hren
 

OKUPITI LJUDE I DATI IM PRAVE INFORMACIJE O SOLARIZACIJI
Ekološka osviještenost, briga za lokalnu zajednicu te sve skuplji energenti neki su od razloga zbog kojih su trinaestorica osnivača osnovali „Energetsku zadrugu Kaštela“, prvu takve vrste na području Splitsko- dalmatinske županije i drugu u državi.

Među osnivačima našla se i osnovna škola ostrog u Kaštel Lukšiću čiji su djelatnici u cijelu priču ušli kako bi učenicima predstavili i educirali ih o novim pogledima na čistu energiju te brigu o okolišu.

Ujedno, u ovoj školi, postavljanjem doniranog fotonaponskog trackera, već su se smanjili računi HEP-a za električnu energiju.

Upravitelj zadruge, koja je počela s djelovanjem krajem prošle godine je Ante Gotovac, koji kaže kako su zadružna organiziranja desetljećima ranije izazivala negativne konotacije, no kako su se oni ugledali u razvijena društva gdje zajednički motivi nisu kompromitirani.

- Naše temelje zasnivamo na dobrim rezultatima energetskih zadruga u Njemačkoj, Italiji, Norveškoj, Danskoj, Velikoj britaniji i drugim državama Europe gdje danas postoji 163 milijuna članova zadruga.

Primarni ciljevi Energetske zadruge Kaštela jesu pomoći lokalnim vlastima i građanima pri solarizaciji, postavljanju fotonaponskih i termosolarnih panela na njihove objekte te povećanje energetske učinkovitosti kroz predstavljanje modela umanjenja troškova energije u kućanstvima, korištenjem širokog spektra obnovljivih izvora energije – objašnjava Gotovac te zahvaljuje na pomoći Vjeranu Piršiću i Zdenku Kirinčiću iz „Energetske zadruge Otok Krk“, koji su im pomogli u prvim koracima.

- Već smo odradili sastanke sa predstavnicima Grada Kaštela i Županije Splitsko-dalmatinske te se nadamo kako će i Grad i Županija u nama prepoznati strateškog partnera, te nam pomoći u našim ciljevima za dobrobit lokalne zajednice. Naše djelovanje i rad prvenstveno ćemo temeljiti na pružanju pravilnih informacija našim građanima, jer danas se ljude u ovom segmentu često vara na razne načine. Nisu dovoljno informirani i upravo je naša Zadruga, kojoj profit nije primarni interes, tu da okupi što veći broj  građana kako bi lakše nastupili na tržištu – kaže Gotovac

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (19)

 • (Gost_48)

  živim u kaštelima i tija bi se uključit. na koji način je to moguće.

  oko 7 godina prije
 • EZK (Gost_2425)

  informacije vezane za ENERGETSKU ZADRUGU KAŠTELA možete zatražiti na ezadrugakastela@gmail.com

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3939)

  ajde bar nesto..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2242)

  odlična vijest, sretno :-)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1653)

  [quote name="Gost_48"]živim u kaštelima i tija bi se uključit. na koji način je to moguće.[/quote]<br />Uzmi pećicu i uključi je u utičnicu! :lol:

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1653)

  Sve OK, samo nemojte da opet plaćamo tuđe račune svojin pinezima priko poreza ka npr. za CO2: ko ima veći motor u autu, plaćat će više jer proizvodi više CO2. A šta je sa dizelašima, tamićima, starin karampanama? Opet porez na budale...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7846)

  sljedeča montaža se očekuje na kučicu u Bijaču gdje obitava i boravi udruga" TRIBALO BI", tako da gori više ne svitle na plin niti lože drva nego; svitle, frigaju,griju se suncen a ne zdrvizin.<br />pozdrav udrugi TRIBALO BI uz poruku tribalo bi zabalotat i zapivat sa proširenim članovima udruge.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4916)

  super odlično<br />evo malo korisnih objava :lol:

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6238)

  biće se ovima svidile vjetrenjače!!!!<br />borba sa stranim plaćenicima u saboru je teška borba s vjetrenjačama!!!baš me zanima kakav im je prijedlog za dobivanje 68 dozvola za stavit par panela!!!misle li skupljat novce za privatnu tužbu protiv milanovića &co??nema im smisla,nek radje plate nekog da ga polomi,jedino tako se nešto u rh može postići..inače energetski interesni lobiji neće dat gradjanima skidanje s he(do)pa..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_574)

  Posljednja vecera ;)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5146)

  [quote name="Gost_574"]Posljednja vecera ;)[/quote]<br />Ahahahahaha, taman san to pomislija. Ima ih točno 13.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5207)

  [quote name="Gost_5146"][quote name="Gost_574"]Posljednja vecera ;)[/quote]<br />Ahahahahaha, taman san to pomislija. Ima ih točno 13.[/quote]<br />Ima nas 14 zasad

  oko 7 godina prije
 • (Gost_138)

  [quote name="Gost_1653"][quote name="Gost_48"]živim u kaštelima i tija bi se uključit. na koji način je to moguće.[/quote]<br />Uzmi pećicu i uključi je u utičnicu! :lol:[/quote]<br />jesi li ti u horoskopu teslica ili si samo puno pametan

  oko 7 godina prije
 • grgo (Gost_8189)

  poruka apostolu(drugom s desne strane) Tiki;<br />stvarno bi moga Gotovac odradit jednu donaciju za udrugu TRIBALO BI u obliku jančića na ražnju koji bi se vrtija, razumljivo na letriki iz obnovljivih izvora.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4613)

  [quote name="Gost_8189"]poruka apostolu(drugom s desne strane) Tiki;<br />stvarno bi moga Gotovac odradit jednu donaciju za udrugu TRIBALO BI u obliku jančića na ražnju koji bi se vrtija, razumljivo na letriki iz obnovljivih izvora.[/quote]<br />A šta če ti obnovljiva letrika kad je izumitelj Krolo izmislija janjca na nikal-kadmijeve baterije...a more bit i na litij-jonske, sav san se smeja.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5216)

  [quote name="Gost_138"][quote name="Gost_1653"][quote name="Gost_48"]živim u kaštelima i tija bi se uključit. na koji način je to moguće.[/quote]<br />Uzmi pećicu i uključi je u utičnicu! :lol:[/quote]<br />jesi li ti u horoskopu teslica ili si samo puno pametan[/quote]<br />Ne, samo baratan tehnikon i plaćan račune, a ne tuđe pi.darije, ka na pr. recikliranje boc, pa da mafijaši uvozu škovace iz vanka i "recikliraju" ih ka naše škovace, a meni ispostavu račun.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5216)

  [quote name="Gost_4613"][quote name="Gost_8189"]poruka apostolu(drugom s desne strane) Tiki;<br />stvarno bi moga Gotovac odradit jednu donaciju za udrugu TRIBALO BI u obliku jančića na ražnju koji bi se vrtija, razumljivo na letriki iz obnovljivih izvora.[/quote]<br />A šta če ti obnovljiva letrika kad je izumitelj Krolo izmislija janjca na nikal-kadmijeve baterije...a more bit i na litij-jonske, sav san se smeja.[/quote]<br />Ja san čuja da je izmislija moderne gradele: stoju u mistu, a vatra i zemaljska balota se vrtu oko njih! :lol:

  oko 7 godina prije
 • wd 40 (Gost_207)

  ... mislin da bi 12-ti apostol na konto ovega članka i slike u iston triba to proslavit na uobičajen način na poznaton mistu,beeeeeeeeeeeeee

  oko 7 godina prije
 • 12-ti apostol Tiko (Gost_1705)

  Za udrugu Tribalo bi radimo posebni projekt.Naime, zog za balote će se pokrit i na konstrukciju stavit paneli za letriku i toplu vodu. Topla voda će se iskoristit za podno grijanje u kućici i za prat suđe.<br />Predsjedniče, vrime je za nečiji rođendan, di su svi????Janjčići će postat ovce !!!

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij