hren
 
KAŠTELA • Forum žena SDP-a Kaštela upriličio je svečanu izbornu skupštinu u povodu 10. obljetnice osnutka na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Keti Lučin, a njezine zamjenice su Višnja Špika, Lađa Bratinčević i Zoja Marini. U izvješću o radu u proteklom razdoblju dosadašnja predsjednica Neda Mišerda-Manđić je kazala kako je kaštelanski Forum žena SDP-a mnogo bio uključen u humanitarni rad, kao i obilježavanje brojnih važnih povijesnih datuma od proslave Dana oslobođenja Kaštela i drugih antifašističkih praznika, do datuma vezanih za Domovinski rat.

— No, pred nama je i dalje mnogo posla, od pomaganja ljudima u potrebi, do još žešće borbe za prava žena. Naime, Dan žena mi i dalje moramo proslavljati jer još uvijek postoji neravnopravnost spolova. Ravnopravnost je samo deklarativna, no u praksi su žene diskriminirane i u kući, i na poslu, politici i drugdje — kazala je Mišerda-Mandić. Također je istaknula kako će se ova organizacija ubuduće još više boriti protiv seksualnog zlostavljanja žena na poslu, te diskriminaciji koja se javlja u natječajima za zapošljavanje gdje se često navodi da žene moraju biti mlađe od 35 godina.
— Nismo baš zadovoljni uključivanjem mladih u Forum, pa ćemo i na tome raditi i ubuduće. Razlog leži u tome što ne znaju što to znači biti lijevo orijentiran, pa ćemo ih u tome nastojati educirati — zaključila je Mišerda. Nakon toga žene su i svečano proslavile svoj dan dobrom zabavom u restoranu "Giričić" u Kaštel Gomilici. Iako kaštelanski Forum žena broji 126 članica, na proslavi je bilo više od 150 žena uključujući i gošće iz Trogira, Omiša, Solina i nekih drugih mjesta.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij