Šef Uprave HEP-a Leo Begović potvrdio je da će struja poskupiti od 8 do 10 posto i to, kaže, ne zbog lošeg poslovanja državne tvrtke, već zbog cijene plina. Nije otkrio od kada će nam stizati veće rate, ali je rekao da u HEP-u ima viška oko 700 zaposlenika.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović gostujući u Dnevniku HRT-a potvrdio je da je zahtjev za poskupljenjem struje već stigao.
 
- Nije na meni da odgovorim na pitanje hoće li, kada i koliko poskupjeti struja. Zahtjev za poskupljenjem već je upućen, no poslovali smo dobro i zahtjev je ublažen - rekao je Begović.
 
Na pitanje znači li to da će poskupljenje iznositi 8-10 posto, Begović je odgovorio: Otprilike toliko.
 
Točan datum poskupljenja Begović nije odredio. No odgovorio je zašto HEP poskupljuje struju ako posluje pozitivno. Kaže da struja poskupljuje zbog cijene plina, odnosno zbog gradnje novih energetskih postrojenja.
 
Nedavno je i premijerka Jadranka Kosor izjavila da HEP ima niz razloga za poskupljenje, koje će ipak biti znatno blaže nego što se najavljivalo.
 
Premijerka Jadranka Kosor od svih javnih poduzeća traži smanjenje broja zaposlenih. No, kako navodi predsjednik Uprave HEP-a, nitko od zaposlenih u HEP-u ne treba brinuti. Prema njegovim riječima, u HEP-u je viška od 500-700 djelatnika.

Komentari (10)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Jel im vječna ravnateljica za marendu spremila gravče na tavče ?
Sramota, Berket iz Austrije, psihijatar Petrov lažljivac, alias Rašković. Berket je vodio grad i osim koristi sa sebe i podobne nije ni...
"Bog je vidia kako se na crno radila pa sad kad prođe cesta postat će legenda" Da ima Boga, ne bi ga on zaziva.
"Cijena priključka na vodovodnu mrežu se sastoji od dva dijela. Prvi dio čini naknada za grad u kojem ćete napraviti priključak vode, a...
"sa čime se fališ. svi vlaji ,večina bosanaca i hercegovaca se rađa u splitu. " Mana in je šta se ne ukapaju u Splitu, nego u vlaškoj ...
"i ja volin to ulje, ali mi se čini da ga ne držimo dovoljno dugo u slanoj vodi. koliko dugo ga vi držite u moru." Pođi na Noć maslino...
Admin jel ti radis za Nk.Val.. Ili si u upravi pa samo šta je lipo rečeno ne brišeš