hren
Cemex i Odbor nagrade predstavili su javnosti uvjete natječaja za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX, prestižnog priznanja za građevinska i arhitektonska dostignuća.

Time je otvoren ovogodišnji natječaj za ovu Graditeljsku nagradu te je upućen poziv svim sudionicima koji se na natječaj mogu prijaviti do 10. travnja. Sudjelovati mogu svi arhitekti, građevinari i investitori sa svojim radovima i projektima koji su završeni tijekom 2008. i 2009. godine. Nagrade se dodjeljuju u trima kategorijama: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine te posebne nagrade u kategoriji Održive gradnje i kategoriji Pristupačnosti. Pravo na sudjelovanje imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje 50 posto Cemex-ovog cementa. Pobjednički projekti predstavljat će Hrvatsku u Meksiku na globalnoj Cemex-ovoj Graditeljskoj nagradi (CEMEX Building Award).

Ovogodišnji hrvatski Odbor nagrade čine trojica stručnjaka iz područja graditeljstva, arhitekture i kulturne bašitne: dr.sc. Ante Mihanović, profesor Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Splitu i član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, profesor Miljenko Domijan, glavni konzervator u Upravi za zaštitu Kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske te dipl.ing.arh. Nikola Bašić, jedan od vodećih hrvatskih arhitekata i jedan od pobjednika s prošlih izdanja Graditeljske nagrade Cemex.

Prijavu na natječaj potrebno je dostaviti u Cemex Hrvatsku najkasnije do 10. travnja 2010. godine, a dodatne informacije mogu se dobiti na službenoj web stranici tvrtke www.cemex.hr.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • JOŠ PRAŠINE U OČI (Gost)

  NASTAVLJA SE BACANJE PRAŠINE U OČI
  1. Cementna industrija vrlo je neugodan izvor onečišćenja budući da filtri zaustavljaju samo dio prašine, dok najsitnija, vrlo štetna prašina i s njom primjese spojeva teških metala i drugih toksičnih/kancerogenih tvari izlaze u okoliš.
  2. Ovi rizici eksponencijalno rastu ako se u cementnim pećima koristi i tzv. suspaljivanje različitih drugih tvari (također i opasnog otpada kao što su stara ulja, lijekovi itd.) od kojih neke, premda nisu kategorizirane kao opasne, imaju isti okolišni i zdravstveni učinak; eklatantan je primjer starih guma koje spaljivanjem postaju izvorom i dioksinskih onečišćenja - dioksini su najgori otrovi stvoreni ljudskom djelatnošću, milijune puta toksičniji od, recimo, cijankalija, i naravno kancerogeni
  3. Kritička točka kamuflaže u svemu jest \"ideja\" da su razine toksičkih onečišćenja malene; to naravno nije istina. Osim toga, ne postoji i nije moguće nikakva kontrola onoga što stvarno spaljuju!

  oko 10 godina prije
 • Tko je s mazuta prešao na kruto gorivo ( (Gost)

  Na konferenciji u Parmi od 10. do 12. ožujka istaknuto je da trećinu svih bolesti djece i mladih do 19 godina u Europi uzrokuje zagađen i štetan okoliš. Djeca najviše stradavaju od ozljeda, zagađenog zraka, upotrebe krutog goriva kod kuće, trovanja kemikalijama, loše opskrbe vodom i loše higijene.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  kao da se već sad nezna ko će dobit nagradu...ma ljudi moji kome mažete oči

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  http://www.lerotic.de/cemex/index.htm

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij