hren
 
NIZ AKTIVNOSTI O ZNAČAJU VOLONTIRANJA
Hrvatska mreža volonterskih centara u povodu obilježavanja Europske godine volontiranja, u većim hrvatskim gradovima organizira manifestaciju „Hrvatska Volontira!“, kojom želi ukazati na značaj volontiranja u razvoju suvremenog demokratskog društva, a na dalmatinskom području održat će se na Svjetski dan mira 21. rujna u vremenu od 10 do 14 sati te od 17 do 20 sati na splitskoj rivi.

Suorganizatori manifestacije su Ured za udruge Vlade RH, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Mreža mladih Hrvatske dok je partner kampanje Drogerie Markt Hrvatska.

Regionalni volonterski centar Split zajedno će s ostalim organizatorima volontiranja provesti  različite volonterske aktivnosti u kojima će sudjelovati veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Među ostalim, na popisu aktivnosti nalazi se prikupljanje plastičnih vrećica, za čiju će određenu količinu građani dobivati platnene vrećice, provest će se anketa o potrebama mladih, organizirat će se humanitarno-prodajna izložba, djeca će crtati sadržaje koje žele u Dječjem gradu, u Splitu će se organizirati i akcije čišćenja, kreativne radionice, rekreativna gimnastika, izrađivat će se rampa za osobe s invaliditetom, organizirat će se druženje u knjižnici te druženje osoba s posebnim potrebama, kao i brojna druga događanja i aktivnosti.

Iz regionalnog volonterskog centra u Splitu, ovim su putem pozvali građane i udruge da im se pridruže i tako zajedno ukažu na značaj volontiranja u društvu, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na www.vcst.info.hr ili telefonski broj 021/32 91 39.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • Hrvatska volontira! (Gost_8137)

    Mislim da smo ispred njih jer naša več dvije godine volontira.

    oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij