hren
 
SPLIT - Uoči početka 7. izdanja klapskih događanja u Kaštel Kambelovcu, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader primio je u srijedu predstavnike udruge Večeri dalmatinske pisme.
Kako su najavili predsjednik udruge Srećko Radnić, potpredsjednik Mijo Rogulj i Bosiljka Britvić, članica udruge, glazbena događanja u Kaštelima održat će se 8. i 9. srpnja kada će nastupiti čak 36 klapa.

Prva večer rezervirana je za Klapske novitade kada će klape pjevati evergreene koje su potpisali Elvis Presley, The Beatlesi, Seal, B.E. King i drugi. Nakon programa Kaštelanski Ðir - kojemu je također umjetnički ravnatelj Vladan Vuletin, manifestacija će se nastaviti 29. i 30. srpnja kroz program Čovik od soli posvećen Momčilu Popadiću, te Dalmatian world music. Autor oba spomenuta projekta je Zlatko Gali.

Župan Sanader obećao je podršku Županije ovoj, kako je kazao, uspješnoj i prepoznatljivoj manifestaciji koja se iz godine u godinu obogaćuje novim sadržajima. Tako su se ove godine održale klapske radionice koju su zajedno osmislili Kaštelani, dr. Nikole Buble te niz uglednih predavača, nastavljeno je s objavljivanjem notnih zapisa i CD-ova, dok je novina i poticaj dječjem klapskom pjevanju. Intrigantna je i ideja o utemeljenju "klapskog Porina" kojim bi se vrednovalo ukupno diskografsko stvaralaštvo klapa.


Fotografija: Večernji list

Radnić je upoznao župana i novinare s još jednom inicijativom: gostovanje hrvatskih regija na kaštelanskoj pozornici kako bi se ostvarila kulturuloška i glazbena suradnja, što i jest osnovna ideja čitavog projekta. Kaštela su već postala prepoznatljiva po programma koji spajaju dalmatinsku pismu i druge žanrove, globalno i lokalno, suvremeno i tradicijsko. Stoga je ova ideja više nego logična.

Više na: www.vdp.hr

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij