PRIJAVE VINA ZA MANIFESTACIJU VEČERI KAŠTELANSKIH VINA
U susret ovogodišnjoj Večeri kaštelanskih vina, PZ Kaštelacoop, Društvo za očuvanje kulturne baštine Bijaći i udruga vinogradara i vinara Crljenak kaštelanski 2001., pozivaju sve zainteresirane vinogradare i vinare s područja Kaštela, koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača grožđa i vina, da svoje uzorke vina dostave od 13. do 16. veljače u vremenu od 8 do 16 sati na sajam sadnica, na Koludrovcu u Kaštel Štafiliću.

Za svaki uzorak potrebno je uplatiti 80 kn (drugi uzorak 150kn, treći 200 kn) za troškove laboratorijske analize koju će svaki proizvođač dobiti za svoj priloženi uzorak. Svaki proizvođač može prijaviti maksimalno tri uzorka, odnosno po jedno vino u  kategorijama bijelo, crno i opolo, ali isključivo berba 2011.  te u kategoriji starih crnih vina.
Uzorci se dostavljaju u staklenim bocama od 0,75 l ili 1 l i to po tri boce za svaki uzorak. Dio vina će biti korišten za laboratorijsku analizu i stručno ocjenjivanje, a ostatak će se ponuditi za degustiranje sudionicima i gostima Večeri kaštelanskih vina.

Uzorci će se zaprimati pod šifrom,a organoleptičko ocjenjivanje obavit će stručna komisija sastavljena od sedam enologa. Najbolji u svakoj od tri kategorije vina, kao i apsolutni pobjednik ovogodišnje Večeri kaštelanskih vina proglasit će se tijekom zajedničke večeri uz prigodan program.

Suorganizator ove tradicionalne manifestacije je Grad Kaštela, a kontakt telefon za sve zainteresirane je 021/230-605.

Komentari (17)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

(Gost_6354) A ona nakarada od "kuće" posrid puta u Sućurcu koja je to ulica i jeli ta nakarada novija gradnja
Zadar, evo i Šibenik se pokrenija, o Solinu da ne govorimo, a di si Ivane, di je Ante?! pitaj se samo kome ste davali povjerenje ovih 2...
E, moj čovik, neće ni tuljani u Kaštila, ni kitovi se ne bi slučajno nasukali, drugi gradovi cvatu, Zadar, evo i Šibenik se pokrenija, ...
Zbog ovakvog krnje i krnjevala barem 3 god. zabranit istima da se bave s tim moji sućurani našto ste spali.
dvi stoljetne borike na gabinan je bura rastresla i dizala su Livakov zid, očeš li ti platit Livaku zid i kuču i da padnu komu na auto ...
Bilo bi najboje pustit ga da se brani sa slobode, pa da umeđuvrimenu opet nekoga ubije pa onda da skupa sude njemu i sucu Lozini
Jel vi u icemu uzivate !? Da je clanak o lovu na tuljane u kastelanskom zaljevu, vama bi bili krivi tuljani sta su doplivali do vas !
Nisu pješaci problem, niti ko na njih misli To je bacanje pjeska u oći od strane općinara! Problem je šta autobusi ne mogu proć!