U Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju (HERA) stigao je zahtjev Hrvatske elektroprivrede, odnosno zahtjevi HEP-ovih društava za poskupljenje električne energije koje im je proslijedilo Ministarstvo gospodarstva prije desetak dana.

Branimir Horaček, ravnatelj Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva nije znao reći koliko bi bilo prosječno poskupljenje koje traži HEP.

"Cijena se sastoji od tri komponente, od kojih jedna zauzima 30-ak posto, druga 40-ak, treća oko 10 posto cijene. Kao razlog povećanja cijene naveli su ukupno povećanje troškova poslovanja, a mi ćemo morati uzeti u obzir kada je bila zadnja promjena cijene električne energije. Ako se ne varam, to je bilo 1. srpnja 2008. godine. Nakon što nam HER-a dostavi svoje mišljenje Ministarstvo će predložiti Vladi cijenu struje, koja će u konačnici odlučiti", kazao nam je Horaček.

Iz toga proizlazi da bi se cijena mogla promijeniti tek u iduća dva mjeseca. Horaček podsjeća da su HEP-ovci prilikom prošle izmjene cijene tražili poskupljenje od 27 posto, a da je Vlada odobrila rast cijena od prosječnih 20 posto.

Promjena cijene za potrošače ovisit će i o tarifnim modelima i vrsti brojila.

Izvor: Net.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

  • 202 (Gost)

    jel to tiha delvavacija kune . jel to treniranje strogoče na narodu . jel to kraj h

    oko 7 godina prije
  • HDZ (Gost)

    dava ih odnija dojednoga na otok Vis i tamo nek si stavljaju ruke po srcima,viču šta oće i pametuju dokle oće.

    oko 7 godina prije
  • 202 (Gost)

    ma koji vis , ukrast če trajekt . ruku za ruku

    oko 7 godina prije
  • (Gost)

    mi zelimo vrh hep-a u zatvoru!!nema ih ko zatvorit!!eno danas u slobodnoj da su pukanica makli kad se bajicu javija sms.om,da ima informacije o ivani hodak..ispada da ga je bajic otkuca politicarima a ovi ga makli..uz pomoc potrkala-mafijasa..

    oko 7 godina prije
  • (Gost)

    Poskupit struju,vodu,telefon,dignizt pdv na25
    posto,ukinit davanja za nezaposlene,ukinit porodiljne naknade ,smanjit mirovine,crkni stoko
    sitnog zuba,nisi bolje ni zasluzila.Idemo dalje.

    oko 7 godina prije
  • 202 (Gost)

    jedina nam je utjeha da kad uđemo u evropu da če dobiti otkaz presjednik , premjerka , sabor i sva ministarstva, to ti je 400 000 ljudi , doči če namore prat robu turistima liti , a zimi na zimovanje u remetincu .

    oko 7 godina prije
  • (Gost)

    a vi odselite u grčku tamo je boje.

    oko 7 godina prije
  • (Gost)

    Bravo goste 90! To isto i ja mislim .Struju triba poskupit 100%,pdv50%,ukinit sva prava.Svi ostali komentari su suvisni.Japanka Kokos neka opet bude osoba godine.Idemo dalje!!!!Namazi!!! :p :p :p :p :p :p

    oko 7 godina prije
  • (Gost)

    Dragi moji Kastelani ipak triba neko pokrit afere,pljacke i nerad u HEP-u. Pa nije njima lako, svko malo im ispari nekoliko milijardi kuna.A triba vizit skupe aute , platit zimovanje , litovanje , skupe oblekice... A triba imat i kakvi brodic ,vikendicu.Troskovi rastu, recesija je u svitu. A ko ce to platit ako ne mi . Triba \"ljudima\" pomoc u nevoji.
    SB

    oko 7 godina prije
  • (Gost)

    Članak ispod o energetskoj efikasnosti a poviše je da hep poskupljuje za 17%...a ruganja... nemožemo mi uštedit koliko hep može pojist i popit

    oko 7 godina prije
  • Ništa nova! (Gost)

    Željeli smo \"Svoj na svome\" a šta to znači nećete nas jašiti tuđinac nego svoj i to je to.Svakom danom od Uskrsa nove cijene ali imamo bar za sada jakog igrača koji zna davati golove i kad je utakmica rekli bi izgubljena.To je gosp Šuker koji treba dobiti nagradu i to Nobelovu za uspješnu djelatnost prosit i zaduživati se .Jer da nije tako dragi penzioneri pura bui Vam odavno već bila skuvana a sve je teže ali dok je njega nema straja.

    oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara