hren
 
Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader (45), po vlastitom priznanju, već 15 godina nije bio na godišnjem odmoru ne samo zbog obveza u izvršnoj vlasti s obzirom da je kao gradonačelnik Kaštela odradio dva mandata, već i zbog toga što je ljeto sezona požara, a on dobrovoljni vatrogasac i zapovjednik Županijske vatrogasne postrojbe.

Budući da je tek izabran na novu dužnost prvog čovjeka prostorno najveće, ali i problemima bremenite županije, i ovo ljeto provest će radno. U svom prvom razgovoru s novinarima u funkciji župana Sanader je kazao:
— Imamo niz započetih projekata i svakako je najvažnije te projekte dovesti do kraja, a budući da smo u tijeku predizborne kampanje ponudili i novi ozbiljni program, krenut ćemo i u njegovu realizaciju.

Među započetim projektima je i izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici, koji izaziva veliku pažnju javnosti, a praćenje i negodovanjem dijela stanovništva područja na kojem bi trebao biti izgrađen. — S obzirom da ja potječem s tog područja, akcent ću, iako ne sumnjam da su to činili i moji prethodnici, staviti na zaštitu okoliša. Ni u jednom trenutku u pitanje neće doći sigurnost i zaštita tog područja, a Centar nam je svakako potreban. To nije deponij i svakako ide u realizaciju.

Kakvi su Vam planovi vezani uz gospodarstvo?
— Treba iskoristiti prednosti završetka autoceste jer Županija treba novih radnih mjesta kao žedan vode. Kako Vlada ima strateški definirano otvaranje novih radnih zona upravo na područjima uz autocestu, svakom području za koje bude postojao interes i koje ima uvjete postati radna zona, Županija će dati prioritet, ali nećemo izmišljati radne zone. Za to imamo stimulacije i naše Vlade i od pretpristupnih fondova EU-u. Neozbiljno bi bilo reći koliko će se radnih mjesta otvoriti, Županija ne otvara radna mjesta nego treba, kao gradovi i općine, stvoriti preduvjete i infrastrukturne i planske.

Poduzetnici su ti koje ćemo stimulirati i pozvati ih da ulažu u te naše gospodarske zone. U razgovoru s poduzetnicima napravit ćemo jedan gospodarski tim koji će nam sugerirati koje su to zone, a isto tako treba osjetiti bilo poduzetnika i na područjima za koja oni pokažu interes stvoriti preduvjete da oni tamo mogu raditi. Sto se otoka tiče, tamo moramo zadržati stanovništvo, a to možemo samo ako im stvorimo uvjete da tamo mogu opstati, a ne samo deklarativno se za to opredijeliti. Stimulirat ćemo brodske linije ne samo financijski, nego i omogućiti što više linija vodeći računa o kvantiteti, kvaliteti i cijeni prijevoza. Otoci su dragulj županije i treba im dati odgovarajući značaj.

Osim turizma treba stimulirati i poljoprivredu, i to ne samo na otocima, nego i u ostalim dijelovima županije — stimulirati vinogradarstvo, maslinarstvo, uzgoj kaštelanskih i tugarskih trešanja, odnosno poljoprivrednih kultura specifičnih za svako područje županije. Moja je želja da se županija ravnopravno razvija i ona će biti jaka ne koliko su jaki Split i Kaštela, nego i Komiža, Trilj, Lećevica i Vrgorac.

Prvi suradnici, oba zamjenika su Vam mladi. — Treba nam mudrost starijih ljudi i snaga mladih. To je mladi tim koji ima želju za dokazivanjem, radom i aktivnostima i uz starije ljude u županiji bit će to odličan tim.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost)

  Dragi Župane, Kaštelani od vas puno ocekuju. Pomognite nam Kaštela dovest u red, riješit cestu, maknit sramotu, molimo Vas!!! :cry

  oko 15 godina prije
 • Čestitke! (Gost)

  Ma kakvi bili rezultati Vašega rada, ja ni u jednom trenutku ne sumnjam da ćete raditi srcem i najbolje što umijete... A kad čovjek radi srcem onda i Bog vrijednim rezultatima nagradi trud.
  Svako Vam dobro želim

  oko 15 godina prije
 • Ajme (Gost)

  stvarno je smiješan i ovaj Sanader... Dožupanica za gospodarstvo je neka ženskica od 24 godine!!! haha.. Drugi dožupan je vjeroučitelj... Moš mislit njihove inicijativnosti..
  A magistrala? A kaštelanska cesta?.. Nesposobni to rješavat... ;ožda za razmješatnje kontejnera! to je njihova razina...

  oko 15 godina prije
 • kritika (Gost)

  UREDNICI , ZAR JE MOGUĆE DA NA STRANICAMA GRADA KAŠTELA JOŠ IMATE STARI SAZIV GRADSKE UPRAVE????????

  oko 15 godina prije
 • (Gost)

  :grin :grin :grin :grin :grin

  oko 15 godina prije
 • uskoro (webmaster)

  puno posla...uskoro će biti postavljen novi

  oko 15 godina prije
 • ANTI Sanaderu (Gost)

  Ajme Sanaderu kome ste Grad ostavili....

  oko 15 godina prije
 • Zdravko (Gost)

  Pa cim on zasluzi da bude zupan???? Predobar bio za Kastela . Onoliko smeca u gradu i onakav cestovni promet u Kastelima, ne mozes naci u drugim gradovima.......

  oko 15 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij