Šef Uprave HEP-a Leo Begović potvrdio je da će struja poskupiti od 8 do 10 posto i to, kaže, ne zbog lošeg poslovanja državne tvrtke, već zbog cijene plina. Nije otkrio od kada će nam stizati veće rate, ali je rekao da u HEP-u ima viška oko 700 zaposlenika.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović gostujući u Dnevniku HRT-a potvrdio je da je zahtjev za poskupljenjem struje već stigao.
 
- Nije na meni da odgovorim na pitanje hoće li, kada i koliko poskupjeti struja. Zahtjev za poskupljenjem već je upućen, no poslovali smo dobro i zahtjev je ublažen - rekao je Begović.
 
Na pitanje znači li to da će poskupljenje iznositi 8-10 posto, Begović je odgovorio: Otprilike toliko.
 
Točan datum poskupljenja Begović nije odredio. No odgovorio je zašto HEP poskupljuje struju ako posluje pozitivno. Kaže da struja poskupljuje zbog cijene plina, odnosno zbog gradnje novih energetskih postrojenja.
 
Nedavno je i premijerka Jadranka Kosor izjavila da HEP ima niz razloga za poskupljenje, koje će ipak biti znatno blaže nego što se najavljivalo.
 
Premijerka Jadranka Kosor od svih javnih poduzeća traži smanjenje broja zaposlenih. No, kako navodi predsjednik Uprave HEP-a, nitko od zaposlenih u HEP-u ne treba brinuti. Prema njegovim riječima, u HEP-u je viška od 500-700 djelatnika.


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_4223)

  malo malo.... bar 30

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6217)

  \"No, kako navodi predsjednik Uprave HEP-a, nitko od zaposlenih u HEP-u ne treba brinuti. Prema njegovim riječima, u HEP-u je viška od 500-700 djelatnika.\"
  :roll :roll :roll :roll :roll :roll

  oko 7 godina prije
 • (Gost_141)

  :grin :grin :grin :grin :grin :grin :grin

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5243)

  ljude su toliko navikli da HEP diže cijene da je to svima već postalo normalno.... ovo je katastrofa, jer ako struja poskupi automatski sve poskupljuje, samo nitko više nema force reagirat, a tribali bi....

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7102)

  Nemože struja poskupit koliko oni mogu ukrast... Njima uvik malo, nama uvik puno.Ako ih uvate da kradu, dobit će otpremninu od nekoliko milijuna!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7125)

  fala bogu i nije poskupila več godinama najjeftinija je u evropi

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3192)

  država nima pinez i gleda okle će jis namaknit
  endem

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3191)

  text ne odgovara ćinjenicama,nije istina da će struja poskupit ,to doznajem iz pouzdanih izvora...koji u ćuđenju izjavljuju da je situacija obratna,da će struja pojeftinit,i da hep traži radnike,pogotovu vanžinjere,kome sad virovat....

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3177)

  SAD CE BIT SKUPLJA NEGO U NJEMACKOJ..a njemci nemaju ni blizu postotak naseg hidropotrencijala..njemci loze za struju,ne dolazi im mukte s neba..OVO JE PRIPREMA ZA \"PRODAJU\"..BUDUCI KUPAC TRAZI DA MU SE KUPOVINA VRATI OD ZARADE ZA 2 GODINE..KA KOD THT-A.. :upset

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7786)

  HEP- lina stoka. Tribalo bi minimalmo 40% firme dobit otkaz... Svi su tu po kradezeovskim vezama...

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara