hren
Ovogodišnje natjecanje učenika iz vjeronauka na školskoj razini održano je od 19. do 22. siječnja 2011., a zajednički su ga organizirali vjeroučitelji i učitelji OŠ „Bijaći“ - Kaštel Novi, OŠ „Prof. Filip Lukas" - Kaštel Stari i OŠ "Ostrog" - Kaštel Lukšić, uz potporu Katoličke udruge mladih „Bl. Ivan Merz“ - Kaštela.

Na ovogodišnjem natjecanju koje je bilo posvećeno temi: „Marija - Isusova i naša majka" sudjelovalo je do sada rekordnih 97 ekipa s 384 natjecatelja od 3. do 8. razreda. Iz OŠ „Bijaći“ sudjelovalo je 75 ekipa, iz OŠ „Prof. Filip Lukas" 7 ekipa, a iz OŠ "Ostrog" 15 ekipa.

Natjecanje je započelo 19. siječnja igrama Milijunaš i Pitalice. Nastavljeno je pisanjem pisanog testa i akcijom sakupljanja starog papira koja je održana 22. siječnja gdje je u jednom danu sakupljeno 10,3 tona papira. Posebna pohvala odlazi Domagojevoj ekipi iz 4.c razreda i Ivanovoj ekipi iz 6.a razreda OŠ „Bijaći“, koje su zajedno sakupile 1.340 kilograma
papira. Sakupljeni papir bit će dostavljen tvrtki Pan Split koja će nagraditi jednodnevnim izletom najuspješnije ekipe s natjecanja.

U subotu, 22. siječnja, održana je završnica natjecanja kroz novu igru 7/39. Za mjesto susreta najuspješnijih 27 ekipa bila je predviđeno svetište Gospe Stomorije, ali je zbog lošeg
vremena održano u crkvi sv. Petra ap. u Kaštel Noviom. Uz blagoslov župnika Luke Vuce, natjecateljima se obratio i pročelnik za društvene djelatnosti grada Kaštela Darko Opačak. Na kraju je slijedila i tjelesna okrjepa za sve sudionike završnice. Ovo natjecanje zaključeno je uvijek atraktivnom lutrijom.

Pobjednici natjecanja uključujući znanje i akciju sakupljanja papira po školama su:
Ekipa „Marija Magdalena" iz 7.d razreda OŠ „Prof. Filip Lukas" – Kaštel Stari u sastavu: Magdalena Marjanović, Mia Gudelj, Nikolina Strize i Nikolina Biskupović koje su ujedno
proglašene i sveukupnim pobjednikom natjecanja.

Ekipa „Božja djeca" iz 8. a razreda OŠ „Oštrog" – Kaštel Lukšić u sastavu: Marijana Grgantov, Marija Mijatović, Mia Beara i Ivana Bašić.

Ekipa „Sv. Blaž" iz 7.a razreda OŠ „Bijaći" - Kaštel Novi u sastavu: Jelena Krišto, Dajana Ćurak, Ana Čavka i Sara Barun.

Koliko je poznato iz različitih izvora niti jedna školska sredina u Hrvatskoj ne može se pohvaliti ustrajnošću i brojnošću ovoga projekta. U proteklih 15 godina na ovim školsko-župnim vjeronaučnim olimpijadama (u ove tri škole u Kaštelima) ukupno je sudjelovalo 1.036 ekipa s 3.952 vjeroučenika, a u dvanaest akcija ukupno je sakupljeno 80,5 tona starog papira.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_3143)

  ovo je projekt ucitelja marija radunica i svaka mu cast na tome, ostali su se tu samo \"pristekali\" dici se razvija svijest o papiru uce ovjeri vise nego na vjeronauku bravo

  oko 10 godina prije
 • (Gost_2222)

  sve pohvale cijeloj ekipi

  oko 10 godina prije
 • (Gost_9924)

  awww.... :p

  oko 10 godina prije
 • 1234546789 (Gost_4089)

  I ja sam sudjelova u olimpijadi i moja ekipa je bila druga, ali nema veze sljedece ce godine biti bolje. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij