
 • 7777 (Gost_137)

  Kako ovaj narod piše i govori gluposti, žena nema veze s Livnom. Otac je Kaštelanin, a nije joj ni barba Luka Brčić. Samo je bitno blatit drugoga.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4197)

  Znan Maritu kad je dite bila. Dolazila sam tamo u susidstvo kod svoje bake i igrala se s njom i sestrama joj i rodicama. Drago mi je da je tako uspješna i ambiciozna. Sigurno ću glasat za nju jer jedino nju barem donekle poznajem. A i sve ono što je rekla o stremljenju ka boljem i pravednijem društvu je u potpunosti prihvatljivo i srodno mome razmišljanju i djelovanju.<br />Želim joj puno uspjeha!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2222)

  Uvijek govorimo kako trebamo mlade,školovane kadrove, kad se takvi pojave onda udri po njima. A ništa ljudi moji ako vam ne odgovaraju pametni kao ova mlada žena vi birajte lude ka i dosad. Pipl mast tras as. To je to!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_175)

  ma koji laburisti, ime in govori da su tribali se bavit sa radom i radnicima ,a po njima je sve išlo kv..gu. di su bili prije , i di će sada kad više nema rada ni radnika

  oko 7 godina prije
 • Ajmoooooooooooooooo (Gost_4232)

  male su sanse, al glasat cemo...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1165)

  Lipa moja mogla si se javit i za gradonačelnicu...ima posla...

  oko 7 godina prije
 • 7777 (Gost_6677)

  Marita samo ostani onakva kakva si do sada bila, otvorena i bez dlake na jeziku, a veliki borac za pravdu i uspjeh je zagarantiran.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4920)

  Ako se čiji glas u EU parlamentu bude čuo, čut će se Maritin glas. Samo naprijed Marita.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij