Banner TOP

 
U Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju (HERA) stigao je zahtjev Hrvatske elektroprivrede, odnosno zahtjevi HEP-ovih društava za poskupljenje električne energije koje im je proslijedilo Ministarstvo gospodarstva prije desetak dana.

Branimir Horaček, ravnatelj Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva nije znao reći koliko bi bilo prosječno poskupljenje koje traži HEP.

"Cijena se sastoji od tri komponente, od kojih jedna zauzima 30-ak posto, druga 40-ak, treća oko 10 posto cijene. Kao razlog povećanja cijene naveli su ukupno povećanje troškova poslovanja, a mi ćemo morati uzeti u obzir kada je bila zadnja promjena cijene električne energije. Ako se ne varam, to je bilo 1. srpnja 2008. godine. Nakon što nam HER-a dostavi svoje mišljenje Ministarstvo će predložiti Vladi cijenu struje, koja će u konačnici odlučiti", kazao nam je Horaček.

Iz toga proizlazi da bi se cijena mogla promijeniti tek u iduća dva mjeseca. Horaček podsjeća da su HEP-ovci prilikom prošle izmjene cijene tražili poskupljenje od 27 posto, a da je Vlada odobrila rast cijena od prosječnih 20 posto.

Promjena cijene za potrošače ovisit će i o tarifnim modelima i vrsti brojila.

Izvor: Net.hr

Komentari (11)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

vrijednosti ši a o nevrijednostima nećemo govorit
jeli 2014. oli 2013. ??
Dama preuzima klub i vraća Boru
Goste, rečeno je VRIJEDNOSTI koja se odnose na događanja iz rata.. ako su vrijednosti onda ne mogu biti ne-vrijednosti, a da je bilo zl...
Nema od ovog nista, samo zavlače opet. Triba odna stečaj otvorit
Tko su nagrađeni ili je samo važno da se spmenu organizatori.
Najdraže mi je bilo vidit "drugu."postavu kaštelanki koja je dobila drugo poluvrime 4 razlike a posebno debi 14 godišnjakinje Nore .Bra...
opet u prošlost.lakše nego sagledat današnjost a o budućnosti nema ni govora