hren

VLAK IGNORIRALI LOKALNI POLITIČARI
Vlakić je bio pun do vrha, tražila se i karta više, no izuzev splitske dogradonačelnice Anđelke Visković i nekoliko usamljenih oporbenjaka iz redova splitskog HSLS-a, omiškog HSP-a dr. Ante Starčević i dugoratskih nezavisnjaka, političari su, premda uredno pozvani, prosvjednu vožnju izbjegli.

Draže im je, kao recimo omiškom gradonačelniku Ivanu Škaričiću, bilo uz prvu subotnju kavu iz kafića pratiti kako turistički vlakić mili prema ušću Cetine, te tako demonstrira što zapravo svakoga ljeta proživljavaju vozači koji su osuđeni na putovanje dionicom Jadranske magistrale od Splita do Omiša.

- Nije nam jasno ponašanje saborskih zastupnika iz Dalmacije, kao i većine čelnika općina i gradova od Trogira do Omiša. Pozvali smo ih da nam se pridruže jer samo zajedničkim snagama, neovisno o stranačkoj pripadnosti, možemo natjerati vlast da preispita odluku o prestanku gradnje brze ceste Trogir - Split - Omiš, no oni su naš poziv ignorirali još jednom pokazujući kako im je borba za fotelje i dobre mirovine bitnija od borbe za bolji život građana koje predstavljaju - kazala je Marijana Puljak, predsjednica splitskog Gradskog kotara Žnjan i svojevrsna glasnogovornica građanske inicijative koja je, upućeni smo, tek počela s prosvjednim akcijama.

Prvi čin, podsjetimo, bilo je prikupljanje više od 2000 potpisa u peticiji kojom se traži nastavak gradnje brze ceste kako bi se rasteretila 'najprometnija prometnica u državi', a nakon 'jurnjave' vlakićem od Dugoga Rata do Omiša Puljak je najavila i znatno radikalnije akcije koje će, ustvrdila je, kulminirati pred iduću turističku sezonu.

- Javnost će o svemu na vrijeme biti obaviještena, a političarima samo poručujemo da razmisle hoće li nam se idući put pridružiti ili će, pak, i dalje šutke promatrati kako za prijeći pedeset kilometara od Trogira do Omiša ljeti treba i više od četiri sata - zaključila je Puljak, uz zahvalu omiškim policajcima što su prosvjed ne samo odobrili, nego i mirno ispratili.

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković znakovito je, pak, pohvalila rad građanskih inicijativa, rekavši kako je očito kako će u budućnosti političari trebati bliže s njima surađivati.

 

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (19)

 • (Gost_311)

  Ignoriranje je postalo in u ovoj zemlji.Takav je i Mamić,pa se svi ugledali u njega.Živio osobni interes!

  oko 8 godina prije
 • h (Gost_9107)

  radite gluposti,bija je dupkon pun trazila se karta vise...a na slikama deset ljudi u vlakicu

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3202)

  Na cesti , Togir - Omis triba aute zabranit , uvest 10-ak vlakica pa nek voze (svaki kvarat ure).<br />I eto problema vise nima . A ni nesrica nece biti (baren ne toliko ka sad). :sad:

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4779)

  neka vrate pare kalmeta i sanader što su ih ukrali od ove ceste i prusmjerili u ceste oko Rijeke i Zadra. Samo da napomenem "brza cesta" Trogir - Omiš bit će gotova i puštena u promet prije početka turističke sezone 2008.Ovo je obečavala tadašnja vlast. A vjerojatno još nije ni došla ta 2008, trebali bi malo pričekat, jedno 15-20 godin još. Al je posal zec pa će uteć.

  oko 8 godina prije
 • eee (Gost_777)

  ma triba svak sebi uzest komad ceste i izderat asfalt i posadit kumpira i maslin

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9106)

  Di je nama kastelanima vlakic...koju gospu mi cekamo, da se stvari same od sebe rijese...ako se ne pocmemo borit za sebe nema naprid! Nemojte ocekivat da ce nesto krenit iz nase "Banovine" jer cemo se drndat po onoj "cesti" jos barenko 20 godina :-x :sad:

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2074)

  Anđelka se sprema za izbore. Znaći, prisušija Kerum pa se traži novi gospodar :lol: <br />Naš će vlakić predvodit Mr. Župan i županijski ministar gospodarstva mr sc dr fr Udavičić. Vidite da se sve gradi i sve vrvi od dizalica pa nemeru stič napravit magistralu :lol:

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2499)

  [quote name="Gost_9106"]Di je nama kastelanima vlakic...koju gospu mi cekamo, da se stvari same od sebe rijese...ako se ne pocmemo borit za sebe nema naprid! Nemojte ocekivat da ce nesto krenit iz nase "Banovine" jer cemo se drndat po onoj "cesti" jos barenko 20 godina :-x :sad:[/quote]<br />ja razmišljam kako pokrenit inicijativu kako bi prisilili vlast na završetak radova na magistrali u najkračem mogučem roku

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5170)

  [quote name="Gost_2499"][quote name="Gost_9106"]Di je nama kastelanima vlakic...koju gospu mi cekamo, da se stvari same od sebe rijese...ako se ne pocmemo borit za sebe nema naprid! Nemojte ocekivat da ce nesto krenit iz nase "Banovine" jer cemo se drndat po onoj "cesti" jos barenko 20 godina :-x :sad:[/quote]<br />ja razmišljam kako pokrenit inicijativu kako bi prisilili vlast na završetak radova na magistrali u najkračem mogučem roku[/quote]<br />ajde smisli nešto

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1161)

  Puljčicu za gradonačelnicu, bravo Marijana!!!

  oko 8 godina prije
 • rd (Gost_1132)

  sacuvaj me boze od hrvatski politicara

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3461)

  NIJE IM JASNA NEBRIGA SABORSKIH ZASTUPNIKA IZ DALMACIJE.....<br />kako retardiran narod!!!!!!<br />saborski zastupnik npr,hdz-a, ne izlazi samostalno na izbore,(neće na glasačkom mistu bit,za izabrat, gomila hdz-ovaca, pa ko koliko skupi glasova),niti ga narod bira..narod bira stranku..a stranka bira pojedinca..iz ZAGREBA..i sad pojedinac,IZABRAN IZ ZAGREBA,triba stranci "zabit nož u ledja",solirat????hrvati misle da saborske zastupnike on biraju???<br />20 godina nisu uspili shvatit šta su to nositelji lista,šta znači koja pozicija na listama,itd..<br /><br />hrvati imaju ekstrauspiješnu ekonomiju i vlast kakav im je kvocijent intelgencije..pleme majmuna ima manje problemma i lakše ih rješava..i pokazuje više empatije za problem bližnjega....<br /><br />pokraj ovakvih problema,oni se ceste uvatili!!ne kažem da ne triba i cesta,ali...... :sad:

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3461)

  ja razmišljam kako pokrenit inicijativu kako bi prisilili vlast na završetak radova na magistrali u najkračem mogučem roku<br />---------------<br />jednostavno je..kamion stina na magistralu izmedju seget vranjice i marine..i povše planog..i iza omiša...sitna diverzja,s komadom papira,i porukom na njemu..prvi uvjet izbacivanje konstruktora i objavljivanje javno budućh ugovora....

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7763)

  Tribalo je i ranije izac na ulice, vaznije je to o gayparade. Cesta nam treba, a ko ce se di ... tu dajem manje vaznosti

  oko 8 godina prije
 • Mladen (Gost_2209)

  Kaštelani, pridružite se grupi koja je ovu akciju inicirala. Samo zajedno možemo nešto napravit!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4943)

  [quote name="Gost_9106"]Di je nama kastelanima vlakic...koju gospu mi cekamo, da se stvari same od sebe rijese...ako se ne pocmemo borit za sebe nema naprid! Nemojte ocekivat da ce nesto krenit iz nase "Banovine" jer cemo se drndat po onoj "cesti" jos barenko 20 godina :-x :sad:[/quote]<br />Pa nije to gradska ulica, nego državna cesta D8, magistralni pravac. I po njemu se ne bi trebali kretati kari, konji, traktori i tovari i ne bi trebali biti semafori u svakon selu da bi bila brza cesta.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_212)

  kaštelanima triba vratit zeca

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4943)

  [quote name="Gost_7763"]Tribalo je i ranije izac na ulice, vaznije je to o gayparade. Cesta nam treba, a ko ce se di ... tu dajem manje vaznosti[/quote]<br />Ajmo! Krećemo od tvoje kuće. Reci mi di stojiš.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3018)

  ova visković sila na vlakić,pa ju keri iskrca iz udbaškog vlakića...

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij