Šef Uprave HEP-a Leo Begović potvrdio je da će struja poskupiti od 8 do 10 posto i to, kaže, ne zbog lošeg poslovanja državne tvrtke, već zbog cijene plina. Nije otkrio od kada će nam stizati veće rate, ali je rekao da u HEP-u ima viška oko 700 zaposlenika.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović gostujući u Dnevniku HRT-a potvrdio je da je zahtjev za poskupljenjem struje već stigao.
 
- Nije na meni da odgovorim na pitanje hoće li, kada i koliko poskupjeti struja. Zahtjev za poskupljenjem već je upućen, no poslovali smo dobro i zahtjev je ublažen - rekao je Begović.
 
Na pitanje znači li to da će poskupljenje iznositi 8-10 posto, Begović je odgovorio: Otprilike toliko.
 
Točan datum poskupljenja Begović nije odredio. No odgovorio je zašto HEP poskupljuje struju ako posluje pozitivno. Kaže da struja poskupljuje zbog cijene plina, odnosno zbog gradnje novih energetskih postrojenja.
 
Nedavno je i premijerka Jadranka Kosor izjavila da HEP ima niz razloga za poskupljenje, koje će ipak biti znatno blaže nego što se najavljivalo.
 
Premijerka Jadranka Kosor od svih javnih poduzeća traži smanjenje broja zaposlenih. No, kako navodi predsjednik Uprave HEP-a, nitko od zaposlenih u HEP-u ne treba brinuti. Prema njegovim riječima, u HEP-u je viška od 500-700 djelatnika.

Komentari (10)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

da se pruga ukopala ne bi treba most u kambelovcu
U K. Sućurcu trenutno imaju barem dva semafora na kojima nitko ne prelazi. Kad se dolazi iz smjera Trogira, prvi semafor zaustavi cijel...
Ja bi reka baš obrnuto! Kapetanovi uguzi dežuraju i brane ga po medijima da bi i dalje u evo sve ladnija vrimena i dalje obitavali u nj...
jaki ti argumenti i nemoj se zanosit ako san ja bija trnoružica da si ti kraljević koji me probudija.
to je nama naša borba dala
Onda si bija Trnoružica!
smeta i mene. šta štracate ime vukovar. šta se pokrijete s njim. šta ste postigli stime. koje ste vi proračunate mustre.
5226 nisan trnoružica nego ti želiš izjednačit krivnju ali nismo svi bedasti i slipi. ne filozofiraj nego reci šta se do 90-e rastočilo...