Banner TOP

 
Šef Uprave HEP-a Leo Begović potvrdio je da će struja poskupiti od 8 do 10 posto i to, kaže, ne zbog lošeg poslovanja državne tvrtke, već zbog cijene plina. Nije otkrio od kada će nam stizati veće rate, ali je rekao da u HEP-u ima viška oko 700 zaposlenika.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović gostujući u Dnevniku HRT-a potvrdio je da je zahtjev za poskupljenjem struje već stigao.
 
- Nije na meni da odgovorim na pitanje hoće li, kada i koliko poskupjeti struja. Zahtjev za poskupljenjem već je upućen, no poslovali smo dobro i zahtjev je ublažen - rekao je Begović.
 
Na pitanje znači li to da će poskupljenje iznositi 8-10 posto, Begović je odgovorio: Otprilike toliko.
 
Točan datum poskupljenja Begović nije odredio. No odgovorio je zašto HEP poskupljuje struju ako posluje pozitivno. Kaže da struja poskupljuje zbog cijene plina, odnosno zbog gradnje novih energetskih postrojenja.
 
Nedavno je i premijerka Jadranka Kosor izjavila da HEP ima niz razloga za poskupljenje, koje će ipak biti znatno blaže nego što se najavljivalo.
 
Premijerka Jadranka Kosor od svih javnih poduzeća traži smanjenje broja zaposlenih. No, kako navodi predsjednik Uprave HEP-a, nitko od zaposlenih u HEP-u ne treba brinuti. Prema njegovim riječima, u HEP-u je viška od 500-700 djelatnika.

Komentari (10)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

dan sela
bilo je lipo, bravo za organizatore, super planinarenje, super vesela družina
Svaka čast i sve čestitke našim veslačima Toniju Čavki i Bernardu Samarđiću stvarno su imali godinu za pamćenje a njihovo vrijeme tek d...
Pare vrte svit! Lakse je stat na vestibul i od turista zaradit 100 eura dnevno po pivacu na pivanju 6,7 pisama i prodat koji cd nego pu...
klapa po glavi kaštelana
dan grada kaštela , šta to znači
Pitanje za autora članka. Zašto u naslovu navodite "poseban orar" a dalje u tekstu nigdje se više ne spominje ?
Paladin je naucija farbat za velike pare. Tako i ode fiktivni racuni, kamere, tel centrale i razna druga pranja i farbanja. Sdp ga je d...