hren

OTVORENO PISMO POTPREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA
Mjesec i po dana Kaštela financijski funkcioniraju prema uvjetima privremenog financiranja, a te uvjete na „svojoj koži“ već osjećaju brojni korisnici gradskog proračuna poput udruga iz kulture i sporta te korisnika socijalnih programa.

Gradski proračun, prema zakonskim propisima, mora se donijeti u roku od 90 dana od odluke o privremenom financiranju, a mnogi su se nadali da će se postići politički dogovor te da će se proračun veoma brzo naći ponovo pred vijećnicima.

Kako je u ovoj godini održana već jedna sjednica, a na dnevnom redu današnje sjednice također nema proračuna, potpredsjednik Gradskog vijeća Branko Radačić u otvorenom pismu uputio je apel predsjedniku Gradskog vijeća Darku Varnici i gradonačelniku Josipu Berketu, u kojem traži uvrštavanje proračuna na iduću sjednicu Gradskog vijeća.

- Gledano iz sadašnje perspektive nije jasno kada će proračun doći na dnevni red, i koji su stvarni razlozi odugovlačenju.

Obzirom da se nalazimo neposredno pred lokalne izbore, predlažem da se političke razloge i nesuglasice koje postoje ostave sa strane, i postupi sukladno interesima grada i korisnika proračuna.

Svako daljnje odgađanje u donošenju Proračuna grada dovodi u pitanje sve korisnike, uključujući i zaposlene, novoformirano komunalno poduzeće, ali i programe u kulturi, socijali i športu.

Posebno teško stanje je u socijali i sportu. Sportu prijeti potpuna blokada, a klubovi natjecateljskog ranga zbog nedostatka sredstva neće moći igrati službene utakmice  - naglašava Radačić te nadodaje kako  zbog nedostatka novca nema ni opremanja nove sportske dvorane u Sućurcu, i njezina stavljanja u punu funkciju, što je teško objasniti klubovima koji nemaju svoje termine, i koji godinama čekaju na slobodne termine.


KOMENTARI:

Stari Komentari (23)

 • član polantane (Gost_4143)

  ostavite se kambelovski maškar jer one ne dobivaju više od drugi maškar u to možete imat uvid kad god poželite. dapače dobivaju godinama manje od sućurački i donjoseljaski pa tako i ove godine jer mi smo svoji i pravi kambelovčani. nismo piturani ka i vi svin bojan

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6182)

  Dragi moji, u ovom teškom trenutku za ovi Grad poglavito za djelatnike i vrhunske stručnjake u Gradskoj Upravi, zaposlenih za mandata trenutnog gradonačelnika, molimo na SOLIDARNOST svih korisnika gradskog proračuna što se posebno odnosi na Udruge grada. Konačni cilj i vječita težnja manje trošit, jer nima pinez.Finacijski savjetnik.

  oko 8 godina prije
 • Keko (Gost_3204)

  Branko ne dopusti da se vlas uspava. Skoro će priliće pa i vrime za izlazak iz zimskog sna.<br />Samo naprid

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2130)

  A stvarno ovi Žarkovov odlikaš misli da smomi glupi pa ti si vlast pa rješavaj problem proračuna skupa s Berketom a obanjuj puk

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7174)

  Sve će grad procvast. Lako je HSLS-ovcu bit aktivan kad nema drugoga posla.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1688)

  Jema bit da se ovi Branimir sprema kadidirat za načelnika-Pleše perfektno već 3,5 godine.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6209)

  neka se sama financira..pa neka i pivaja..putuje..di god oce.. ;-)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6163)

  srica da su izbori brzo jer tolko je napravljeno za ovi u grad u zadnje vrime da je sve procvitalo a prolice je daleko

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1303)

  [quote name="Gost_6182"]Dragi moji, u ovom teškom trenutku za ovi Grad poglavito za djelatnike i vrhunske stručnjake u Gradskoj Upravi, zaposlenih za mandata trenutnog gradonačelnika, molimo na SOLIDARNOST svih korisnika gradskog proračuna što se posebno odnosi na Udruge grada. Konačni cilj i vječita težnja manje trošit, jer nima pinez.Finacijski savjetnik.[/quote]<br />A zašto ne pitaš gradonačelnika za solidarnost od njegove marine tj pitanje je što je on za vrijeme svog mandata napravio tj radio. Berket = Kerum; niškorist

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1230)

  Fala Bogu da su izbori blizu! Očito je šta je pilot projekt nezavisna lista.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3207)

  Fala Bogu da su izbori i da ovi šta prije pismonoša odleti u HŽ

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8232)

  Da li ovo sve znači i da tete u vrtićima i vatrogasci neće dobit sljedeću plaću.

  oko 8 godina prije
 • cima (Gost_1096)

  ... koje ti je ovo pismo?..uvik nešto otvoreno pišeš prid izbore jedan put Udovičiću,drugi put Berketu.<br /> Najbolje ti je da pišeš samom sebi jer onda neće bit licemjerno,ovako je gadljivo,puno puno gadljivo ...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6219)

  [quote name="Gost_6182"]Dragi moji, u ovom teškom trenutku za ovi Grad poglavito za djelatnike i vrhunske stručnjake u Gradskoj Upravi, zaposlenih za mandata trenutnog gradonačelnika, molimo na SOLIDARNOST svih korisnika gradskog proračuna što se posebno odnosi na Udruge grada. Konačni cilj i vječita težnja manje trošit, jer nima pinez.Finacijski savjetnik.[/quote]<br /><br />Bog si :lol: <br /><br />Al mi je za iskidat se ovi Radačić sa otvorenim pismima, a potpredsjednik je gradskog vijeća. Ko da ja pišen ženi otvoreno pismo da napravimo kamin iza kuće. Mili Bože :cry:

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6163)

  zatvori se vise dosta je

  oko 8 godina prije
 • (Gost_48)

  Još nisam čuja da neko piše pismo sam sebi. Najaktivniji viječnik :lol: :lol: :lol:

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2130)

  Samo piši dobit češ na izborima 300 glasov i onda doviđenja PRILIVODA

  oko 8 godina prije
 • Bravo Branko!!! (Gost_4399)

  Vijećnik B. Radačić je daleko najaktivniji gradski vijećnik! Svaka mu čast! Problem je u Kaštelima što se ne cijeni tuđi rad i zalaganje, pa tako ni Brankov.<br />Cijeli sustav funkcionira po stranačkom ključu podjele - malo HDZ malo SDP.<br />Berketove su zajedno marginalizirali, jer žele i dalje dijeliti vlast pola pola. A tako je i na državnoj razini !!!ž<br />Branko, ne dajte se i samo hrabro dalje!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_216)

  Branko, sve nesto bodes okolo, daj brate ubodi nesto pravo i veliko......a ima toga.....

  oko 8 godina prije
 • zh (Gost_2778)

  Jadan tije narod i grad kadga ovaki zastupaju politicari bez karaktera bez imalo stida

  oko 8 godina prije
 • 3207 (Gost_4111)

  Vukojević je pravi čovjek takvi su rijetki u Kaštelima.ha ha ha

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1424)

  Zar nitko ne zna odrediti prioritete u državi?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5710)

  Branko je jedan od rijetkih koji je spreman pomoći u bilo kojoj situaciji, gledajući interese građana i grada u cjelini. Kad bi bar većina u gradskom vijeću imala ovakve vrline, Kaštela bi se brzo izvukla iz blata.

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij