hren

150 TISUĆA KUNA KAO POTICAJA
Vlada Republike Hrvatske osigurala je 150 tisuća kuna kao poticaj Poljoprivredno-braniteljskoj zadruzi „Lintar“. Ugovor o korištenju novčane potpore predstavnicima zadruge uručila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Ugovor o korištenju novčanih sredstava mjere poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja potpisali su upravitelj zadruge Ante Grubišić u ime Poljoprivredno-braniteljske zadruge „Lintar“ i Tomislav Ivić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

„Jako smo zadovoljni što su Vlada i ministarstvo prepoznali naš trud i vrijednost ovog jedinstvenog projekta. Ova sredstva pomoći će nam da unaprijedimo proizvodnju našeg nagrađivanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja te su izuzetno značajna za funkcioniranje naše zadruge u budućnosti. Zahvaljujem na ukazanom povjerenju jer ovaj poticaj pokazuje da institucije vjeruju u branitelje i njihov rad“, rekao je ovom prigodom upravitelj zadruge „Lintar“ Ante Grubišić.

Zadruga „Lintar“ jedna je od 15 braniteljskih zadruga odabranih za korištenje sredstava, koja će iskoristiti za nabavku novih sadnica i potrebne opreme za održavanje maslinika te uređenje prostorija za čuvanje alata i ostalo. Njeni su zadrugari ujedno i članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, većinom zaposlenici tvrtke CEMEX Hrvatska.

Zadruga je ime dobila prema ekstra djevičanskom maslinovom ulju od kojeg je i nastala ideja organizacije proizvodnje na zadrugarskim načelima. Ulje Lintar ove je godine dobiveno iz treće berbe CEMEX-ovog maslinika zasađenog u okviru projekta sanacije i rekultivacije eksploatacijskog polja Sv. Juraj - Sv. Kajo.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_1477)

  sto vam ne pokloni opanke dede dusana,kao nesto sto veze i spaja...sta je trcavih 150.000ijad kuna pa samo put autobus i vecera je dosla 20.000,i to u balkanskoj krcmi cike jovana....tako na kraju sve dode na svoje.. ;)

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8163)

  Bravo, dobri ljudi iz Cemexa, za ovo Vam svaka čast, svima. I posebno organizatorima projekta. Nadam se da će Cemex ostat dosljedan dobrom odnosu sa zajednicom i da neće inzistirat na spaljivanju pragova poradi većeg profita. Jer time poništava sve dobro šta rade.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2187)

  Ja ovde ništa ne razumin.Ovima iz Cemexa triba Država donirat 150000 kn za nabavku sadnica i za unapređenje tzv.proizvodnje,a u isto vtime oni doniraju sredstva svakojakin udrugama da bi se pokazali u što boljem svitlu.Po meni ovde je oteto tih 150000 kn onima kojima stvarno triba i koji žive od poljoprivrede.Cemex bi za sanaciju tupinoloma po zakonu trebao izdvajati na izdvojeni račun određena sredstva koja nisu mala,a koja ne izdvaja.Ovde je najžalosnije što je ta braniteljska udruga dopustila Cemexu da ih na mala vrata stavi u službu njihovih bolesnih želja da usrid grada naprave spalionicu.Izgleda da je u ovoj našoj Hrvatskoj sve na prodaju pa čak i naše zdravlje.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8120)

  :cry

  Kompanija Cemex u pećima svojih cementara namjerava spaljivati stare željezničke pragove koji po svojim karakteristikama spadaju u opasni otpad. Cemex u Evropi ima 20 tvornica i u nijednoj od njih ne spaljuje to gorivo.Cemex tvrdi kako u Hrvatskoj ima oko 140 tisuća takvih pragova, a u svojoj studiji utjecaja na okoliš planira ih spaljivati 600 tisuća godišnje. Cemex pokušava smanjiti tenzije tvrdeći kako postojeći \"Zakon o otpadu\" ne dozvoljava uvoz opasnog otpada ali je u proceduri donošenje novog zakona koji to dozvoljava.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5168)

  dal može upravitelj braniteljske i poljoprivredne zadruge biti ista osoba

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij