hren

HUMANA GESTA BRAČKIH STOČARA
Predsjednik udruge stočara Vidova gora s otoka Brača Mario Gospodnetić u ponedjeljak je u Nerežišću predao stado od 11 ovaca, koje su donirali članovi ove udruge kao pomoć Kaštelanima koji su prošlog ljeta ostali bez svojih životinja u velikom požaru u Rudinama, predsjedniku kaštelanskog Crvenog križa Ladislavu Breškoviću i ravnatelju Petru Boljatu.

- Ovo je velika gesta naših prijatelja s otoka Brača, kojom su pokazali da imaju veliko srce i da su spremni pomoći onima u nevolji. Većinu ovaca Crveni križ dati će dalje majci iz obitelji Ćurkov, čije su ovce lani izgorjele, a nekoliko ovaca donirat ćemo i Milki Pavić, koja živi na padinama Kozjaka u Kaštel Sućurcu – kazali su nam Brešković i Boljat, koji su po povratku s Brača još jednom uputili zahvalu tamošnjim dobrim ljudima.

No, kako staja bake Ćurkov u Rudinama još nije gotova, ovce namijenjene njoj Brešković i Boljat  za sada su odveli u jednu staju u Radošiću.

Dok staja bude gotova i broj ovaca će se, kazali su nam, povećati, jer su skoro sve ovce bređe i uskoro bi na svijet trebalo doći desetak janjaca.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij