hren

PUNO SREĆE I OSMIJEHA
Otvaranje Male kuće u Rudinama, projekta koji je prije godinu dana pokrenula udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Naša dica", bilo je prava mala svečanost u krugu zadovoljnih roditelja, djelatnika te prvenstveno vesele djece te predstavnika gradske vlasti i medija.

Prostorije Male kuće na korištenje je dao don Luka Vuco, a uz pomoć volontera i donatora uspješno je uređeno oko 120 kvadrata u prizemlju, pa umjesto golih zidova, koji su bili na početku, danas postoji nekoliko uređenih prostorija u kojima će Udruga provoditi svoje aktivnosti te djelovati stručnjaci za rad s djecom s posebnim potrebama, poput individualnog rada terapeuta ili grupnog rada s djecom i roditeljima te se održavati različite radionice.

Tako već uskoro Udruga počinje s projektom "Rana intervencija i rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju" kojeg sufinanciraju RTL u akciji RTL Pomaže djeci, Županija Splitsko- dalmatinska i Grad Kaštela, kojemu je cilj, kako nas je upoznala predsjednica Udruge Gordana Burić, pravovremena i sveobuhvatna pomoć i podrška roditeljima djece s rizikom ili teškoćama u razvoju kroz provođenje niza aktivnosti. Nastavlja se i program Male škole kao i projekt Inkluzivni sport,  odobren na natječaju OTP banke te organizirane kreativne radionice i program psihološke pomoći za roditelje.

Na svečanom otvaranju članovi Udruge posebno su se zahvalili svim volonterima i donatorima koji su im pomogli u realizaciji projekta, a tajnica Udruge Irena Benutić izrazila je nadu kako će novi prostori udruge biti nešto najbolje za njihovu djecu.

Sve njih pozdravila je i dogradonačelnica Marinka Parčina, posebno spomenuvši u svemu značaj don Luke Vuce.

- Veseli me što su mnogi dobri ljudi imali sluha i pomogli da se ovaj projekt i završi. Veliko hvala župniku Vuci koji je udruzi dao dvije kuće, ovu i susjednu u kojoj provodite terapije. Ovom prilikom mogu reći i da će Grad udruzi dodjeliti i prostor na jednoj od lokacija koja će biti blizu za sve roditelje kojima nije zgodno dolaziti u Rudine, u kojem će djelovati logoped i psiholog - kazala je Marinka Parčina.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_4428)

  veliko HVALA don Luka za ovo djelo najveći i najosjetljiviji ste svećenik u kaštelima pa i šire

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6610)

  svaka čast marinki parčina i don luki na tako velikom

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6610)

  srcu!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1176)

  Velika hvala gdj.Gordani Buric i,ali treba spomenuti osobu koja je djelovala kada je bilo najteže,koja je pomogla stotinama djece te osvijestila i osposobila za rad mnoge terapeute,bez čijeg bi znanja i iskustva sve bilo mnogo teze a to je nasa Suzana Blažević!!!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4220)

  i kako netko može išta reć protiv don Luke?<br />koji je svećenik ovako dobrog srca?<br />da čujem??????

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7123)

  super, sve pohvale mladim volonterima i stručnjacima u ovom projektu. Djeca su naša budućnost! Hvala i don Luki!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7191)

  Svaka čast prije svega svim stručnjacima i volonterima koji rade s ovom dicom. Hvala im na tome, želim im puno uspjeha, a dici i roditeljima neka je sretno i blagoslovljeno!!! Ali ne mogu, a da ne prokomentiram uzdizanje u nebesa jednog svećenika. Odakle njemu kuće pa ih on tako velikodušno ustupa??? Zašto raznorazni prostori ne idu prije svega za ovakve namjene, nego je vjekovima naivni narod sve davao crkvi, pa ona to sada velikodušno ustupa na korištenje??? Zašto se gradski prostori ne uređuju za one kojima je to potrebno, zašto se ne grade male kuće za djecu s poteškoćama u razvoju, vrtići, sportski tereni i igrališta za dicu? Zašto Kaštila nemaju bazen... ???

  oko 8 godina prije
 • veke (Gost_5118)

  svaka ćast ljudima koji su ovo pokrenili i ostvarili ali nikad neću zaboravit jedne godine govor od tog vašeg don luke ili kako ga već zovu vuce citiram njegov govor ali to je bilo u rudinama za dane kruva a i moje je djete invalid vako je poćeja govor POZDRAVLJAM MAJKE SA TROJE I VIŠE DJECE A OVE ISPOD TOGA NEUVAŽAVAM i da nenabrajam daljni govor mislim da to nije govor jednog svečenika i to baš u rudinama da govori svaka mu ćast ima li on onda srca i dimuje bog kojeg ima u sebi

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2201)

  Svaka čast za inicijativu i njeno ostvarenje. Još samo da je na katu vrtića otvorit još jednu skupinu djece. Don Luka prostor nudi besplatno, mi roditelji smo pisali peticiju, ali ništa! Biće bi odgovorni tili da bude privatni vrtić, a ne gradski. Sramota!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3121)

  Jedna veliki propust. Volonteri su sigurno učinili za 100.000 kn besplatno i radu i u novcu tj-kupnji materijala. A nisu spomenuti. To nije mali propust i na koncu i nezahvalnost jer bez njih ovog prostora ne bi bilo.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_320)

  "....Prostorije Male kuće na korištenje je dao don Luka Vuco, a uz pomoć volontera i donatora uspješno je uređeno oko 120 kvadrata u prizemlju..."

  oko 8 godina prije
 • (Gost_320)

  [quote name="Gost_5118"]svaka ćast ljudima koji su ovo pokrenili i ostvarili ali nikad neću zaboravit jedne godine govor od tog vašeg don luke ili kako ga već zovu vuce citiram njegov govor ali to je bilo u rudinama za dane kruva a i moje je djete invalid vako je poćeja govor POZDRAVLJAM MAJKE SA TROJE I VIŠE DJECE A OVE ISPOD TOGA NEUVAŽAVAM i da nenabrajam daljni govor mislim da to nije govor jednog svečenika i to baš u rudinama da govori svaka mu ćast ima li on onda srca i dimuje bog kojeg ima u sebi[/quote]<br />Don Luka buba ponekad jezikom besmislice al će prije učinit nego sto slatkorječivih

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3483)

  Možda komentar gospođi Suzani Blažević stoji ali ja moram reć da je ta gospođa uvijek puna pesimizna,iz njenih usta samo crne slutnje,ne bi joj škodilo malo vjere u život i u Boga pa bi joj se i pristup ljudima sigurno poboljšao,svako dobro želim :-)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3121)

  Gostu 320<br />Pozanto je tko se druži s don Lukom da on često govori da se dvoje prve djece ne rađa iz ljubavi nego iz potrebe roditelja da imaju djete. Da ne bi ostali bez ikoga za svaku sigurnost imaju drugo djete po onoj narodnoj , da je jedno dijete nijedno dijete , jer se lako može ostai bez njega. Sa dvoje djece narod nestaje jer se manje rađa nego umie. Tek se treće dijete dijete rađa iz ljbavi jer roditeljima nije nužno potrebno, a to treće djete drži narod da je na pozitvnoj nuli. Četvrto i svako više dijete je potpuni proizvod ljubavi, jer roditelji ljube da imaju i više djece makar ih to stajalo više truda jer se tom djecom narod povećava, a rodtelji to djete rađaju iz čiste ljubavi, a Nadbiskup upćuje čestitku i daje neku početnu novčanu pomoć. Prema tome svećenik ne govori besmislice nego istinu da s dvoje djece narod nestaje, a rađaju se iz potrebe roditelja, a bračni parovi nisu rodili potreban broj djece koliko je potrebno da jedan narod opstane.

  oko 8 godina prije
 • komentar (Gost_7373)

  ja se neslažem sa vama3121 braćni parovi koji razmišljaju kad prave djecu onda im djeca nisu broj nego želja da ih imaju a ako roditelji dobiju jedno a to jedno je invalid onda nemože jedan svećenik vrijeđat te ljude mada je njima njihovo djete drago i podarena mu je sva ljubav ovoga svjeta a takav govor ka šta je don vuco govorija treba poslati na sud jer on ljude sa tim vrijeđa imaće svak djece koliko može i želi i neće mu crkva diktirati nek oni drže misu i gledaju svoja posla

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3548)

  Nitko nikoda ovdje nije vrieđao, ako se hvale oni koji imaju više djece. To sam Crkva preporuča. Naravno da oni koji ne mogu imati više djece ili ih ne mogu prehraniti ne spadaju u one koji nisu za pohvalu. Nitko nikoga ne vrijeđa, ako se hvale oni koji imaju više djece na kojima stoji opstanak našega naroda. Malo mućni glavom i vidi da nitko nikoga ovdje nije prozvao ni vrijeđao nego samo pohvalio one koji jesu za pohvalu.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4137)

  bolje je svašta izist nego svašta reč

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij