hren

DODIJELJENA GRADITELJSKA NAGRADA CEMEX ZA NAJBOLJA DOMAĆA ARHITEKTONSKA I GRAĐEVINSKA DOSTIGNUĆA
Po završetku natječaja za najuspješnija graditeljska i arhitektonska dostignuća, CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade sinoć su na svečanosti održanoj u Hotelu Park u Splitu proglasili dobitnike šestog hrvatskog izdanja Graditeljske nagrade CEMEX.

Odbor nagrade najuspješnijima je proglasio projekt 5 kućica s otoka Silbe, koji je odnio pobjedu u kategoriji Stambene građevine, dok je najimpresivnija izvedba u kategoriji Javne i poslovne građevine pripala Studentskom domu i studentskom centru u Splitu. Projekt Izgradnje valobrana, nove rive i poslovne građevine u Maslinici na otoku Šolti proglašen je najboljim izvedbenim i arhitektinskim rješenjem u kategoriji Infrastrukturne građevine.

Vrijedna priznanja hrvatskom graditeljstvu i arhitekturi dobitnicima su uručili ovogodišnji članovi hrvatskog Odbora nagrade, koji djeluju potpuno neovisno o organizatoru; dr.sc. Ante Mihanović, profesor na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Splitu i član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske te profesor Miljenko Domijan, glavni konzervator u Upravi za zaštitu Kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Treći član Odbora nagrade, dipl.ing.arh. Idis Turato, predavač na Arhitektonskim fakultetima u Splitu i Zagrebu, ujedno i sudionik prošlogodišnjih izdanja Graditeljske nagrade CEMEX, nažalost zbog iznenadnih obveza nije prisutvovao svečanosti.

"Ono što je zajedničko nagrađenim projektima je suradnja svih sudionika kroz različite etape izgradnje. Njihov trud, otvorenost prema novim rješenjima i napor uložen u stvaranje kvalitetnijih i lijepših građevina, rezultirao je da se uzdignu iznad konkurencije", izjavio je predsjednik Odbora nagrade dr.sc. Ante Mihanović.

Predsjednik Uprave tvrtke CEMEX Hrvatska, Trpimir Renić, zahvalio se članovima Odbora nagrade te nadodao: ? Mi u CEMEXu težimo izvrsnosti u proizvodnji prema najmodernijim tehnologijama i s maksimalnom razinom zaštite okoliša, zato posebno potičemo održivost u projektiranju i gradnji. Stvaranje energetski učinkovitih građevina izazov je moderne arhitekture i građevinarstva, a naš proizvod tu ima važnu ulogu.  Zahtjevi održive gradnje u uvjetima krize su visoki, ali nadam se da će napori koje su projektanti i izvođači ovih građevina uložili postati uzor drugima kako graditi za budućnost.?

Pobjednički projekti predstavljat će Hrvatsku na 21. Međunarodnom natječaju CEMEX Building Award koje će se u listopadu održati u Meksiku, a gdje su prethodnih godina postigli zapažene rezultate i priznanja.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • koki (Gost_4194)

  Cemex tako darezljiv prema lokalnoj zajednici da ce nam svakodnevno davat ogromne kolicine dioksina,a usput pribacite u mexiko ove vase prekrasne spalionice,ukrasite s njima okolis mjesta u kojem vlasnik zivi sigurno ce bit odusevljen!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4087)

  Kakav li je ovo novac? Kad nekog ubiju onda je to krvavi novac i nitko ga neće, kad netko ukrade i tada je to ukradeni novac, kad netko posudi i pljačka onog kome je posudija onda je to zelenaški novac. Kako bi mogli nazvati ovaj novac? Kakav ste novac primili gospodo?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1117)

  Pomozi Boze!!!!!

  oko 8 godina prije
 • 5 kokošinjaca od betona (Gost_7225)

  i ovi sutra kad se oglase postanu struka.<br />http://pogledaj.to/arhitektura/iva-letilovic-i-igor-pedisic-5-kucica-na-silbi/

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7242)

  ajme majko, naravno da ovakvi graditelji podržavaju cemex i spalionice jer ih dižu nas pijadestal, trovače triba poslat u mexiko zajedno sa renićen pa neka žare, pale i sponzoriraju tamo...

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij