hren
 
NASTUPIO I VIS ANÐELI IZ RUDINA
U nedjelju, 3. listopada u sportskoj dvorani na Bilankuši u Solinu održan je dvanaesti Papa-fest. Glazbeni je to susret vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao spomen na pohod Sv. Oca Ivana Pavla II. Solinu 4. listopada 1998. godine. Festival je međunarodnog karaktera a njegovi pokrovitelji su Grad Solin i Nadbiskupijski ordinarijat Split. Voditeljice programa bile su Maja Matas i Nevena Domazet.

Na festivalu je sudjelovalo dvanaest sastava: Papa band i VIS Aurora iz Solina, VIS Očima srca iz Malog Lošinja,  Mijo Matić iz HKM Bern iz Švicarske, VIS Gospa od Zdravlja iz Neuma, VIS Chorus Angelicus, VIS Znak mira,  VIS Dujam, VIS Izidor, VIS Gospa od Zdravlja, te VIS Sperantes iz Splita, i na koncu VIS Anđeli iz Kaštela.

Vokalno instrumentalni sastav „Anđeli“ iz Kaštela je debitirao na ovogodišnjem Papa-festu. Sastav pjeva u filijalnoj crkvi sv. Leopolda Mandića u Rudinama koja pripada župi Kaštel Novi i djeluje već tri godine. Bilježi niz nastupa u Kaštelanskom kulturnom ljetu i na nekoliko humanitarnih koncerata izvan Kaštela. Značajno je da sastav obuhvaća pet sestara Botić iz Rudina koje vodi i uvježbava Anamarija
Botić. Na ovogodišnjem Papa-festu izveli su pjesmu „Dar milosti“ čiji tekst, glazbu i aranžman potpisuje Mario Žuvela.
 
Kao gost na dvanaestom Papa-festu nastupio je i pjevač Marko Perković-Thompson, a ovogodišnji Papa-fest je u ime njegovoga glavnog pokrovitelja Nadbiskupskog ordinarijata iz Splita otvorio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Ivan Ćubelić. Na koncu se svima u ime organizatora zahvalio župnik don Vinko Sanader. Nakon podjele zahvalnica svim sudionicima, festival je zaključen zajedničkom izvedbom njegove himne "Hrvatska mladež".


KOMENTARI:

Stari Komentari (16)

 • (Gost_9110)

  i sad kad bi reka da je to najobičnija glupost koja nam nije potribna, ispadam antikrist, nehrvat, tj četnik_srbin_musliman sve u jednom

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8108)

  Zašto je to najobičnija glupost???????????
  Nekima je to itekako potribno,a možda i upravo Vama, jer nas sve to duhovno obogaćuje!!!!!!!!!!!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7052)

  Ko je siromašan njega svaka sitnica odogaćuje.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8210)

  bija san na Papa festu i oduševljen sam i kvalitetom izvedbi i cjelokupnim koncertom. Tamo je bilo par pjevačica koje su neusporedivo bolje od trenutnih \"zvijezda\" na našoj sceni. Savršenstvo pjevanja... a i drago mi je da je i Thompson nastupija, odličan je bija... diga je cilu dvoranu na noge... svaka mu čast...
  triba ovakve stvari podupirat i što više i u Kaštelima organizirat... bude ih oko Božića i Uskrsa... i to je za svaku pohvalu. Ko ima šta protiv neka zadrži to za sebe ili kaže bez vrijeđanja...

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5776)

  Muka mi je

  oko 9 godina prije
 • Kaštelanin (Gost_1041)

  Gostu 9110,zar je glupost koja nam nije potrebna druženje pjevanje katoličke mladeži pod otkriljem Crkve\'? Sve nam mogu oprostioti ali okupljanje mladih oko Crkve ni danas ne prihvačaju.Opasno je biti uz Crkvu!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_6127)

  štamislite jesu li dica tribala otić na papa fest ili kupit dva piza trave pa negdi na zidić? oće li pojedincima ikad išta valjat?

  oko 9 godina prije
 • (Gost_100)

  ..tko pjeva zlo ne misli ali se treba cuvat onoga tko propjeva.. :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_6203)

  definitivno 2 piza trave

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2142)

  koji čobanluk!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7191)

  i ja se slažem, definitivnio 2 pia trave

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4119)

  niko nije u pravu, prvo triba pivat na papa festu, a onda udrit po travi.
  A gomila vas koji nakon nediljnje mise izlazite iz crkve i počnete spuštati svece na pod psovkama, zlim mislima, možete mi dati sliku. Ali ja vas razumin, to je jedna vrsta natjecanja, ko više islini oltar, pobjednik je.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3749)

  jedino vas Bog može spasit s takvim razmišljanjem...gledate druge tj. one koji bar idu u crkvu trude se a i falivaju a ne vidite sebe. Prvo izvadi brvno iz svoga oka...!!!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5180)

  jema duhovne hrane kojoj je rok isteka :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8177)

  zvuci kao papa-test ..
  sramota
  mislim da bi i papi bilo neugodno da zna ..

  oko 9 godina prije
 • c-e party (Gost_8207)

  definitivno 2 piza minimalno 2.5 (jer ako je manje onda me zajebalo) :p :p :p

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij