Šef Uprave HEP-a Leo Begović potvrdio je da će struja poskupiti od 8 do 10 posto i to, kaže, ne zbog lošeg poslovanja državne tvrtke, već zbog cijene plina. Nije otkrio od kada će nam stizati veće rate, ali je rekao da u HEP-u ima viška oko 700 zaposlenika.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović gostujući u Dnevniku HRT-a potvrdio je da je zahtjev za poskupljenjem struje već stigao.
 
- Nije na meni da odgovorim na pitanje hoće li, kada i koliko poskupjeti struja. Zahtjev za poskupljenjem već je upućen, no poslovali smo dobro i zahtjev je ublažen - rekao je Begović.
 
Na pitanje znači li to da će poskupljenje iznositi 8-10 posto, Begović je odgovorio: Otprilike toliko.
 
Točan datum poskupljenja Begović nije odredio. No odgovorio je zašto HEP poskupljuje struju ako posluje pozitivno. Kaže da struja poskupljuje zbog cijene plina, odnosno zbog gradnje novih energetskih postrojenja.
 
Nedavno je i premijerka Jadranka Kosor izjavila da HEP ima niz razloga za poskupljenje, koje će ipak biti znatno blaže nego što se najavljivalo.
 
Premijerka Jadranka Kosor od svih javnih poduzeća traži smanjenje broja zaposlenih. No, kako navodi predsjednik Uprave HEP-a, nitko od zaposlenih u HEP-u ne treba brinuti. Prema njegovim riječima, u HEP-u je viška od 500-700 djelatnika.

Komentari (10)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

jerbo da je Rijeka ovde vi bi bili prisritni, nije mi jasno sta to udruge u kastilima moraju napravit da se svidi svitu, a u donja sela...
mater ti je krnjuša
"Unde, nunde, dodijalo in na selu i sad ode pametuju i šire kulturu i govore šta bi tribalo, a na njiovin selizin pustara brajo..." Is...
Na prvom redu isprika zbog komentara;pošto mi je blokirano komentiranje na temu VODOOPOSKRBE U Kaštelima;biti ću slobodan i ponuditi 7 ...
Iman u kamenici od prihlani može li to
to su oni sta odu u polje i zovu novinare i glumu trudbenike i mudruju
Ma kvragu i lumbrela nemogu je popravit pa ako nabavin koju eto i mene.
Znate kad bi Kaštela procvitala? Kad bi se svi doseljenici u zadnjih 100 godina vratili na svoja sela i bavili se poljoprivredon ka i n...