hren
 
U okviru školskog pilot-projekta turističke kulture, u suradnji s 12 osnovnih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije i domaćina OŠ "Knez Trpimir" organiziran je izlet pod nazivom "Kolijevkom hrvatske državnosti".

U župnoj crkvi u Kaštel Gomilici skup od 130 učenika i voditelja i četvero predstavnika Unescoa pozdravili su prigodnim riječima župani splitsko-dalmatinski Ante Sanader, Nansi Ivanišević, voditeljica Odsjeka za prosvjetu i kulturu i ujedno inicijator pilot-projekta turistička kultura, te likovni pedagog Josip Pejša iz OŠ "Knez Trpimir" iz Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca, koji je bio vodič i predavač o temi kulturne i prirodne baštine grada Kaštela.

Sudionici izleta obišli su crkvice sv. Marte u Bijaćima, sv. Jurja u Radunu i crkvicu sv. Kuzme i Damjana u Kaštel Gomilici, te utvrde Kaštilac, Cambi i Vitturi i spomenike prirodne baštine stari hrast u Kaštel Gomilici, staru maslinu (1500 godina) u Kaštel Štafiliću te Botanički vrt u OŠ "Oštrog" u Lukšiću.

U OŠ "Knez Trpimir" sudionicima su podijeljene prigodne majice i organizirano druženje uz domaće trešnje, kaštelanski kolač i druge specijalitete što su ih donijela djeca iz Splita, s Visa, Hvara, Brača, iz Solina, Vrgorca, Muca, Trilja i Lovreća.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • marko lastre (Gost)

  ima li ko za dopisivanje :grin

  oko 14 godina prije
 • šime (Gost)

  imaš fešte 2 noci za redom u Kambelovcu na brcu!upuceno žacu.to ti je 29 i 30 .07!u9

  oko 14 godina prije
 • Žac Zagreb (Gost)

  Hvala Šime al ti ja krećem tek u subotu dolje pa ne znam dal bum bil baš spreman.Pitam za kolovoz jer bum bil dolje nekih dvadesetak dana i to u Starom pa ak imaš koju informaciju za taj period bio bih zahvalan

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  :upset 8) ;) :grin :) :? :x

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  IMA LI KOGA :?

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  .....................JE ZA DOPISIVANJE :grin

  oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij