hren
 
Splitsko-dalmatinska županija raspisala je natječaj za dodjelu kredita poljoprivrednicima, a zainteresirani korisnici poljoprivrednog zemljišta i gospodarskih objekata koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom imaju rok od 30 dana da se jave na natječaj.

Minimalni iznos pojedinačnog kredita iznosi 40 tisuća kuna, a maksimalni milijun i pol. Uvjet je da onaj tko zatraži kredit sudjeluje s 30 posto vlastitih sredstava.

Poček za vraćanje je tri godine, rok otplate od 9 mjeseci do 7 godina, ovisno o djelatnosti, a kamatna stopa kreće se od 3 do 5 posto.

Kredit se može dobiti za stočarsku proizvodnju, voćarstvo i vinogradarstvo, zatim za proizvodnju povrća i cvijeća, sjemenarstvo i rasadničarstvo, akvakulturu i gospodarski ribolov, poljoprivrednu opremu i mehanizaciju, čuvanje i preradu poljoprivrednih proizvoda i preradu ribe, te za programe razvitka turizma na poljoprivrednom obiteljskom gospodarstvu.

Izvor: Dalmacijanews


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_5295)

  pljacka se nastavlja ,na svin nivoima.... :grin :grin :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1209)

  je je,dile kredite sakon i kapon ali sitnin slovima pise negdi da ne smis bit duzan ni lipe poreznoj upravi a prije toga su napravili sve da ne mozes poslovat i da propadnes...ovo je mazanje ociju...sram vas bilo LOPOVI !!!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2191)

  a može li se dobit kredit za kupit kruva

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4785)

  kome ribaru triba kredit,neka potrose prvo pare sa stedne knjizice,ili im je zaj da se nebi stanjila,neka daju kredite gladnome svitu da se najide,ribari su se nagustali svega neka malo pate i oni....

  oko 9 godina prije
 • štrop (Gost_2191)

  tko hoče papat ribice
  mora smočit guzice

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2101)

  bit će opet kome triba oprat pineze, pa zna se koju je ekipu okupija u županiji ( bivši djelatnici Općine Kaštela )

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3220)

  Neka se tim novcem prošire svi poljski puti, neka se osnuju firme (zadruge, udruge, ...) i neka se odrede strateški poljoprivredni proizvodi koje će te firme otkupljivat. Da li su to vinogradi, masline, trišnje, smokve, bajame, salata, kukumari, paprika, bob, biži, ...
  Ponudimo poljoprivrednicima da sade i siju nešto od čega će moći dostojanstveno živit, pa neće bit neobrađene zemlje. Dosadašnjom politikom svakoga se tjeralo sa zemlje, a vlasnik se molio da mu zemlja uđe u građevinsko, da bi mogao preživljavat.

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij