hren

NAKON OSVAJANJA TITULA NAJBOLJIH
Ekipu graničara osnovne škole „Bijaći“, u pratnji voditelja Maria Radunića i ravnateljice škole Jadranke Šošić, ovog je utorka ugostio kaštelanski gradonačelnik Josip Berket kako bi im čestitao na prvom mjestu osvojenom na ovogodišnjim Sportskim igrama mladih, kako u u konkurenciji najboljih ekipa u državi, tako i na međunarodnom natjecanju.

Naslov najboljih u državi, ekipi „Bijaća“ sastavljenoj od učenika 3., 4. i 5. razreda, pripao je drugu godinu za redom u završnici Sportskih igara mladih, koja se održavala u Splitu, a tom prilikom osvojili su pehar, garnituru dresova i zlatne medalje.
Kaštelani su do naslova prvaka došli u završnici pobjedama nad ekipama iz Požeške i Koprivničko- Križevačke županije, a u samom finalu savladali su ekipu grada Zagreba (Sesvete) u dva seta 15:8 i 15:11. Sve utakmice završene su rezultatom 2:0.

 

Ovim uspjehom učenici  „Bijaća“ zaokružili su prethodne ovogodišnje titule županijskih i regionalnih prvaka, a da su najbolji graničari u okružju dokazali su  i u međunarodnoj konkurenciji, pobijedivši u finalu međunarodnih igara mladih, gdje su predstavljali Hrvatsku. U finalnoj utakmici pobijedili su predstavnika Bosne i Hercegovine, ekipu iz Zavidovića uvjerljivo s 2:0 u setovima.

Za ekipu graničara „Bijaća“ nastupili su graničar Jurica Džepina, u napadu Teo Pajčin, inače proglašen za najboljeg igrača turnira te Dorian Brčić, koji je u mimohodu nosio hrvatski barjak. U obrani su igrali Matej Stude, Domagoj Bogić, Robert Jarčević, Tamara Barišić, Karla Vidović, Antea Bralić i Petra Višević.

U ugodnom razgovoru kojeg je vodio s malim prvacima, gradonačelnik Berket je prihvatio prijedlog voditelja i trenera ekipe Marija Radunića da Grad Kaštela kupi i ostalim kaštelanskim osnovnim školama posebne lopte za ovu igru, kako bi se formirala jedinstvena jaka ekipa Kaštela koja će sudjelovati u novim natjecanjima.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij