hren

RUKOMETAŠICE KOD GRADONAČELNIKA
Mlade rukometašice RK Kaštela, koje su nedavno svoje sugrađane obradovale prvim mjestom na Sportskim igrama mladih, u četvrtak je primio kaštelanski gradonačelnik Josip Berket sa suradnicima, kako bi im u ime Grada čestitao na uspjehu i poželio sreću u daljnjem bavljenju sportom.

Gradonačelnik Berket, poznat po svom pozitivnom stavu i odnosu prema djeci sportašima, sa mladim rukometašicama razgovarao je o njihovom uspjehu u školi i na terenu te im udjelio nekoliko savjeta o važnosti zdravog života i bavljenju različitim aktivnostima, pri čemu je jedan od savjeta bio i što manje vremena provoditi pred TV i kompjutorskim ekranom.

U pratnji djevojčica, koje predstavljaju kaštelansku žensku rukometnu budućnost, bili su i članovi uprave RK Kaštela te jedan od najzaslužnijih za njihov uspjeh trener Ivan Perkušić, koji je izrazio nadu da će se većina prisutnih rukometašica i u budućnosti baviti ovim sportom.

- Ovo je generacija djevojčica rođenih 2000. i 2001. godine, izrazito su perspektivne i unatoč težim uvjetima u kojima rade, na otvorenom betonskom igralištu u svim vremenskim prilikama, spremne su na značajne uspjehe – optimističan je Perkušić.

Među mladim igračicama najveći broj ih dolazi iz Kaštel Sućurca, gdje klub i djeluje, a tek manji dio iz Gomilice i Kambelovca, no kako nam je kazao Perkušić, u klubu žele rukomet popularizirati i među djevojčicama i u ostalim  Kaštelima.

- Jedan od naših zadataka je  proširiti interes za rukometom i među djevojčicama u Donjim Kaštelima, gdje sigurno postoji znatan broj rukometnih talenata. Najbolji put bit će u suradnji sa školama, posebno ravnateljima i profesorima tjelesne i zdravstvene kulture – kazao je Perkušić, naglasivši da bi poboljšanjem uvjeta rada bilo i više zainteresiranih za ovaj sport.

Na kraju druženja s rukometašicama, gradonačelnik Berket uručio im je prigodne darove, a za uspomenu zajedno su spremno stali pred fotoobjektive prisutnih medija.

Foto & video: Iskreni


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij