hren
 

KAŠTELA - Dječji vrtići Kaštela i Muzej grada Kaštela ostvarili su jednogodišnju suradnju koja je počela u povodu Dana muzeja pod nazivom Muzejska pričaonica-igraonica, a pod radnim nazivom "Spojimo Miljenka i Dobrilu".
Suradnja s Muzejem počela je, kako nam je rekla ravnateljica Dječjih vrtića Ivanka Vučica, kao projekt promocije njegovanja nematerijalne kulturne baštine obradom stare kaštelanske legende o ljubavi Miljenka i Dobrile.

Muzejska pričaonica-igraonica u kaštelanskom dječjem vrtićuSadržaj priče za djecu predškolske dobi prilagodila je kaštelanske spisateljica i teta u dječjem vrtiću Nada Jerčić, a mali kulturni happening za djecu vrtića upriličila je odgajateljica Vanja Strižak koja je kostimiranom predstavom o ljubavi dvoje mladih razveselila kaštelanske mališane.
Nakon jednogodišnje suradnje kaštelanskih vrtića i Muzeja, a pod vodstvom muzejskog pedagoga Marija Klajića priča o Miljenku i Dobrili relizirana je i u obliku puzzli za djecu.
Kako naglašava ravnateljica Vučica, ova priča je jedinstven projekt na području Hrvatske gdje je jedna legenda kroz suradnju s djecom i odgajateljima oživjela i kroz dječje puzzle kao jedinstveni hrvatski proizvod.
Napravljena je manja serija slagalica koje su našle svoje mjesto u svakom kaštelanskom vrtiću, a mogu se nabaviti i u muzejskoj suvenirnici dvorca Vitturi.
Projekt o velikoj ljubavi Miljenka i Dobrile nastavlja se i dalje, igrom u vrtićima kroz priču i slagalice, a gdje će doći to samo djece i tete kaštelanskih vrtića znaju.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij