hren
 
Most preko rijeke Like na trasi je nove pruge i bit će u funkciji od sljedeće jeseni/Dragutin STANIČIĆNakon turističke sezone ponovno će se privremeno obustaviti prometovanje putničkih vlakova kako bi se do kraja godine završili preostali radovi na trasi. Time će se osigurati da s novim redom vožnje za 2004./5. godinu nagibni vlak udaljenost između Zagreba i Splita prelazi u vremenu kraćem od pet sati.
"Jednom u radnom vijeku događa se ovakav projekt i doista ga možemo zvati vlak čežnje. To je vlak koji čekamo desetljećima. Unatoč svim problemima s kojima smo u Hrvatskim željeznicama suočeni, dolazak prvog nagibnog vlaka u Split ovoga ljeta ne smije proći bez fešte na rivi", ne skriva svoj optimizam, za razliku od mnogih željezničara Mladen Ružić, šef prometne sekcije Split za obilaska gradilišta na Ličkoj pruzi između Gospića i Medaka. "Ako smo autocesti dali ime Dalmatina, jedna garnitura nagibnog vlaka morala bi biti - Dalmatinac", zaključuje svoj optimistični stav Ružić.
Radi kašnjenja državnih jamstava za ovogodišnje kreditne tranše, što je dijelom uvjetovano smjenom vladajuće garniture u Banskim dvorima, ali i činjenicom da je aktualna Vlada odlučila usporiti projekt restrukturiranja i modernizacije HŽ-a, prvi nagibni vlak neće iz Zagreba u Split stići kako je najavljivano 15. lipnja, nego desetak dana kasnije, najvjerojatnije 28. lipnja i u prvoj fazi prometovanja tu će udaljenost prelaziti za pet sati i 40 minuta. Potvrđuje to nedavno imenovani predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić za obilaska Ličke pruge i odmah najavljuje da 15. rujna ponovno privremeno obustavljaju prometovanje putničkih vlakova kako bi do kraja godine završili preostale radove na trasi i osigurali da s novim redom vožnje za 2004./5. godinu nagibni vlak udaljenost između Zagreba i Splita prelazi u vremenu kraćem od pet sati.
HŽ je za radove na Ličkoj pruzi kod jedne austrijske tvrtke unajmio najsuvremeniji stroj Swietelsky koji za jedan sat rada ostvari učinak 400 radnikaHristo Sikavičev, direktor razvoja HŽ-a, objašnjava da će nagibni prometovati pružnim pravcem Zagreb-Split apsolutno sigurno i udobno i tijekom ljetne sezone, premda malo duže no što su to prije najavljivali. Zbog zakasnjelog financiranja te vremenskih nepogoda, dio radova morali su odgoditi za jesen. Tako će, među ostalim, od rujna do studenoga na obnovljenu staru trasu biti spojena novoizgrađena pruga između Perušića i Gračaca. Radi se o deset novih dionica ukupno dugih oko 15 kilometara, a spajanje svakog dijela traje oko 70 sati. Tim se zahvatom poboljšava geometrija pruge, osiguravajući nagibnom vlaku uvjete za brzine od 160 kilometara na sat.
Član Uprave HŽ-a Dražen Ratković napominje kako će početkom turističke sezone Split i Zagreb povezivati tri para nagibnih vlakova dok će iz metropole prema Šibeniku i Zadru dnevno prometovati po jedan par vlakova. Četvrti par nagibnog na pravcu Zagreb-Split bit će u prometu početkom sljedeće godine kada se uvodi tzv. takt sustav vožnje. Ratković podsjeća da plan modernizacije predviđa i osiguranje 28 kolodvora, od Oštarija do Splita daljinskim upravljanjem, što treba biti realizirano do prve polovice 2006. godine. Taj zahvat krati putovanje za još dvadesetak minuta, a kako su sredstva osigurana, Ratković ne očekuje probleme u realizaciji.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij