hren
 
Osvojeno drugo mjesto u popularnoj emisiji Hrvatske televizije "Piramida", koju uređuje i vodi Željka Ogresta, donijelo je generalu i bivšem saborskom zastupniku Ljubi Ćesiću Rojsu nagradno putovanje autocestom od Zagreba do Splita, kojim povodom je s 36 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji jučer krenuo prema Splitu.

U organizaciji Društva hrvatskih generala, ova grupa hrvatskih domoljuba, među kojima su bili i invalidi Domovinskog rata te članovi Društva, sastala se simbolično ispred spomenika kralju Tomislavu u Zagrebu, odakle se Dalmatinom uputila prema Splitu, gdje im se pridružio i proslavljeni general Rahim Ademi.
General Rojs posebno je ponosan na svoj doprinos novoizgrađenoj autocesti, čija su 22 kilometra dionice Maslenica—Zadar 1 i Zadar 2 gradili od 1996. do 1998. godine pripadnici 66. pukovnije Hrvatske vojske za izgradnju cesta, kojoj je i sam zapovijedao, pa je spomenutom dionicom osobno preuzeo volan i odvozio je cijelom dužinom.
Ljubo Ćesić Rojs, s braniteljima koji su ga pratili, pred spomenikom predsjedniku Tuđmanu u Kaštel Lukšiću— Tunelom "Sv. Rok" provezao se još prvi hrvatski predsjednik pokojni dr. Franjo Tuđman, i dok god se ne probiju obje cijevi tunela "Sv. Rok" i "Mala Kapela", za mene je ova autocesta još uvijek nedovršena - smatra Rojs. U Splitu je dobro raspoloženo društvo posjetilo katedralu sv. Dujma i Jupiterov hram, uz nezaobilaznu kavicu na splitskoj Rivi i hvalospjeve splitskim ljepoticama, nakon čega se delegacija uputila prema Kaštel Lukšiću. Ljubo Ćesić Rojs, Željko Strize, predsjednik kaštelanske Hvidre, i Mirko Brekalo, istaknuti vukovarski branitelj s Trpinske ceste, u Kaštel Lukšiću su položili vijence pokraj spomenika dr. Franji Tuđmanu, nakon čega su posjetili Centar za rehabilitaciju "Mir" u Rudinama za djecu s posebnim potrebama, kojima su darovali plazma televizor s DVD-om i kamerom.
— Ono što je ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor obećala Centru prije dvije godine, a nije izvršila, mi evo sad činimo i ponosni smo zbog toga - ističe general Rojs.
Posjet Kaštelima završen je polaganjem vijenca na spomen-obilježju poginulim kaštelanskim braniteljima na vrhu Malačka, zajedno s udrugama proizišlim iz Domovinskog rata grada Kaštela, te zajedničkim ručkom s predstavnicima kaštelanskog Poglavarstva.
— Ovom mini turnejom htjeli smo poslati poruku kako se ne borimo samo za svoj status nego želimo bolji život svima - poručuje Zdravko Vladanović, tajnik Društva hrvatskih generala.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost)

    A NJBOLJE DA NIJE!!!

    oko 15 godina prije
  • Š (Gost)

    A NAJBOLJE DA NIJE!!!

    oko 15 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij