hren

150 TISUĆA KUNA KAO POTICAJA
Vlada Republike Hrvatske osigurala je 150 tisuća kuna kao poticaj Poljoprivredno-braniteljskoj zadruzi „Lintar“. Ugovor o korištenju novčane potpore predstavnicima zadruge uručila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Ugovor o korištenju novčanih sredstava mjere poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja potpisali su upravitelj zadruge Ante Grubišić u ime Poljoprivredno-braniteljske zadruge „Lintar“ i Tomislav Ivić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

„Jako smo zadovoljni što su Vlada i ministarstvo prepoznali naš trud i vrijednost ovog jedinstvenog projekta. Ova sredstva pomoći će nam da unaprijedimo proizvodnju našeg nagrađivanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja te su izuzetno značajna za funkcioniranje naše zadruge u budućnosti. Zahvaljujem na ukazanom povjerenju jer ovaj poticaj pokazuje da institucije vjeruju u branitelje i njihov rad“, rekao je ovom prigodom upravitelj zadruge „Lintar“ Ante Grubišić.

Zadruga „Lintar“ jedna je od 15 braniteljskih zadruga odabranih za korištenje sredstava, koja će iskoristiti za nabavku novih sadnica i potrebne opreme za održavanje maslinika te uređenje prostorija za čuvanje alata i ostalo. Njeni su zadrugari ujedno i članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, većinom zaposlenici tvrtke CEMEX Hrvatska.

Zadruga je ime dobila prema ekstra djevičanskom maslinovom ulju od kojeg je i nastala ideja organizacije proizvodnje na zadrugarskim načelima. Ulje Lintar ove je godine dobiveno iz treće berbe CEMEX-ovog maslinika zasađenog u okviru projekta sanacije i rekultivacije eksploatacijskog polja Sv. Juraj - Sv. Kajo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij