hren
 
Večeri dalmatinske pismeU PETAK POČINJU 7. VEČERI DALMATINSKE PISME U KAŠTEL KAMBELOVCU
Svjetskim evergreenima u klapskim obradama, ovog petka u Kaštel Kambelovcu počet će prvi od četiri programa 7. večeri dalmatinske pisme. Petnaest domaćih i jedna slovenska klapa izvest će isto toliko skladbi koje su proslavile Elvisa Preslejija, The Beatlese, Vincea Clarka i druge legendarne izvođače.

- Ovom večeri napravljen je veliki iskorak za klapski svijet. Oduševljen sam što su mlade klape koje čine uglavnom akademski obrazovani pjevači, spremno prihvatile izazov evergreena i mogu slobodno kazati da su neke obrade bolje od originala - komentirao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Starom mornaru prof. Vladan Vuletin, umjetnički ravnatelj prve dvije večeri u Kaštelima nazvane Klapske novitade i Kaštelanski Ðir.
Dodao je kako je ovim otvoren put da klape postanu naš izvozni proizvod - samo da ih čuju strani producenti! Dok će o najboljim izvođačima te večeri odlučivati publika, dotle će drugu večer, u subotu, pratiti i publika istručni žiri. Ukupno 20 klapa, od kojih se mnoge rijetko pojavljuju na klapskim natjecanjima, pripremilo je obrade renomiranih dalmatinskih autora poput Tome Bebića, Zelenka Runjića, Arsena Dedića... Uz izravni televizijski prijenos, nastup klapa začinit će i gosti klapa Trogir i Vinko Coce.

Tijekom obje večeri, posjetitelje Kaštel Kambelovca očekuje pučka fešta. Na mandraču će u petak nastup Bravo bend, a u subotu klapa More. Klapski šušur moći i se osjetiti i u Kaštelanskoj konobi koja će biti otvorena sve dane trajanja manifestacije. Nastavak klapskih događanja, odnosno dvije završi večeri, očekuju se krajem srpnja.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • farabut (Gost)

  Je, Bravo bend je nastupija i dozivija da ga istekaju iz struje! Ma, nije to bilo \"unplugged\" ako ste na to mislili vengo je Ive Bedalov odlucija da je festi kraj pa se lipo popeja na binu i isteka instumente iz struje :?

  PS Ako niste znali, Ive je clan organizacijskog odbora :p

  oko 15 godina prije
 • (Gost)

  Nije Ive odlucija da je kraj neko je Bravo bend falija batudu...
  Nisu zapivali 2 dalmatinske pisme...

  oko 15 godina prije
 • farabut (Gost)

  A da nisi ti rode falija batudu? Dobro su znali sta Bravo bend svira kad su ih angazirali. A i ako su falili (a nisu) istekavanje iz struje nije nacin da se pokaze nezadovoljstvo repertoarom :)

  oko 15 godina prije
 • (Gost)

  Sve je bilo ludilo, a ovo je nebitna sitnica!

  oko 15 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij