hren
 
KAŠTELA • Uz nazočnost splitsko-dalmatinskog župana Krune Peronje, dožupana Joška Kovača, trogirskoga gradonačelnika Vedrana Rožica, saborskih zastupnika Jure Bitunjca, Živka Nenađića, Nike Rebića i Zvonimira Puljića, predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te delegacija gradova prijatelja iz Njemačke, Slovačke, Poljske, Češke, Kiseljaka, Kupresa i Zaprešića, u kaštelanskom hotelu "Palace" održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana grada Kaštela.

Jedinica lokalne samouprave najvažnija je i najveća smjernica u realizaciji budućih planova, kao i EKO-Kaštelanski zaljev — projekt kojim bi riješili vodovodni i kanalizacijski sustav na području grada. Rješavanjem tog projekta Kaštela bi napokon imala čisto more i zdrav okoliš, što je osnovni temelj za daljnji razvitak grada — naglasili su u pozdravnome govoru predsjednik Gradskog vijeća Kaštela Ante Grepo i kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader.
Gradonačelnik Sanader osvrnuo se i na veliku važnost realiziranog vodoopskrbnog sustava Kaštel Lukšić—Radun, koji je jučer svečano pušten u funkciju. Vrijednost ovog projekta je 50 milijuna kuna, od čega je Grad Kaštela izdvojio 8 milijuna kuna.
Uz prigodni pozdrav i čestitku župan Kruno Peronja prisjetio se hrvatskih branitelja. Pohvalio je rad Gradskog poglavarstva i Gradskog vijeća, te istaknuo kako su upravo Kaštela jedan od rijetkih gradova u Republici Hrvatskoj koji je uspješno realizirao sve zacrtane projekte na dobrobit svojih građana. Župan se osvrnuo i na veliku važnost u suradnji Kaštela s nekoliko prijateljskih razvijenih europskih gradova, te dodao kako je takva suradnja jedan od važnih čimbenika u razvoju kaštelanskoga turizma.

Izvor: Slobodna dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij