hren

MAGLICA S NOVINARIMA O AKTUALNOJ TEMI
Nakon što me je nekoliko roditelja iz škole „Ostrog“ nazvalo i prigovorilo kako na Vijeću roditelja nisu dobili detaljne informacije što će njihova djeca učiti o spolnom odgoju i koja će se literatura koristiti u nastavi zdravstvenog odgoja te kako se nadležni u školi ne usuđuju iz straha kazati pravu istinu, kao roditelj i uz to gradski vijećnik smatram za svoju obvezu upozoriti na trenutna događanja vezana uz spolni i zdravstveni odgoj – kazao je u srijedu novinarima nezavisni vijećnik Stjepan Maglica.

Naglasivši na početku konferencije za medije kako je on za spolni odgoj, ali ne na način kako ga žele trenutno uvesti u škole, Maglica je iznio svoj stav da se na ovakav način djecu potječe na preranu seksualnost, da ih se zbunjuje i stvara nesigurnima kroz poticanja eksperimentiranja vlastite seksualnosti i uništava spolni indentitet  u najosjetljivijem razdoblju njihovog života.

- Takav pristup protivan je pedagoškim standardima, a činjenica da je jedan od autora  preporučene literature za zdravstveni odgoj  Amir Hodžić, organizator konferencije europskih transvestita i transseksualaca koja je održana u Zagrebu,  je nešto što nam govori samo za sebe  - poručuje Maglica te tvrdi da je sramotno što se ravnatelje i nastavnike ucjenjuje provedbom programa.

-. Koristi se  trenutak  kada  svatko od nas živi u neizvjesnosti i opterećeni egzistencijalnim problemima te nam  se nameću neprihvatljive vrijednosti koje će utjecati na budući razvoj naše djece i njihovih obitelji.

Ne može se o spolnom činu i spolnom ponašanju govoriti samo znanstveno, to je sfera dubokih ljudskih osjećaja i vjerovanja poput čistoće, ćudoređa, odgovornosti te spolnog čina kao prenošenja života...

Program kaže da  u seksualnom činu nema morala, to je samo fizički čin. Takva formulacija nam je neprihvatljiva te se indirektno promiče mjenjanje partnera i raniji ulazak mladih u spolne odnose. Program negira prirodnu povezanost ljudske spolnosti s općeljudskim vrijedostima poput ljubavi i vjernosti . Hrvatska bi po ovome trebala postati jedna velika javna kuća. Ovo je samo nastavak onoga  što nam se kao životni stil i životno opredjeljenje  nudi na našim televizijama. Mržnja , razvat, nemoral, prevara, laži, nasilje.  

Hoćemo li se sutra naći u situaciji da četrnaestogodišnja kći kaže svojim roditeljima: „ Evo mama, tata, jučer sam spavala s jednim,  danas sam spavala s drugim, sutra ću s trećim, ali ne brinite se, ja sam se u školi odlično  educirala,  koristim svaki oblik kontracepcije i osjećam se spremnom – ne brinite se  to je samo fizički čin” . Kako bismo se tada kao roditelji osjećali, bili mi vjernici ili ateisti – pita Maglica, koji je na kraju pozvao roditelje u Kaštelima da se detaljno informiraju o novom zdravstvenom odgoju, posebno dijelu u kojem se govori o spolnosti ite sami, prema svojoj savjesti, odluče što je najbolje za njihovo dijete.


KOMENTARI:

Stari Komentari (86)

Učitaj prethodne komentare
 • Austen (Gost_5123)

  Da. Inače su današnja djeca u potpunosti izolirana od medija i bilo kakvog sredstva informiranja.S obzirom na takvo stanje stvari bojim se da će seksualni odgoj u njima pobuditi šok, nevjericu i traume...ma za Boga miloga. Više gadarija ima po facebooku i inim društvenim mrežama, a danas klinci od 10 godina znaju kako nastaju djeca, problem je što ne znaju koje su posljedice i radi toga je seksualan odgoj potreban. Naravno, sav taj odgoj pada u vodu ako sam roditelj ne razgovara s djetetom i ne usadi mu određene moralne vrijednosti.Bolje seksualni odgoj u školi nego trudna 15-ogodišnjakinja sakrivena u roditeljskoj kući.

  oko 8 godina prije
 • za 6083 (Gost_4326)

  a ništa,neka se učiteljima povjeri i pravljenje djece i onda više neće moć govorit o kućnom odgoju :-x <br />ja sam mladi covik koji još nema svoje dice,ali...odgajali su me roditelji i brinili se o mom ponašanju vani ali i u školi jer su se smatrali odgovornima za mene.<br />sutra, ja želim odgajat svojee dijete i učit ga moralnim vrijednnostima,etičnosti,empatiji itd...i ne zelim da to radi itko osim mene i mog partnera,jer učitelji vjerovatno imaju svoju djecu i svoj privatni život, i na kraju različit svjetonazor od mog....

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8216)

  Nametat djeci spolni odgoj u osnovnoj skoli kad nisu ni psihicki ni fizicki zrela <br />stvarno nema smisla. Pogotovo stvari o spolnoj neutralnosti, analnom seksu i slicne budalastine koje ne treba stavljat <br />nigdje nikad jer se vecina gradjana ove zemlje ne slaze s time.

  oko 8 godina prije
 • tko o čemu maglica o ... (Gost_9172)

  je dobro rečeno da je lažni moral sto puta gori od nemorala.kada mu se još pridoda i glupost eto ti pravog đavla jer zlo je najgore onda kad dolazi u obliku kreposti isto kao i oni koji govore o ovoj temi a vrlo dobro se zna njihov pristup tematici kroz vlastitu prizmu interesa postupanja i rada s mladima u njihovom kafiću.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3617)

  [quote name="Gost_8157"]a koji je ovo MAGLICA,jeli to oni šta ga je hajduk skupo platija ili ovi iz Kaštili šta minja stranke i diže ruke po naredbi...Maglica Stipe ti si politička ppovijest...i reka je naš Gotovina,okrenimo se budućnosti[/quote]<br />Nije on povijest, ipak je savjetnik gradonačelnika, pa je radio u gradskoj upravi na ugovor o djelu iako je kao gradski vijećnik bio u sukobu interesa i za to dobivao 8000 kn mjesečno, a sad je konačno savjetnik za ekonomske poslove u Zeleno i modro.... uz naravno plaću od 9000 kn mjesečno.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2293)

  Ajde govori:<br />[youtube]gSkA9D8HXOQ[/youtube]

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4149)

  O ovakvoj važnoj temi na našem portalu progovara Maglica??!!?? Hellou, rekla bi moja dica, Stipe nije li dosta više tvoga prodavanja pameti! U sve se tendiš, a o' čega si ti u stvari stručnjak? Koje si škole završija, čime si se u životu bavija? Koje su tvoje reference? Aj pokrij se ušima!!!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5232)

  Mi u školi nismo ni započeli još s tim građanskim odgojem tako da se ne morate brinuti. Mislite li da smo zaista toliko glupi i nenormalni da vašoj djeci kažemo neke stvari koje ste gore naveli?!<br />Prije svega, s djecom se o nekim stvarima ni ne može razgovarat jer se oni 3 dana krevelje kad čuju riječi spolni organ, a da ne govorim kako su im komentari na nedavnu gay paradu bili: Ubij, zakolji! I onda se čudite ubojstvima i silovanjima koja se oko nas događaju. Sada se malo zapitajte čemu ih doma učite i trebamo li mi nastavnici možda zatražit da se ukine roditeljski odgoj.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6083)

  ovaj momak - student šta je napravija ovoj curi u podstrani , jeli to posljedica zdravstvenog odgoja u školi, jeli to ono šta su brižni roditelji ga učili doma, jeli to ono šta ga je sredina učila . šta je to i posljedica čega je to

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6083)

  [quote name="Gost_5123"]Da. Inače su današnja djeca u potpunosti izolirana od medija i bilo kakvog sredstva informiranja.S obzirom na takvo stanje stvari bojim se da će seksualni odgoj u njima pobuditi šok, nevjericu i traume...ma za Boga miloga. Više gadarija ima po facebooku i inim društvenim mrežama, a danas klinci od 10 godina znaju kako nastaju djeca, problem je što ne znaju koje su posljedice i radi toga je seksualan odgoj potreban. Naravno, sav taj odgoj pada u vodu ako sam roditelj ne razgovara s djetetom i ne usadi mu određene moralne vrijednosti.Bolje seksualni odgoj u školi nego trudna 15-ogodišnjakinja sakrivena u roditeljskoj kući.[/quote]<br /><br /> ne zatvaraju nju roditelji u kuću .dapaće oni traže ko je dite napravija jer mala nezna šta se i kako dogodilo

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3087)

  sve ide iz obitelji. čega se vi bojite, da vam dite mora prati ruke, da vam se ne opija, da vam se ne drogira, da vam ne mrzi drugu naciju, da van ne mrze ženski spol (ili muški), da ne tuku i maltretiraju svoje vršnjake, da ne poštuju starije, da se seksaju di stignu???? A sve se to događa u velikim količinama. Pa sad kad to ne radimo doma, a očito je da ne radimo, dobro je dicu upoznat sa svim opasnostima koje ih vrebaju.ne budite licemjerni!!!! Sve je ovo jako, jako potrebno!!! Stvarajte generacije koje će u svakom momentu moći odgovoriti svim izazovima, a ne kretene koji će uvijek ići za nekim glupanima. Eto toliko od mene...........

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2150)

  Bravo za komentar gosta 3087

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3723)

  prvo socijalisticki odgoj pa sad sexualni odgoj,pa tjelesni odgoj,...ova birokracija izgleda da nema pametnijeg posla u drzavi od 450 000 nezaposlenih mladih ljudi..a ako cemo o odgoju doticni pa oni nebi zavrsili za smecare bez plavih koverti i partiskih sekretara kojima danas vracaju usluge...nemate pravo zadirati u slobodu covjeka pravdajuci se odgojem...vi ne...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5195)

  goste 5232,još bih dodao, oto ubij i zakolji se ori na nogometnim utakmicama, i nitko se ne ograđuje od takvih "stihova". Zabranjivalo se pivat "Vilo Velebita"; "Lijepa naša" i još mnoge. Nije se smilo naglas molit "Oče naš". Ali zato sada iz sveg glasa svskog dana UBIJ, ZAKOLJI. Zar može žalosnije.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4731)

  Jovanović: Zdravstveni odgoj je potreban i radili su ga stručnjaci <br /><br />[youtube]bvg_eZpsuoU[/youtube]

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4728)

  HRT Regionalni dnevnik 02.11.2012 - Zdravstveni odgoj <br />[url]DEAPCehaHsQ[/url]

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6161)

  [youtube]DEAPCehaHsQ[/youtube]

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1244)

  Osim zdravstvenog, bilo bi dobro uvesti i neku vrstu građanskog odgoja u škole. Protivnici raznih odgoja su često upravo oni koji žive u protuzakonito izgrađenim kućama, oni koji ne poštuju zakon gdje god je to moguće, krše prometna pravila, krše moralne i demokratske uzuse, …

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2175)

  maglica, profesionalni političar, minja bande ka zastava na vitru

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4095)

  Ako je zdravstveni i seksualni odgoj stvar ukusa, a ne procjena struke temeljena na znanstvenim i svim ostalim istinama i spoznajama (temeljem kojih živimo, radimo i liječimo se), šta li je tek frizirana povijest pisana uvijek od strane pobjednika? Tome se ne suprotstavljamo jer smo se navikli na "ispravno" mišljenje. A prljavi inspektor Harry Callahan je odavno reka: "Mišljenje je kao guzica. svatko ga ima...".

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1206)

  samo maglica nek nedaje nikakve komentare dovoljno je komentira fala bogu eto 5-tog miseca pa će maglica nazad držat f-a

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5354)

  Da li je Maglica odradio konferenciju za novinare za vrijeme radnog vremena u Zeleno i modro d.o.o., gdje odnedavno radi, ili barem dolazi na posao, za 10.000 kn. Ako jest, mislim da mu to nije u opisu poslova radnog mjesta. To mu je zaposlenje kruna političkog angažmana protekle 4 godine. Stjepane, prodao si se za judine škude, ajde molim te da se ne javljaš više po portalu, što si konkretno napravio ove 4 godine, nekoj se pred izbore nastojati reklamirati preko djece. Budi bar jednom pošten i nemoj nas više zamarati svojim pojavama, kada svaka tvoja pojava ima nekakvo preneseno značenje, npr. ucjena za 2 ruke u vijeću, konkretna traženja prema Berketu i sl, a nikako značenje koje stoji u Naslovu teksta.

  oko 8 godina prije
 • tr (Gost_6213)

  jadnatije hrvatska i ovaj narod samo pogledajte koje danas ministar ili primijer vlade kakose ponasaju i oni danam nesto dobrog donesu onisu isti kao i oni prvosnji svisu politicari lopine lijencine neznalci svi imaju istu ideju unistiti rasprodat sve staje hrvatsko svaka cast postenim nemaji dobroje bruno busic reko hrvatski politicari onice skupo sa cetnicima hrvatsku unistit

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6333)

  [quote name="Gost_6213"]jadnatije hrvatska i ovaj narod samo pogledajte koje danas ministar ili primijer vlade kakose ponasaju i oni danam nesto dobrog donesu onisu isti kao i oni prvosnji svisu politicari lopine lijencine neznalci svi imaju istu ideju unistiti rasprodat sve staje hrvatsko svaka cast postenim nemaji dobroje bruno busic reko hrvatski politicari onice skupo sa cetnicima hrvatsku unistit[/quote]<br />[youtube]asVds8ti-P8[/youtube]

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6345)

  Pa šta ste se uhvatili čovika!! O čemu on govori, jeli o nečemu lošem! LJudi moji skrenuli ste sa teme, a uhvatili se postojanja i djela plaće i čega sve ne od gosp. Stipe Maglice.Pitam se kakvi ste vi ljudi, ljubomorni ili pak površni?!Da li se isti navedeni dira u vašu obitelj, da li vas pita kruha.Poznajem ga osobno i nisam tu da branim ljegovo stajalište.Ko je bez grijeha neka prvi baci kamen!Izvadite brvno iz svoga oka da bi vidili trun u tuđem. Imate pravo na svoje mišljenje i stavove ali krajnje je bezobrazno ovako blatiti čovjeka, a sami mu se sigurna sam smeškate i pozdravljate. Licemjerno!!!

  oko 8 godina prije
 • donja kaštela (Gost_148)

  Stipane samo naprid

  oko 8 godina prije
 • tko o čemu maglica ... (Gost_217)

  goste 6345 nitko se nije uvatija njega nego obratno.akcija reakcija pošten svit reagira na laž i licemjere.evo ga ja ne poznam dobro ali dovoljno da bi zna kako i šta je osobno radija po toj temi u svome kafiću.da ne govorimo još o stručnoj moralnoj ili svakoj drugoj nekopetenciji njegova izlaganja.i neka nam jednom sjašu sa grbače svi ti uhljebi trgovci maglom skupa sa svojim mentorima

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4119)

  Zemlja je ravna ploča. Nećemo dopustiti indoktriniranje naše djece perverznim tvrdnjama kojekakvih udbaša, komunjara i orjunaša da je zemlja okrugla.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_171)

  Ako smo dio zapadne kršćanske provenijencije, onda je normalno da baštinimo humanizam i sve njegove vrednote. Tako je i sa odgojem, pa i sa seksualnim i zdravstvenim pitanjima. Uostalom, prakticiramo sex u troje, pokušano je više puta otvorit agencije za razmjenu partnera, duperamo od tablete i spirale do golduna i vađenja ka kontracepciju, muški briju yaya, ženske pauzuhe i pikice, a njufericu stariju od 17 godin ginekolozi davno nisu vidili. I zašto mislimo da svaka generacija mora mislit da je sve to izmislila? A ako mislimo da sve znamo, dopustimo slučaj da ima nepismena, neprosvijećena svita ili disfunkcionalne obitelji s problemima (alkohol, zatvor, narkomanija, duševne bolesti) koji s dicon teško ostvaruju ikakvi kontakt. I takva dica također zavređuju odgoj, samo takva što ne mogu čut ni od ćaće ni od popa.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1172)

  [quote name="Gost_6213"]jadnatije hrvatska i ovaj narod samo pogledajte koje danas ministar ili primijer vlade kakose ponasaju i oni danam nesto dobrog donesu onisu isti kao i oni prvosnji svisu politicari lopine lijencine neznalci svi imaju istu ideju unistiti rasprodat sve staje hrvatsko svaka cast postenim nemaji dobroje bruno busic reko hrvatski politicari onice skupo sa cetnicima hrvatsku unistit[/quote]<br />Možete li Vaš stav malo podrobnije obrazložiti? Iz Vašeg posta ne mogu razabrati jeste li pristalica ili protivnik zdravstvenog odgoja u školama. Smatrate li da smo svi mi roditelji dovoljno obrazovani i kompetentni da bi bili sposobni našoj djeci dati nepristrane i znanstveno utemeljene informacije o ovoj važnoj temi?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5552)

  Goste_171,iznenadija si me s onin "muški briju yaya",zato san prvi put ćuja .Reci mi zašto ? Oli san ča propustija s tin u svezi ?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6924)

  [quote name="Gost_6345"]Pa šta ste se uhvatili čovika!! O čemu on govori, jeli o nečemu lošem! LJudi moji skrenuli ste sa teme, a uhvatili se postojanja i djela plaće i čega sve ne od gosp. Stipe Maglice.Pitam se kakvi ste vi ljudi, ljubomorni ili pak površni?!Da li se isti navedeni dira u vašu obitelj, da li vas pita kruha.Poznajem ga osobno i nisam tu da branim ljegovo stajalište.Ko je bez grijeha neka prvi baci kamen!Izvadite brvno iz svoga oka da bi vidili trun u tuđem. Imate pravo na svoje mišljenje i stavove ali krajnje je bezobrazno ovako blatiti čovjeka, a sami mu se sigurna sam smeškate i pozdravljate. Licemjerno!!![/quote]<br />Odličan govor, sa malim zakašnjenjem. Bio bi prikladan u vremenima progona čarobnjaka i vještica.

  oko 8 godina prije
 • Masturbacija češća nego seks (Gost_1658)

  Sve više ljudi partnere i partnerice upoznaje na internetu<br /><br />Veliko Playboyevo istraživanje, prema ocjenama mnogih, nije donijelo nikakvo iznenađenje, ali su rezultati ipak zanimljivi i vrijedni spomena. Ovo je prvo istraživanje popularnog Playboya nakon 1983. godine, kada je u njemu sudjelovalo 65.000 muškaraca i gotovo 15.000 žena. U ovogodišnjem istraživanju ispitano je 1210 muškaraca i 1100 žena, a evo kakve su njihove navike u seksu.<br /><br />Traži se pornografija<br /><br />Broj onih koji priznaju da gledaju pornografske sadržaje gotovo se udvostručio. Naime, 1983. pornografiju je gledalo 40 posto ispitanika, a danas njih 78 posto.<br /><br />Svi masturbiraju<br /><br />Muškarci i žene vole masturbaciju i prakticiraju je - vjerovali ili ne - češće nego seks. I, da, ljudima je manji problem danas priznati da masturbiraju

  oko 8 godina prije
 • Masturbacija češća nego seks (Gost_6168)

  Dlačice na intimnim dijelovima su 'out'<br /><br />Istraživanje iz 1983. godine nije obuhvatilo temu dlačica na intimnim zonama jednostavno zato što se tada podrazumijevalo da se dlačice tamo uzgajaju. Danas je pak situacija u potpunosti drugačija. Više od polovine ispitanika uklanja dlačice s genitalnih dijelova - i muškarci i žene.<br /><br />Seks na javnim mjestima je OK<br /><br />Za razliku od 1983. kada je svega 35 ispitanika izjavilo da se seksa u javnosti, danas to prakticira 76 posto ispitanika i ne srami se to priznati. Ne samo da se seksaju, nego se ljudi vole i fotografirati goli u javnosti. Danas je sve postalo normalno!<br /><br />'Online dating' u porastu<br /><br />Sve više ljudi partnere i partnerice upoznaje na internetu. Servisi koji služe za upoznavanje ljudi vrlo su popularni. Istraživanje pokazuje da se takvim servisima koriste i oni koji su u ozbiljnim vezama - 33 posto muškaraca i 23 posto žena.

  oko 8 godina prije
 • Masturbacija češća nego seks (Gost_6168)

  Djevičanstvo među mladima opet je 'in'<br /><br />Gotovo polovina ispitanih mladih ljudi još su uvijek djevci i djevice. Među mladim odraslim ljudima u dobi od 18 do 24 godine, 40 posto njih još uvijek je nevino. Ti su podaci iznenadili mnoge s obzirom da živimo u vremenu vrlo otvorene seksualnosti. Zanimljivo je i da u toj dobnoj skupini 20 posto muškaraca i 29 posto žena nije iskusilo oralni seks.<br /><br />Spolne bolesti ne doživljavaju se ozbiljno<br /><br />Uznemirujući su podaci koji pokazuju da četvrtina ispitanih muškaraca i 13 posto žena ne želi partnerici ili partneru priznati da ima spolnu bolest. Alarmantni su i podaci da se mnogi ispitanici ne štite tijekom seksa, i to pod opravdanjem da se 'nadaju najboljem'.<br /><br /><br /><br />tportal/ eZd

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6047)

  šta više se gleda pornografija na netu to više mladih ljudi postaje impotentno.kad se sve vidi u najgorem obliku zakažu u danom momentu. ako djevičanstvo znači da se nije seksalo vaginalno onda je to u redu, ma danas se to radi na milijun malih načina.i o čemu onda govorimo.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_120)

  koji je na kraju pozvao roditelje u Kaštelima da se detaljno informiraju o novom zdravstvenom odgoju, posebno dijelu u kojem se govori o spolnosti ite sami, prema svojoj savjesti, odluče što je najbolje za njihovo dijete.
  <br /><br />Neka se roditelji detaljno informiraju o planu i programu biologije, povijesti, geografije … pa neka prema svojoj savjesti, odluče što je najbolje za njihovo dijete. :lol: <br />Zdravstveni odgoj nije izborni nego obvezni predmet.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9309)

  Ovo je samo nastavak onoga što nam se kao životni stil i životno opredjeljenje nudi na našim televizijama. Mržnja , razvat, nemoral, prevara, laži, nasilje.
  <br />Je, u TV dnevniku, vijesti iz zemlje - politika ...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2177)

  [quote name="Gost_120"]

  koji je na kraju pozvao roditelje u Kaštelima da se detaljno informiraju o novom zdravstvenom odgoju, posebno dijelu u kojem se govori o spolnosti ite sami, prema svojoj savjesti, odluče što je najbolje za njihovo dijete.
  <br /><br />Neka se roditelji detaljno informiraju o planu i programu biologije, povijesti, geografije … pa neka prema svojoj savjesti, odluče što je najbolje za njihovo dijete. :lol: <br />Zdravstveni odgoj nije izborni nego obvezni predmet.[/quote]<br />Postoji struka koja će odlučit šta je primjereno slušat na OBAVEZNOM zdravstvenom odgoju jer je previše zanemarene i zapuštene mladosti da bi se ostavilo na volju onih koji su obavezni o tome skrbit (roditelji), a koji su zakazali. To znači da takvi nisu niti kompetentni odlučivat o onome što ne znaju. A ako mislite da nije tako, zašto smo sveukupno onda nezadovoljni stanjem, zdravljem i svime ostalim u (ne samo) mladih ljudi?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4219)

  Masturbacija - kako reći svećeniku?<br /><br />Moje pitanje je slijedeće:<br />ponekad masturbiram, no, čula sam da je to grijeh. Doduše, znam da je to grijeh, jer, tako piše u bibliji ' ne sagriješi bludnu'. Pa me zanima, kada idete na ispovijed, kažete li da ste masturbirali ili kako?? Ne znam kako da to kažem svećeniku. :S<br /><br />[url]http://www.teen385.com/savjeti/pitanja-odgovori/teen-objavis-19[/url]

  oko 8 godina prije
 • PITANJA SREDNJOŠKOLACA (Gost_8117)

  - U trećem mjesecu ove godine primijetila sam da kad stavim ruku na trbuh, osjetim neko kucanje oko pupka. Mislila sam da sam možda trudna. Užasno se bojim trudnoće!!! Nisam još nikad imala dečka, a kamoli da sam spavala s njim, al mislim da sam trudna jer to kucanje osjetim točno oko pupka. Je li moguće da sam trudna ako sam se samozadovoljavala ili to uopće nema veze s trudnoćom...<br /><br />- Više mi je tipova s partyja reklo da ako jedem bombone (ectasy) da ne mogu zatrudniti, pa sam dala da svršavaju u mene. Sada sam trudna - znači li to da su lagali, ili nisam konzumirala dovoljno tableta?<br /><br />- Prijateljica mi je rekla da ako se istuširam nakon sexa, neću ostati trudna.... jel to istina...?<br /><br />[url]http://www.nacional.hr/clanak/58496/tajne-seksualnog-zivota-tinejdzera[/url]

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2235)

  Pustite čovika na miru, on samo želi bit u medijima. Nema tu zla. Lokalni ljudi u glavnom imaju svoj stav o svakome pa i o njemu. na žalost razmišljanja su nam u dobroj mjeri tragična. Crno -bijelo.Tragedija jedna.

  oko 8 godina prije
 • nastavni uputnik (Gost_120)

  Koliko je komentatora prije pisanja na portalu pažljivo pročitalo kurikulum? Je li ga gospodin Varnica pročitao?<br /><br />Kurikulum zdravstvenog odgoja:<br />[url]http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=19102[/url]<br /><br /><br />Odluka o uvođenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama: <br /><br />[url]http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=19103[/url]

  oko 8 godina prije
 • (Gost_120)

  [quote name="Gost_120"]Koliko je komentatora prije pisanja na portalu pažljivo pročitalo kurikulum? Je li ga gospodin Varnica pročitao?<br /><br />Kurikulum zdravstvenog odgoja:<br />[url]http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=19102[/url]<br /><br /><br />Odluka o uvođenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama: <br /><br />[url]http://public.mzos.hr/fgs.axd?id=19103[/url][/quote]<br /><br />bice si mislija Maglica?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2177)

  Varnica ili Maglica, ista kitica. Nema ga od Sućurca do Nejaja. Unazad 100 godin...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5239)

  Dicu triba stručno odgojit.<br />Nisam znao da je Stipe Maglica priša u SDP.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_122)

  pored zdravstvenog odgoja u škole treba pod obavezno uvest društvenomoralni odgoj.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9013)

  A ko će odrasle odgojit? Ostarili, a sebi došli nisu. Napravili dicu sebi nalik i sad se opet bunu. Jadna dica, i mi skupa s njima.

  oko 8 godina prije
 • Cvita01 (Gost_4188)

  http://zdravstveniodgoj.com/news/katastrofalni-rezultati-spolnog-preodgoja-u-sad

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4188)

  Vjeronauk, informatika i učenje drugog stranog jezika -izborni predmet<br />Za navedene predmete postoje knjige, a ne mnoštvo preporučene literature.Postoje učitelji, profesori educirani za predavanje koji nisu prošli jednodnevne tečaje ili slične nedovoljne edukacije da bi mogli predavati, a što je najvažnije izborni su predmet i svaki roditelj može odlučiti o tome da li će njegovo dijete pohađati nastavu iz navedenih predmeta ili ne.<br />Zdravstveni odgoj se uvodi kao obavezni predmet- ne postoji jedinstveni udžbenik,a time niti jedinstven način predavanja. Čitamo da nema za sada educiranih nastavnika koji bi ga predavali te je sve manje-više eksperimentalno. Na kome bi se eksperiment trebao provoditi?!?

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij