U Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju (HERA) stigao je zahtjev Hrvatske elektroprivrede, odnosno zahtjevi HEP-ovih društava za poskupljenje električne energije koje im je proslijedilo Ministarstvo gospodarstva prije desetak dana.

Branimir Horaček, ravnatelj Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva nije znao reći koliko bi bilo prosječno poskupljenje koje traži HEP.

"Cijena se sastoji od tri komponente, od kojih jedna zauzima 30-ak posto, druga 40-ak, treća oko 10 posto cijene. Kao razlog povećanja cijene naveli su ukupno povećanje troškova poslovanja, a mi ćemo morati uzeti u obzir kada je bila zadnja promjena cijene električne energije. Ako se ne varam, to je bilo 1. srpnja 2008. godine. Nakon što nam HER-a dostavi svoje mišljenje Ministarstvo će predložiti Vladi cijenu struje, koja će u konačnici odlučiti", kazao nam je Horaček.

Iz toga proizlazi da bi se cijena mogla promijeniti tek u iduća dva mjeseca. Horaček podsjeća da su HEP-ovci prilikom prošle izmjene cijene tražili poskupljenje od 27 posto, a da je Vlada odobrila rast cijena od prosječnih 20 posto.

Promjena cijene za potrošače ovisit će i o tarifnim modelima i vrsti brojila.

Izvor: Net.hr

Komentari (11)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

me ke Ultra vo je neusporedivo
koliko znam, odnosno jasno piše, karte se kupuju dva sata prije, a ne u pretprodaji
I jos nesto, ocito su oo tebi klubovi u 2 ligi bolji od onih u prvoj ligi
Nisu se karte ni bile poćele prodavati tako da ne bulaznite, nije pošteno. A ako se stranačka mašinerija upali biti će i Poljud mali ta...
Ako je u penziji sta ima radit??
Ma sve to o tjeranju nije jednostavno istina .. to su ciste izmisljotine ..
milane a bilo je više svita nego na jadrana cilo prvenstvo
Nadam se da će jedna od točaka biti i: Uklanjanje drvoreda po Kaštelima. To je jako aktualno zadnje dvije godine ali se o tome ne govor...