PRIJAVE VINA ZA MANIFESTACIJU VEČERI KAŠTELANSKIH VINA
U susret ovogodišnjoj Večeri kaštelanskih vina, PZ Kaštelacoop, Društvo za očuvanje kulturne baštine Bijaći i udruga vinogradara i vinara Crljenak kaštelanski 2001., pozivaju sve zainteresirane vinogradare i vinare s područja Kaštela, koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača grožđa i vina, da svoje uzorke vina dostave od 13. do 16. veljače u vremenu od 8 do 16 sati na sajam sadnica, na Koludrovcu u Kaštel Štafiliću.

Za svaki uzorak potrebno je uplatiti 80 kn (drugi uzorak 150kn, treći 200 kn) za troškove laboratorijske analize koju će svaki proizvođač dobiti za svoj priloženi uzorak. Svaki proizvođač može prijaviti maksimalno tri uzorka, odnosno po jedno vino u  kategorijama bijelo, crno i opolo, ali isključivo berba 2011.  te u kategoriji starih crnih vina.
Uzorci se dostavljaju u staklenim bocama od 0,75 l ili 1 l i to po tri boce za svaki uzorak. Dio vina će biti korišten za laboratorijsku analizu i stručno ocjenjivanje, a ostatak će se ponuditi za degustiranje sudionicima i gostima Večeri kaštelanskih vina.

Uzorci će se zaprimati pod šifrom,a organoleptičko ocjenjivanje obavit će stručna komisija sastavljena od sedam enologa. Najbolji u svakoj od tri kategorije vina, kao i apsolutni pobjednik ovogodišnje Večeri kaštelanskih vina proglasit će se tijekom zajedničke večeri uz prigodan program.

Suorganizator ove tradicionalne manifestacije je Grad Kaštela, a kontakt telefon za sve zainteresirane je 021/230-605.


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_5155)

  Oće li se primat i uzorci \'\'kemijskih tehničara\'\'

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9929)

  Dali boce tribaju biti etiketirane da se zna čigovo je vino?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8161)

  Zloban si goste 6171. Ova je fešta za sve vinare i vinogradare koji su upisani u upisnik proizvođača grožđa i vina. Ovo je fešta i za sve ljubitelje vina, kao i za one koji se ne boje izvadit svoje vino iz konobe. Ko će dobit nagrade odlučit će sedam enologa. Dakle svi imaju iste uvjete. Oće li oni koje ti navodiš dobit nagrade ovisit će o kvaliteti njihova vina. Očigledno ti misliš da nekoga drugoga triba nagradit. Sva srića da o kvaliteti vina više ne odlučuju lokalni kvazi vinarski autoriteti koji cili život piju paštroće, a ne vino.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_175)

  sta cu nosit kad su se pojedinci pretplatili za nagrade!!!!!!rade cu popit to nego odnit bacit na sajam!!!!!!AJTE NIJE VISE NIKO LUD

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9929)

  gost 175 mislim da si u pravu,zato jer u Solinu kad je natjecanje nema nikakvi etiketa niti se daje ime i prezime tako da ocjenjivački sud stvarno nema pojma o čijem se vinu radi.Dobiješ svoj broj ka i svaki drugi natjecatelj zatim se brojevi izmišaju i ljudi uistinu ocijenjuju vina .S ovim mišljenjem ne želim osporiti kvalitetu nagrađenih vina u Kaštelin ,ali mislim da ovaj prijedlog izgleda puno transparentniji nego ovaj koji je na snazi sad,zato s razlogom možemo sumnjati na protekciju pojedini kandidata.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1156)

  vinari bez vinograda

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4404)

  kako ko goste 1156...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1201)

  jedan od vrhunskih kastelanskih vinara ide u makedoniju kupi kadarke za 5 kuna,a prodaje je ka domace crno za 25 kuna....

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1700)

  Pogledajte cijene vina kaštelanskih vinara prije i nakon dobitka bilo kakve nagrade, sa prijašnjih 12-15 kun cijena vrtoglavo leti na sitnih 25-30 kun. Sramota

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5526)

  šte znači upisnik proizvođača grožđa i vina

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3172)

  Zna se ćije je opolo tribalo lani dobit zlato, a vi ste mu dali utješnu nagradu.
  Nevirujen da će te njegovo opolo vidit na takmićenju ovu godinu.
  To je ćovik koji donese više vina prijateljin za popit vengo ga zaduga napravi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9199)

  goste 1201 daj molim te barenko inicijale toga vinara napiši, ne mogu virovat da se to radi aj plizzzzz...

  oko 6 godina prije
 • Max CH (Gost_2109)

  Ovin sta probaju i ostanu zivi triba podilit nagrade.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1224)

  kastelanski vinari ma mos mislit

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2264)

  za 9199 ma je da ti odan ko je,....pij kadarku i muci... ;)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3338)

  Imaju makedonci dobro grožđe, dobra vina i fantastične konobe...more bit da neko i kupuje grožđe tamo i pravi vino-nema veze ako je dobro nije grij....Ja isto virujen u nekoliko naših vinogradara i vinara koji rade vino samo od naših sorti i to kvalitetno vino pa ga zato neće dat za 15 kn nego skupje, a kome je skupo neka kupi Juru u poslugi.

  oko 6 godina prije
 • Vinar (Gost_7812)

  Sviđa mi se!

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara