hren
 
NOVI KRUG PRIVATIZACIJA POSRNULIH TVRTKI ‘DALMACIJAVINA’, ‘KAŠTELANSKIH STAKLENIKA’,’ IMOTE’...
Tvrtke “Dalmacijavino” iz Splita, “Imota” iz Donjeg Prološca, “Kaštelanski staklenici” iz Kaštel Štafilića, Regionalna veletržnica “Benkovac” iz Benkovca, “Goričanka Nova” iz Velike Gorice i IPK “Tvornica ulja Čepin” iz Čepina imaju još jednu priliku u pronalaženju većinskog vlasnika i izlasku iz teškoća.

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) objavila je javne pozive za prodaju većinskog državnog udjela u tih šest društava, a rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju tih dioničkih paketa je 6. rujna do 14 sati.

Javni poziv za prodaju i 20 manjinskih paketa

Nakon što AUDIO prikupi ta pisma namjere i donese se konačna odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, bit će pozvani investitori koji su na vrijeme iskazali interes.

Agencija je uputila i javni poziv za prodaju 20 manjinskih paketa, i to javnim nadmetanjem. Među tih 20 društava, država ima najveći udjel u velolučkoj “Tvornici limene ambalaže” − 915 dionica ili 13,25 posto, te u “Tvornici ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP” iz Dubrovnika − 9150 dionica ili 6,11 posto.

U preostalih 18 društava državni je udjel manji od jedan posto. Na taj način prodaju se dionice “Cresanke” s Cresa, “Drvoplasta” iz Buzeta, “Ekonomsko-tehničkog zavoda” iz Osijeka, “Histria tube” iz Potpićana, hotela “Bonavia” iz Rijeke, “Kaplasta” iz Vojnića, “Kotke” iz Krapine, “Međimurje tegra” iz Čakovca, “Moslavke” iz Kutine, PGM-a “Ragusa” iz Dubrovnika, “Prehrana trgovine” iz Zagreba, “Radlovac IGM-a” iz Orahovice, karlovačkog “Tekstila”, čakovečke Mesne industrije “Vajda”, “Viga” iz Zagreba, varaždinske “Vis konfekcije”, vukovarskog “Vodomaterijala” i tvrtke “Zaštita” iz Zagreba.

Rok za iskazivanje interesa za kupnju ovih manjinskih udjela je 31. kolovoza do 14 sati, a pisma namjere dostavljaju se za svako društvo pojedinačno, stoji u pozivu Agencije za upravljanje državnom imovinom na novi krug privatizacije.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_204)

  daj ne dozvolimo da se sve unisti i proda. poštujmo zakon da privatnik moze maksimalno bit vlasnik 49 %, nikako vecinu da ima pravo odlucivanja sta ce s tin!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6776)

  sve kupujem.Kerum

  oko 8 godina prije
 • Idemo od pocetka (Gost_1116)

  Nema tu spasa dok su neodgovorni i nemoralni ljudi na celnim pozicijama u tim tvrtkama.Trebali bi oni svojom osobnom imovimom odgovarat za poslovanje. (naravno, ako su firme u drzavnom vlasnistvu) Zasto bi ja to placa mojim poreznim davanjima!! Svu tu njihovu neodgovornost i mafijastvo...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_187)

  ma ča jema veze ča je sve propalo, glavno da jemamo Hrvacku. eto sad moremo pivat Ustani bane i Vilo velebita, ič na mise svaki dan i nosit majice Fala ti Bože šta san Hrvat. i ča će nan više

  oko 8 godina prije
 • (lusicka)

  Od neovisne do ovisne put je dug 20 godina.

  oko 8 godina prije
 • Bravo (Gost_211)

  Bravo goste 1116, ja to odavno govorim. Nitko za ništa ne odgovara u državnim tvrtkama. Godinama gomilaju milione gubitaka bez ikakve odgovornosti! Stavio bi im ja klauzolu u kojoj bi morali potpisat svoju imovinu kao garanciju, pa bi vidio kako se može biti uspješan! No, teško da se to može očekivati kod nas. Državne tvrtke su isključivo osmišljene kako bi lokalni i državni uguzi mogli pljačkati i sebi stavljati novce u džep! nema tu pomoći dok se ne prodaju privatnom vlasniku!

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij