hren
 
Sinoć je na svečanosti u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, uz nazočnost gradskih vijećnika te članova Poglavarstva Grada Kaštela, otvorio Kaštelansko kulturno ljeto. U prepunom atriju dvorca Vitturi, svečanost otvaranja Kaštelanskog ljeta  u organizaciji Grada Kaštela, Turističke zajednice Grada Kaštela, Hrvatskog glazbenog društva Biranj iz Kaštel Lukšića, uveličali su gosti iz prijateljskoga grada Lindlara koji su održali koncert puhačkog orkestra Frielingsdorf.

U organizaciji Udruge Bijaći, društva za očuvanje kulturne baštine, u dvorcu Vitturi također je otvorena izložba slika akademskog slikara Nene Mikulića, a isto tako u sućuračkoj Gospojskoj štradi održana je modna revija nakita pod nazivom Kaštelanski Ðir, u organizaciji SAU Putalj, čiji će prihod od prodaje nakita ići u humanitarne svrhe.

- I ove godine Kaštelani i naši gosti moći će uživati u kulturnim, modnim i sportskim priredbama koje će trajati do 30. srpnja. Na ovakav način obogaćujemo kulturna zbivanja u Gradu Kaštelima koja su važan temelj u razvoju turizma — kazao je u prigodnom govoru kaštelanski gradonačelinik Ivan Udovičić te ujedno zahvalio gostima iz prijateljskoga grada Lindlara što su svojom nazočnošću uveličali najveći kaštelanski kulturni događaj.

Jakov ŽARKO (Slobodna Dalmacija) 

Puhački orkestar Frielingsdorf  
 


Šteta da je bilo mjesta samo za pedesetak posjetitelja...


Nezadovoljni su bili samo vozaći koji su se opet
morali probijati kroz mnoštvo ljudi!


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost)

    Mogli su to napraviti i na nekom većem mjestu

    oko 15 godina prije
  • ja (Gost)

    a jadni vozači...

    oko 15 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij