hren
 
KAŠTELA - Tonči Tadić, saborski zastupnik i potpredsjednik HSP-a, i Stjepan Maglica, član Glavnog stana i predsjednik kaštelanskog HSP-a, sinoć su u Kaštelima održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavnicima medija iznijeli niz problema u vezi s obrtništvom i malim poduzetništvom. — HSP je 2002. godine dao najviše amandmana na Zakon o poticanju obrtništva i malog poduzetništva, a isto tako, uz državne poticaje, predlagali smo i poticaje u samoj lokalnoj samoupravi. Sredstva za poticaj poduzetnišva i obrtništva, prema Tadićevu mišljenju, beskorisna su ako u planiranju i poticanju obrtništva i poduzetništva ne sudjeluje i lokalna samouprava. Veći dio zaposlenih u gradu Kaštelima, znači i veću dobit kroz porez na dohodak, pa bi i državna agencija za poticanje obrta trebala biti prisutna i na lokalnim razinama, kako bi bila servis za obrtnike i poduzetnike, ustvrdio je Tonči Tadić.
— S obzirom na to da bez obrtništva nema gospodarskog razvoja Hrvatske, svaka bi izabrana vlada, pa tako i današnja trebala voditi računa o obrtnicima i njihovim uvjetima za rad. U niti jednoj europskoj gospodarski razvijenoj zemlji ne vrši se toliko represije na obrtnike kao što je to u Hrvatskoj — kazao je Stjepan Maglica.
— Kada se dogodi "rupa" u državnom proračunu, inspektori izlaze na teren kako bi naplatili visoke kazne da bi istu i popunili, pa se može zaključiti kako obrtnici i mali poduzetnici sve više nalikuju na kmetove, ne vodeći pritom računa da obrtnici ulažu sebe, obitelj i svu svoju imovinu da bi imali posao za sebe i druge — kazuje Tadić i dodaje kako su obrtničke novine objavile i pripreme donošenja zakona o zaštiti na radu koji zabranjuje pušenje u ugostiteljskim objektima. Takvim zakonom neće se kažnjavati pušači, već vlasnik objekta, stoga je takav zakon isti kao da kažnjavate državu zato što njezini vozači ne voze po propisima — zaključuje Tonči Tadić.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij