ISELILI IZ PROSTORIJA HVIDRE
Iako je nakon nedavno otvorenog pitanja gdje će djelovati udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Naša dica“ jer su iz kaštelanske Hvidre tražili njihovo iseljenje iz svojih prostorija, gradonačelnik Josip Berket kazao kako se udruga ne treba brinuti i da je postignut dogovor o njihovom ostanku u prostorijama u Štafiliću, udruga „Naša dica“ iz prostora Hvidre izašla je prije nekoliko dana.

Kako smo doznali od pojedinih članova udruge, razlog zbog kojeg su se iselili stoji u ponašanju pojedinaca, zbog čega se je stvorila neugodna i napeta atmosfera te tako onemogućen daljnji kvalitetan rad.
No djeca, roditelji, defektolog i drugi koji rade s ovom djecom, „na ulici“ su bili tek kratko vrijeme jer im je u susret izašla udruga Sv. Jeronim te im za rad s djecom ponudila poslijepodnevno korištenja prostora njihovog programa dnevnog boravka u Kaštel Gomilici.
Tako će u slijedećem razdoblju defektolog i program Male škole raditi u Kaštel Gomilici, a duže rješenje cijelog problema nazire se u mogućnosti korištenja prostora u kojem trenutno djeluje Nautic radio Kaštela.

- Za rad udruge „Naša dica“, Grad će urediti i dati na korištenje prostor u kojem je sada Nautic radio Kaštela, koji će se preseliti u Marinu Kaštela – kazali su nam iz ureda gradonačelnika i time dali nadu da će problemi odgovarajućeg prostora za udrugu „Naša dica“ uskoro biti riješeni, a više o svemu znat će se nakon sastanka gradonačelnika i predstavnika ove udruge koji je najavljen za utorak.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij