hren

U SUSRET POPISU STANOVNIŠTVA
Popisno povjerenstvo Splitsko-dalmatinske županije uputilo je javni poziv kandidatima za popisivače i kontrolore popisa stanovništva, kućanstava i stanova 2011. godine, a prijave će se zaprimati 21. i 22. veljače 2011. od 9 do 19 sati, u 14 popisnih centara na području grada Splita i 11 županijskih ispostava, od koji se ona za Kaštela nalazi u Gradskoj vijećnici, Braće Radić 1, u Kaštel Sućurcu.

Osobe koje se prijavljuju za popisivače moraju biti punoljetne, imati najmanje završenu srednju školu, a kriterij odabira mora zadovoljavati kriterij čitljivosti rukopisa optičkim čitanjem.
U slučaju da su kriteriji izjednačeni prednost će imati nezaposleni hrvatski branitelji i nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, zatim dugotrajno nezaposlene osobe (nezaposlene 12 mjeseci ili duže) i zatim ostale nezaposlene osobe (dokaz o nezaposlenosti preslik evidencijskog lista Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).
Obuka traje četiri dana, a nazočnost na obuci je obvezna, nakon čega će kandidati polagati završni test. Zavisno o kvaliteti testa kandidati će se uključiti u Popis ili će se rasporediti kao rezervni popisivači.

Osobe koje se prijavljuju za kontrolore, osim što moraju biti punoljetne i imati najmanje završenu srednju školu, moraju imati i iskustvo u prijašnjim popisima ili velikim statističkim akcijama, a iskustvo će biti kriterij odabira.
Kandidati za kontrolore također će odslušati četverodnevnu poduku kojoj moraju nazoćiti te polagati test, nakon čega će ih na prijedlog Županijskih popisnih povjerenstava imenovati Državni zavod za statistiku.

Svi kandidati dužni su prilikom prijave sa sobom donijeti identifikacijsku ispravu te kemijsku olovku koja piše crno ili tamno plavo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij