hren

NIJE NEMAR NEGO POPRAVAK
Upaljene svjetiljke javne rasvjete, unatoč dovoljnoj količini dnevnog svjetla, nisu rijetka pojava na kaštelanskim ulicama pa stoga ne čudi negodovanje građana o uzalud potrošenim kilovatima struje i nekoliko vijećničkih pitanja o ovoj temi na prošlim sjednicama Gradskog vijeća.

Kako je štednja električne energije dužnost svih građana, a uzevši u obzir i činjenicu da se potrošnja i održavanje javne rasvjete plaća iz komunalne naknade građana, svi oni smatraju kako imaju razloga za nezadovoljstvo. No prema riječima v.d. upravitelja Vlastitog komunalnog pogona Ivana Čaglja, koji je vijećnicima obrazložio razloge, ne radi se o nemaru već o nužnosti.

- Javna rasvjeta tijekom dana može gorjeti samo iz dva razloga. Jedan od njih, što je veoma rijetko, je velika naoblaka zbog koje se uključe senzori dok je drugi razlog vezan uz popravke i znak je da se na toj dionici obavlja servis javne rasvjete.

Naime, servis i popravci moraju se odvijati pod naponom, što je većini pomalo neobično, ali je riječ o specifičnom poslu – kazao je Čagalj.

Prema Čagljevom riječima upaljena javna rasvjeta usred dana tako ne bi trebala stvarati nezadovoljnike već samo potvrditi da se nadležni redovno brinu o njenom kvalitetnom funkcioniranju.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost)

  a kome se obratiti kad rasvjeta ne postoji?

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  samo informacije radi,dio Ulice Dr.Josipa Omasica koji je sam po sebi opca opasnost zbog radova i rupa pokrivenih trosnim daskama je potpuno neosvijetljen te je samo pitanje vremena kad ce netko polomit noge
  :? :upset

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  u stednji je buducnost..

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  najekonomičnije su svitlili pripilani kandelabri i njiove reprize pa reprize odoti repriz itd, provizije radi
  endem

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij