hren
Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement svečano su položili vijence i zajedno s rodbinom poginulih branitelja, nekadašnjih zaposlenika CEMEX-a, u spomen zapalili svijeće. Svečanosti polaganja vijenca uz članove UDVDR-a prisustvovalo je i rukovodstvo tvrtke.

"Tek nakon postavljanja ovog spomenika, naša udruga dobila je smisao postojanja. Danas, na našu 10. obljetnicu, naglašavam da sjećanje na naše poginule prijatelje, kolege i suborce nitko, ništa i nikada ne može izbrisati. Ovaj spomenik postavljen je kao poruka novim generacijama i naraštajima da ih zauvijek sjeća da svoju sadašnjost duguju onima, koji su svoje živote utkali u put njihove budućnosti.", – izjavio je Siniša Prkić, dopredsjednik UDVDR Dalmacijacementa. 

Ispod spomenika izrađenog u obliku jastuka, autorice Sandre Mateljan, poznate splitske kiparice i dizajnerice, koji je unutar tvornice postavljen 2001. godine, nalazi se ploča na kojoj su urezana imena devetorice u ratu poginulih zaposlenika CEMEX-a. Dvjestotinjak zaposlenika ove tvrtke prošlo je kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju hrvatske države. 

UDVDR Dalmacijacement osnovana je 2000. godine i broji 125 članova. Od toga su njih 76 današnji zaposlenici tvrtke. Statutom udruge svaki zaposlenik Dalmacijacementa koji je bio u Domovinskom ratu može postati članom i ostati u udruzi neovisno o svom statusu u tvrtki.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij