hren

Split danas slavi blagdan svog zaštitnika sv. Dujma. Mnoštvo vjernika te pripadnici vjerskog i društvenog života, prisustvovali su svečanoj misi koju je predvodio gradišćanski Hrvat biskup Egidije Živković.

U svojoj propovjedi osvrnuo se na udaljavanje ljudi od crkve i Kristovog nauka pozvavši kršćane da ne smiju dopuštati drugima da donose pravila i zakone nego se aktivno moraju zauzeti da općeljudske i kršćanske vrijednosti budu temelj društva u kojemu živimo.

Proslava je počela sinoć otvaranjem moćnika sv. Dujma u splitskoj katedrali. Moćnik sv. Dujma su iz dijela katedralnoga oltara otvorili splitski dogradonačelnik Jure Šundov i Nediljko Ante Ančić, prepozit Metropolitanskog kaptola u Splitu.

Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić u svojoj pastirskoj riječi naglasio je kako je sveti Dujam naša sveta memorija kroz sve naraštaje i stoljeća, a o tomu nam svjedoči i pisani Statut grada Splita od prije sedam stoljeća.

Izvor: HRT.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_1091)

    bija san na procesiju na rivi. ništa šta nije bilo dosad. štandovi sa drvenarijom, bombonima i pitaričima cvića.poćela je procesija sa popima , policijom ,mornarićima ,crkvenim udrugama , pop govori , a razglas do daske trešti šta i nije bila potriba.previše buke tako da se ono osnovno gubi u toj buci.proslava ne sliči na crkovnu feštu več na jedan dernek koji je moga bit i pod svilajom a ne u jedno gradu na moru

    oko 8 godina prije
  • (Gost_2150)

    ...e pa nisi triba ni ic....adio!

    oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij