hren
 
KAŠTELA - U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održana je izborna skupština kaštelanske Hvidre, na kojoj je po treći predsjednički mandat na četiri godine dobio Željko Strize, dok je za potpredsjednika izabran Željko Batina. Podneseno je financijsko izvješće o radu kaštelanske Hvidre u 2004. godini, koje su članovi i prihvatili. Udruga, odnosno 248 članova, aktivno djeluje na području grada u svim područjima društvenog života, a prošle godine dobitnici su i skupne nagrade Grada Kaštela.

— Prvi smo ogranak Hvidre koji se usprotivio i upozoravao na velike nepravilnosti pri izradi i donošenju zakona o hrvatskim braniteljima, a isto tako protivili smo se činjenici da u fotelji predsjednika Hvidre RH sjedi stranačka osoba, misleći na HDZ-ovca Vinka Brkana, istaknuo je Željko Strize.
Žalosna je činjenica da su se na popisu Ministarstva zaštite okoliša pri rušenju bespravno izgrađenih objekata našli i hrvatski branitelji, koji su stvarali i borili se za samostalnost i slobodu svih Hrvata. Istaknut je i problem u odnosu s gradskom upravom, a posebno pri zapošljavanju hrvatskih branitelja u novoosnovani Gradski komunalni pogon, a prema Strizinim riječima, radna mjesta popunjavala su se rodbinskim i prijateljskim linijama članova gradske uprave.
Kaštelanska Hvidra prva je reagirala na skidanje plakata odbjegloga generala Ante Gotovine u Zadru. Potaknuti takvim barbarskim činom, odlučili smo postaviti dva plakata u Kaštelima, uz potporu generalove obitelji, generalovih suboraca i mještana, dodaje Strize, s porukom kako će Hvidra ustrajati u nastojanjima da se generala Gotovinu oslobodi svih optužnica koje ga terete.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij