hren
 
Građevinski radovi u Kaštelima, obično jednima nose olakšanje, a drugim mještanima zagorčavaju život. Problem je poznat - antiurbanizam, koji koči normalan život, a prošlog vikenda pred svojom su kućom to osjetili stanari na samoj rivi Kaštel Starog.

Prema njihovim informacijama, gradske vlasti asfaltiraju pristupne putove kroz mjesto, do privatnih kuća, ali nedostak prostora građevincima nije ostavio previše slobodnog prostora. Tako su se građevinski materijal, iskopine i zemlja našli u dvorištu kuće sestre Tonija Rajčica.

— Kuća je vlasništvo moje sestre, i dok je ona odsutna brinem se za nju. Tako sam na Dan državnosti ostao zaprepašten kad sam ugledao u vrtu barem osam kamiona građevinskog materijala. Što sam mogao, nego pozvati policiju. Dio materijala je odnesen, a budući da mi je žao da momci nose tu zemlju lijevo-desno, dopustio sam da ostane do ponedjeljka, a onda je uklone. Naime, kako će zamlja biti vraćena u kanal koji se kopa zbog postavljanja javne rasvjete, tako je bilo predaleko nositi je na deponij, pa ponovno vraćati, a u ulici koja se uređuje nije bilo mjesta, pa je sve sasuto u dvorište moje sestre - kaže Rajčić, koji ne razumije kako netko bez privole vlasnika može iskrcavati građevinski materijal na privatno zemljište.

Još više je ponašanje građevinaca iz tvrtke Tehnograd razljutilo Tonijevu susjedu Katu Pavić, koja je morala otkazati boravak u apartmanima grupi diplomata.
— Zamislite koja sramota! Usred sezone pred kućom se iskrcavaju kamioni zemlje. A kad sam upozorila radnike da to ne rade i pokušala ih fotografirati, bacali su kamenje na balkon i pokazivali mi stražnjice! U takvom okruženju nisam mogla pozvati goste - žali se Pavićeva, pokazujući nam fotografije gologuzih radnika. Ona tvrdi kako su vlasnici kuća, iskoristivši radove, cijevi kojima istječu fekalije preusmjerili pod asfalt, odnosno u more, što će izazvati ekološku katastrofu, a neki se čak ponašaju kao da su novouređene ceste njihovo vlasništvo.

— Kad se prije nekoliko godina asfaltirala cesta uz obalu do naših kuća, mi smo platili najveći dio radova, a Grad je participirao s tridesetak posto. A sada neki susjedi kažu kako je cesta, odnosno javni put kojim se svi godinama koristimo, a grad ga asfaltira, u stvari njihov, i najavljuju kako nikom neće dati pravo prolaza, premda je to izlaz na staru Kaštelansku cestu - ističe Kata Pavić.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij