Banner TOP

 
PRIJAVE VINA ZA MANIFESTACIJU VEČERI KAŠTELANSKIH VINA
U susret ovogodišnjoj Večeri kaštelanskih vina, PZ Kaštelacoop, Društvo za očuvanje kulturne baštine Bijaći i udruga vinogradara i vinara Crljenak kaštelanski 2001., pozivaju sve zainteresirane vinogradare i vinare s područja Kaštela, koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača grožđa i vina, da svoje uzorke vina dostave od 13. do 16. veljače u vremenu od 8 do 16 sati na sajam sadnica, na Koludrovcu u Kaštel Štafiliću.

Za svaki uzorak potrebno je uplatiti 80 kn (drugi uzorak 150kn, treći 200 kn) za troškove laboratorijske analize koju će svaki proizvođač dobiti za svoj priloženi uzorak. Svaki proizvođač može prijaviti maksimalno tri uzorka, odnosno po jedno vino u  kategorijama bijelo, crno i opolo, ali isključivo berba 2011.  te u kategoriji starih crnih vina.
Uzorci se dostavljaju u staklenim bocama od 0,75 l ili 1 l i to po tri boce za svaki uzorak. Dio vina će biti korišten za laboratorijsku analizu i stručno ocjenjivanje, a ostatak će se ponuditi za degustiranje sudionicima i gostima Večeri kaštelanskih vina.

Uzorci će se zaprimati pod šifrom,a organoleptičko ocjenjivanje obavit će stručna komisija sastavljena od sedam enologa. Najbolji u svakoj od tri kategorije vina, kao i apsolutni pobjednik ovogodišnje Večeri kaštelanskih vina proglasit će se tijekom zajedničke večeri uz prigodan program.

Suorganizator ove tradicionalne manifestacije je Grad Kaštela, a kontakt telefon za sve zainteresirane je 021/230-605.

Komentari (17)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Taman kad mi zavrsimo kanalizaciju izmislit ce transport fekalija zrakom. Bolje nista ne radit nego bit prvi u necemu novom.
bravo val,bravo gašo dovea si nas u mirne vode.neka patu ovi ljubomorni jadnici
"Hdz vlada u Kastilima 90 posto od rata. Nabrojite mi ca su napravili.? " Puno lipi stvari: efikasne županije, nagomilali administraci...
Čemu brisanje komentara? Evo van cila slika ove "dame", ne ka sa početka članka di su izrizali stranačku pripadnost. I moralnu.
"Koji ku... stalno na portalu promičete tu „školu“ koja nan je Kaštila osramotila prid cilon državom?" Evo lipo će završit i zaštitnik...
Goste 6134 pa kako ti nije jasno....meni je......košarka je režimski klub za razliku od drugih sportova!
HVARSKE MUĆKE Ljetovanje s damom Omrčenu ‘platila’ - spomenička renta >>> Konferencija za tisak pročelnika Zdravka Omrčena
di je filomena jeli dosla iz italije