PROMETNE GUŽVE UZNEMIRILE GRAÐANE
Iako su se Kaštelani i stanovnici ostalih mjesta zapadno od Splita, koji su iz raznih razloga primorani odlaziti u taj grad, već navikli na prometne gužve koje godinama vladaju na solinskoj Širini, ono kroz što prolaze posljednjih desetak dana može se poistovjetiti s prometnim kaosom u milijunskim gradovima, zbog čega odgovorni najavljuju djelomično uređenje raskrižja i smanjivanje gužvi.

Na ovom izuzetno prometnom raskrižju do sada su postojali periodi kada su gužve bile intenzivirane, zbog velikog broja vozača koji u Split odlaze na posao, ali odnedavno se na tom raskrižju izvode određeni radovi pa su gužve stalne, bilo da je riječ o jutarnjim, poslijepodnevnim ili večernjim satima. Tako svaki dan svjedočimo kolonama vozila koji se kreću iz pravca Kaštela puževom brzinom s vozačima pogleda uperenih u semafor i zeleno svjetlo na njemu, koje na razočaranje mnogih, traje prekratko. I onda opet isto. Neki od vozača naoružaju se strpljenjem dok neki na sve načine pokušavaju besmisleno proći nekoliko automobila ispred sebe pa im u tome dobro dođe i pješačka i zelena zona.

Prema dobivenim informacijama, trenutne gužve trebale bi potrajati još kraće vrijeme, jer radi se na još jednoj traci koja će se odvajati za Dujmovaču. No, nadležni najavljuju i skore dodatne radove na sanaciji mostova, kako bi se riješio dugotrajni problem sigurnog prometovanja na ovom području, što će ponovo donijeti veće gužve.

Na proljeće direktan spoj stare kaštelanske ceste i ceste za Dujmovaču

- Na raskrižju Širina u Solinu, radove, koji su počeli prije nešto više od tjedan dana, izvodi tvrtka Županijske ceste. Prva faza radova bit će gotova za približno sedam dana, dok druga faza ovisi o vremenskim uvjetima i mogućnostima Županijske uprave za ceste. Radovima koji se trenutno izvode nije se utjecalo na profil ceste jer se odvijaju van prometnih traka osim na skretanju za Dujmovaču, što može biti uzrok dodatnih gužvi.                                                    
Na proljeće sljedeće godine biti će nužno pristupiti sanaciji mostova Stari i Novi Jadro. S obzirom na to da će promet u jednom smjeru morati biti zatvoren, omogućit će se da se odvija alternativnim pravcem prema Dujmovači.
Prije dvije godine bili smo svjedoci nastalih gužvi na mostu Stari Jadro te su se Hrvatske ceste odlučile na ovaj zahvat kako bi se u budućnosti gužve smanjile na najmanju moguću razinu. U dogovoru sa ŽUC-om iskoristit će se ovaj trenutak jer će se izvesti direktan spoj stare kaštelanske ceste i ceste za Dujmovaču u kontinuitetu te će se dobiti još jedna prometna traka čime će se donekle smanjiti gužve – informacija je koju smo dobili iz Hrvatskih cesta u Zagrebu.

Ako bude trebalo i policija će pomoći

O gužvama i radovima razgovara se ovih dana i u Prometnoj policiji, čiji će djelatnici po potrebi upravljati regulacijom prometa na raskrižju.
 
- Radovi koji se izvode na jugozapadnom dijelu raskrižja Širina u Solinu, označeni su privremenom prometnom signalizacijom. Navedeni radovi otežavaju uobičajeno skretanje vozila u desno, zbog čega povremeno dolazi do otežanog odvijanja prometa kroz raskrižje pa će, prema potrebi, odnosno opterećenosti cestovnog prometa, policijski službenici Postaje prometne policije Split, upravljati će prometom. U ovoj situaciji vozače pozivamo na poštivanje privremene prometne signalizacije i molimo za strpljenje do završetka radova koji bi trebali biti završeni  za manje od tjedan dana – stoji u priopćenju iz Prometne policije Split.
 


Već godinama nestrpljivi vozači pribjegavaju koristiti
zaobilazni put preko trotoara...


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij