Šef Uprave HEP-a Leo Begović potvrdio je da će struja poskupiti od 8 do 10 posto i to, kaže, ne zbog lošeg poslovanja državne tvrtke, već zbog cijene plina. Nije otkrio od kada će nam stizati veće rate, ali je rekao da u HEP-u ima viška oko 700 zaposlenika.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović gostujući u Dnevniku HRT-a potvrdio je da je zahtjev za poskupljenjem struje već stigao.
 
- Nije na meni da odgovorim na pitanje hoće li, kada i koliko poskupjeti struja. Zahtjev za poskupljenjem već je upućen, no poslovali smo dobro i zahtjev je ublažen - rekao je Begović.
 
Na pitanje znači li to da će poskupljenje iznositi 8-10 posto, Begović je odgovorio: Otprilike toliko.
 
Točan datum poskupljenja Begović nije odredio. No odgovorio je zašto HEP poskupljuje struju ako posluje pozitivno. Kaže da struja poskupljuje zbog cijene plina, odnosno zbog gradnje novih energetskih postrojenja.
 
Nedavno je i premijerka Jadranka Kosor izjavila da HEP ima niz razloga za poskupljenje, koje će ipak biti znatno blaže nego što se najavljivalo.
 
Premijerka Jadranka Kosor od svih javnih poduzeća traži smanjenje broja zaposlenih. No, kako navodi predsjednik Uprave HEP-a, nitko od zaposlenih u HEP-u ne treba brinuti. Prema njegovim riječima, u HEP-u je viška od 500-700 djelatnika.

Komentari (10)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Kad bacimo plasticnu bocu ona postaje smece. Nakon sto se ta ista boca obradi postaje sirovina i prestaje biti smece. Isto je i sa neki...
I opet se pokazalo da u Kaštelima nema oporbe, i nezavisni i SDP dišu skupa s Adezejon, evala!
Ma koja je svrha išta pisat na ovome portalu o ovoj temi dok je sa desne strane ova reklama.
Gđa Zokić se baš ka i svi političari koji dođu na neku poziciju dobro raširila.
Daje mukte
Eno slušan na radiju da je Ževrnja reka da se ne može ništa jer da je to odluka odozgar,blago se nama sa ovakvim županom.Šta li će tek ...
smrade ne briši komentare
A sa čigovin se auton voza mate po gradu vanka radnog vrimena sa svojin oli gradskin, meni se čini da je ono gradski ,lako sta se voza ...