PUNO SREĆE I OSMIJEHA
Otvaranje Male kuće u Rudinama, projekta koji je prije godinu dana pokrenula udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Naša dica", bilo je prava mala svečanost u krugu zadovoljnih roditelja, djelatnika te prvenstveno vesele djece te predstavnika gradske vlasti i medija.

Prostorije Male kuće na korištenje je dao don Luka Vuco, a uz pomoć volontera i donatora uspješno je uređeno oko 120 kvadrata u prizemlju, pa umjesto golih zidova, koji su bili na početku, danas postoji nekoliko uređenih prostorija u kojima će Udruga provoditi svoje aktivnosti te djelovati stručnjaci za rad s djecom s posebnim potrebama, poput individualnog rada terapeuta ili grupnog rada s djecom i roditeljima te se održavati različite radionice.

Tako već uskoro Udruga počinje s projektom "Rana intervencija i rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju" kojeg sufinanciraju RTL u akciji RTL Pomaže djeci, Županija Splitsko- dalmatinska i Grad Kaštela, kojemu je cilj, kako nas je upoznala predsjednica Udruge Gordana Burić, pravovremena i sveobuhvatna pomoć i podrška roditeljima djece s rizikom ili teškoćama u razvoju kroz provođenje niza aktivnosti. Nastavlja se i program Male škole kao i projekt Inkluzivni sport,  odobren na natječaju OTP banke te organizirane kreativne radionice i program psihološke pomoći za roditelje.

Na svečanom otvaranju članovi Udruge posebno su se zahvalili svim volonterima i donatorima koji su im pomogli u realizaciji projekta, a tajnica Udruge Irena Benutić izrazila je nadu kako će novi prostori udruge biti nešto najbolje za njihovu djecu.

Sve njih pozdravila je i dogradonačelnica Marinka Parčina, posebno spomenuvši u svemu značaj don Luke Vuce.

- Veseli me što su mnogi dobri ljudi imali sluha i pomogli da se ovaj projekt i završi. Veliko hvala župniku Vuci koji je udruzi dao dvije kuće, ovu i susjednu u kojoj provodite terapije. Ovom prilikom mogu reći i da će Grad udruzi dodjeliti i prostor na jednoj od lokacija koja će biti blizu za sve roditelje kojima nije zgodno dolaziti u Rudine, u kojem će djelovati logoped i psiholog - kazala je Marinka Parčina.

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij