Croatian English French German Italian Spanish

 
Šef Uprave HEP-a Leo Begović potvrdio je da će struja poskupiti od 8 do 10 posto i to, kaže, ne zbog lošeg poslovanja državne tvrtke, već zbog cijene plina. Nije otkrio od kada će nam stizati veće rate, ali je rekao da u HEP-u ima viška oko 700 zaposlenika.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović gostujući u Dnevniku HRT-a potvrdio je da je zahtjev za poskupljenjem struje već stigao.
 
- Nije na meni da odgovorim na pitanje hoće li, kada i koliko poskupjeti struja. Zahtjev za poskupljenjem već je upućen, no poslovali smo dobro i zahtjev je ublažen - rekao je Begović.
 
Na pitanje znači li to da će poskupljenje iznositi 8-10 posto, Begović je odgovorio: Otprilike toliko.
 
Točan datum poskupljenja Begović nije odredio. No odgovorio je zašto HEP poskupljuje struju ako posluje pozitivno. Kaže da struja poskupljuje zbog cijene plina, odnosno zbog gradnje novih energetskih postrojenja.
 
Nedavno je i premijerka Jadranka Kosor izjavila da HEP ima niz razloga za poskupljenje, koje će ipak biti znatno blaže nego što se najavljivalo.
 
Premijerka Jadranka Kosor od svih javnih poduzeća traži smanjenje broja zaposlenih. No, kako navodi predsjednik Uprave HEP-a, nitko od zaposlenih u HEP-u ne treba brinuti. Prema njegovim riječima, u HEP-u je viška od 500-700 djelatnika.

Komentari (10)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_7448
„Borbena“, vremešna filozofkinja Nadežda Čačinović, bivša žena Puhovkog - ideologinja i inspiratorica neokomunističke mržnje nezadovolj...
Gost_7448
Pozadina svih inscenacija jako vonja na aktivno čučanje profesora Mate Kapovića (i sličnih), poznatog po „tolerantnoj“ izjavi ….”serem ...
Gost_8120
Dragi čitatelji Portala! Predlažem da se organiziramo i prikupimo socijalnu pomoć za naše taksiste. Možda humanitarni koncert.
Gost_7448
Otvoreni svjetonazorski sukob na FFZ (Filozofskom fakultetu-Zagreb) započeo je 2015., odbijanjem nastavka suradnje s KBF (Katoličkim bo...
Gost_9728
Ja kao pripadnik 141 brigade Hrvatske Vojske Čestitam Svim Čestitim Policajcima Ovaj Prekrasan, a Isti Je Njihov Dan =