hren

Hoće li Hrvati i ove godine zadržati visoko peto mjesto po seksualnoj aktivnosti u svijetu, i hoće li prestižna titula naj-seksi Hrvata ostati u rukama Severine i Gorana Višnjića - pokazat će rezultati novog, ovogodišnjeg međunarodnog Durexova online istraživanja koje je počelo u ponedjeljak, a provodit će se do 19. srpnja. Postupak i pojedinosti vezane uz online istraživanje predstavila je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Tatjana Rogar, direktorica Durexova (vodeći svjetski proizvođač prezervativa) predstavništva u Hrvatskoj.
Durex je i ove godine u 50-ak zemalja svijeta uputio online upitnike, koji se sastoje od 19 pitanja jedinstvenih za sve zemlje, te šest pitanja "lokalnog" karaktera, dakle vezana uz domaće "specifičnosti". U anketu se može uključiti na web adresi www.durex.com/hr, a pitanja se tiču seksualnih navika i ponašanja građana heteroseksualne, homoseksualne i biseksualne orijentacije, neovisno o dobnoj skupini. Oni koji su prošle godine sudjelovali u anketi zamijetit će kako su ove godine pitanja bitno drukčija - od "starih" su ostala samo ona vezana uz učestalost spolnih odnosa i najseksepilnije javne osobe, dok je ove godine pozornost više usmjerena na edukaciju i stavove građana o seksualnom odgoju, spolnim bolestima, ali i učestalost doživljavanja orgazma te korištenje seksualnih stimulansa.
Podsjetimo, prošle godine u anketi je sudjelovalo oko 150 tisuća osoba iz nešto više od 45 zemalja. S prosječnim brojem od 144 spolna odnosa godišnje Hrvati su se svrstali na peto mjesto u svijetu, a nakon Mađara, Bugara, Rusa i stanovnika Srbije i Crne Gore. No, prošlogodišnja je anketa pokazala i poražavajuće podatke, poput onoga da je jedna trećina mladih u nas prvi seksualni odnos imala bez zaštite.
Istaknimo da će sudionici ovoga anonimnog istraživanja imati priliku sudjelovati u nagradnoj igri čija je nagrada godišnja zaliha od 365 prezervativa. Prvi rezultati ankete bit će predstavljeni 12. listopada.
KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij