hren

Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar organizirala je berbu maslina u maslinicima zasađenim na rekultiviranim površinama Cemex-ovog rudnika. U berbi su sudjelovali članovi zadruge, članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement te zaposlenici Cemex-a, a berbi su se pridružili i učenici, nastavnici i ravnatelji lokalnih Eko-škola.

Najavljeno lijepo vrijeme na najbolji je mogući način iskorišteno za berbu maslina u rudniku Sv. Kajo, a zadrugarima, članovima udruge branitelja i zaposlenicima CEMEX-a pomogli su i učenici sućuraćkeO.Š. kneza Mislava te solinskih O.Š. don Lovre Katića i O.Š. Vjekoslava Paraća. U dobrom raspoloženju i druženju obrano je oko 2,5 tona maslina za preradu ekstra djevičanskog maslinovog ulja Lintar.

„Zahvaljujem svima koji su nam pomogli u ovogodišnjoj berbi, naročito učenicima Eko-škola, njihovim nastavnicima i ravnateljima. Ova berba najbolje pokazuje čvrstu vezanost gospodarstva uz zajednicu u kojoj posluje jer se rekultivacijom površine rudnika osigurao ugodniji okoliš zajednici, a braniteljima koji se brinu o masliniku dala prilika da se druže i da kroz zajednički rad proizvedu maslinovo ulje. Kad nam se u svemu tome pridruže i mladi naraštaji, možemo biti sigurni da ćemo osigurati održivost ovog projekta i u godinama koje dolaze“, rekao je upravitelj Poljoprivredno-braniteljske zadruge Lintar, Ante Grubišić.

Zadruga je ove godine zasadila 460 novih sadnica maslina, a u idućih godinu dana planiraju maslinike proširiti za još 1000 stabala maslina, čime će im maslinik postati jedan od većih u regiji. Stoga će im dogodine zasigurno trebati i veći broj vrijednih ručica priteći u pomoć za vrijeme berbe.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij