hren
 

MISU PREDVODIO BISKUP SUDAR
Svečanom koncelebriranom  misom koju je predvodio msgr. dr. Pero Sudar, pomoćni biskup Vrhbosanske nadbiskupije, u ponedjeljak je u župi Bezgrešnog zaćeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću tradicionalno proslavljen blagdan Gospe od Karmela.

Na misnom slavlju u parku pored crkve okupio se veliki broj vjernika koji su otvorenog srca slušali propovijed biskupa Sudara, u kojoj je govorio o problemima u današnjem svijetu te značaju ljubavi, vrijednosti i vjere. Na kraju mise msgr. Sudar zazvao je Božji blagoslov na sve okupljene.

- Na kraju ovog misnog slavlja zazivam Božji blagoslov na sve vas, na vaše obitelji i na sve one koje ste u svojim srcima i molitvama donijeli na ovu svetu misu. Na ovoj sam misi na poseban način molio za vas da vam Bog da milost, da ostanete njegova ljubljena djeca, djeca Majke Božje te braća i sestre Isusa Krista, kako bi ova naša Domovina, ovaj svijet bio i ostao Božji. Zazivam Božji blagoslov i neka vas prati na svim vašim putevima i bude vam snaga i nadahnuće – kazao je msgr. Sudar.

Župljani i njihovi gosti i ove su godine pronijeli kip Gospe od Karmela ulicama svog mjesta, udruženi u molitvi i traženju zagovora kod Majke Božje. Nakon procesije biskupu Sudaru svečano je uručena spomen plaketa za sudjelovanje u ovom misnom slavlju, koja ima i posebnu važnost, kako je kazao župnik don Mate Čulić, jer se dodjeljuje točno nakon 500 godina od kada je  Ivan Stafileo donio u Štafilić Gospin lik.

Misno slavlje uveličali su i mladi glazbenici iz Kalkuta benda koncertom duhovne šansone kao i članovi župnog mješovitog zbora pod vodstvom Anite Stančić i uz glazbenu pratnju Vladana Vuletina, koji su cijelo događanje završili stihovima Gospe ribara, težaka, Gospe naša divna mati, neka zasja tvoja zraka, mole te pobožni Hrvati... u čemu su im se pridružili i svi okupljeni vjernici.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_8105)

  lijepo

  oko 8 godina prije
 • jzfj (Gost_2579)

  naprid kaštelani

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1026)

  šta znači ovo naprid kaštelani, očito lik misli da je na nekoj utakmici, štaš puno glupoga svita

  oko 8 godina prije
 • (Gost_109)

  Nema nam spasa.. Još je samo ostalo molit... :)

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij