MAGLICA S NOVINARIMA O AKTUALNOJ TEMI
Nakon što me je nekoliko roditelja iz škole „Ostrog“ nazvalo i prigovorilo kako na Vijeću roditelja nisu dobili detaljne informacije što će njihova djeca učiti o spolnom odgoju i koja će se literatura koristiti u nastavi zdravstvenog odgoja te kako se nadležni u školi ne usuđuju iz straha kazati pravu istinu, kao roditelj i uz to gradski vijećnik smatram za svoju obvezu upozoriti na trenutna događanja vezana uz spolni i zdravstveni odgoj – kazao je u srijedu novinarima nezavisni vijećnik Stjepan Maglica.

Naglasivši na početku konferencije za medije kako je on za spolni odgoj, ali ne na način kako ga žele trenutno uvesti u škole, Maglica je iznio svoj stav da se na ovakav način djecu potječe na preranu seksualnost, da ih se zbunjuje i stvara nesigurnima kroz poticanja eksperimentiranja vlastite seksualnosti i uništava spolni indentitet  u najosjetljivijem razdoblju njihovog života.

- Takav pristup protivan je pedagoškim standardima, a činjenica da je jedan od autora  preporučene literature za zdravstveni odgoj  Amir Hodžić, organizator konferencije europskih transvestita i transseksualaca koja je održana u Zagrebu,  je nešto što nam govori samo za sebe  - poručuje Maglica te tvrdi da je sramotno što se ravnatelje i nastavnike ucjenjuje provedbom programa.

-. Koristi se  trenutak  kada  svatko od nas živi u neizvjesnosti i opterećeni egzistencijalnim problemima te nam  se nameću neprihvatljive vrijednosti koje će utjecati na budući razvoj naše djece i njihovih obitelji.

Ne može se o spolnom činu i spolnom ponašanju govoriti samo znanstveno, to je sfera dubokih ljudskih osjećaja i vjerovanja poput čistoće, ćudoređa, odgovornosti te spolnog čina kao prenošenja života...

Program kaže da  u seksualnom činu nema morala, to je samo fizički čin. Takva formulacija nam je neprihvatljiva te se indirektno promiče mjenjanje partnera i raniji ulazak mladih u spolne odnose. Program negira prirodnu povezanost ljudske spolnosti s općeljudskim vrijedostima poput ljubavi i vjernosti . Hrvatska bi po ovome trebala postati jedna velika javna kuća. Ovo je samo nastavak onoga  što nam se kao životni stil i životno opredjeljenje  nudi na našim televizijama. Mržnja , razvat, nemoral, prevara, laži, nasilje.  

Hoćemo li se sutra naći u situaciji da četrnaestogodišnja kći kaže svojim roditeljima: „ Evo mama, tata, jučer sam spavala s jednim,  danas sam spavala s drugim, sutra ću s trećim, ali ne brinite se, ja sam se u školi odlično  educirala,  koristim svaki oblik kontracepcije i osjećam se spremnom – ne brinite se  to je samo fizički čin” . Kako bismo se tada kao roditelji osjećali, bili mi vjernici ili ateisti – pita Maglica, koji je na kraju pozvao roditelje u Kaštelima da se detaljno informiraju o novom zdravstvenom odgoju, posebno dijelu u kojem se govori o spolnosti ite sami, prema svojoj savjesti, odluče što je najbolje za njihovo dijete.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij