hren
U ZNANJU VJERONAUKA NATJECALO SE 338 DJECE
Ovogodišnja 14. školsko-župna Vjeronaučna olimpijada realizirana je u organizaciji OŠ »Bijaći», župa Kaštel Novi i Radun, Udruge mladih «Bl. Ivan Merz» Kaštela, a sponzorirali su je Grad Kaštela i HPD “Malačka“ Donja Kaštela. Održana je u vremenu od 20.01. do 23.01.2010.

Na ovogodišnjem školsko-župnom natjecanju koje je bilo posvećeno temi: „Kardinal Alojzije Stepinac - uzor svećenika“ sudjelovalo je  86 ekipa s 338 natjecatelja od III. do VIII. razreda.

Po treći put na natjecanju su sudjelovali učenici OŠ „Prof. Filip Lukas“ Kaštel Stari sa šest ekipa, a prvi put su ove godine učešće uzeli i učenici OŠ  “Ostrog“ Kaštel Lukšić također sa šest ekipa. 

Natjecanje je započelo 20. siječnja u đardinu u Kaštel Novom s igrama Milijunaš i Pitalice. Nastavljeno je pisanjem pisanog testa i Akcijom sakupljanja starog papira koja je održana 21. siječnja u Katoličkom domu gdje je u jednom danu sakupljeno 10,2 tona papira. 

Ekipa „Stepinac“ iz OŠ  “Bijaći u kojoj su sudjelovali učenici iz VII.b razreda sakupila je do sada rekordnih 1.089 kg papira. Sakupljeni papir je dostavljen tvrtki  PAN SPLIT koja će najuspješnije ekipe s natjecanja nagraditi jednodnevnim izletom kako je to napravila u posljednjih šest godina. 

U subotu 23. siječnja održana je završnica kroz igru Sedmica-bingo u župi Kraljica mučenika na Radunu. U završnicu je ušlo 29 najboljih ekipa po rezultatima prva dva dana natjecanja.    

Druženje je nastavljeno na vrhu Kozjaka gdje su natjecatelji uz nazočnost predstavnika grada Kaštela, gosp. Darka Opačka, i župnika don Augustina Radovića posjetili crkvu posvećenu Bl. Alojziju Stepincu i spomenik poginulim braniteljima u domovinskom ratu gdje su predstavnici škola zapalili svijeće. Slijedila je okrjepa uz planinarski čaj i sendviče u kojoj su natjecatelji bili počašćeni od članova Hrvatskog planinarskog društva „Malačka“ Donja Kaštela. Završnica je zaključena uvijek atraktivnom lutrijom.

Sa osvojenim 141 bodom prvo mjesto su nakon ispravljenih i prekontroliranih svih testova i bodova s akcije sakupljanja papira, zaokružile čak četiri ekipe: 

Ekipa „Sv. Leopolda Mandića“ iz VIII.c razreda OŠ „Prof. Filip Lukas“ Kaštel Stari u sastavu: Mihaela Botić, Nikolina Grbavac, Marijo Marjanović, Katarina Plejić i Lucija Brešković.

Ekipa „Biblija“ iz VI.c razreda OŠ „Ostrog“ Kaštel Lukšić u sastavu: Rebeka Varnica, Dinka Mustapić, Dorotea Vodeničar i Ivana Čavka.

Ekipa „sv. Klementa“ iz IV.c razreda OŠ „Bijaći“ Kaštel Novi u sastavu: Stanka Jurić, Josip Živko, Darija Prnjak i Karmen Karadža.

Ekipa „Sv. Ante“ iz VIII.a razreda OŠ „Bijaći“ Kaštel Novi u sastavu: Doris Guja, Fani Danilo, Anita Brajković i Marta Dumančić koja je ujedno proglašena sveukupnim pobjednikom jer je imala najviše bodova iz znanja.

XIV. Vjeronaučnu olimpijadu uspješno je realizirala ekipa vjeroučitelja i učitelja iz navedene tri osnovne škole te animatora Katoličke udruge mladih „Bl. Ivan Merz“  Kaštela. Na jubilarnu XV. Vjeronaučnu olimpijadu 2011. godine pozvani su i ostale škole iz Kaštela i okolice.

U proteklih 14 godina na olimpijadi je ukupno sudjelovalo 939 ekipa s 3.567 vjeroučenika, a u jedanaest sabirnih akcija ukupno je sakupljeno 69 tona starog papira.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost)

  svaka čast učitelju Radunić Mariu koji ovo svake godine sve bolje radi. Već 4 godine moja dica sudjeluju u ovome i guštaju. Bravo!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ko kaže da samo u Americi dica po parkovima uče, hahaha, baš su smišni. A kad će Krapanj ?

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ovo je jedan od najstrašnijih članaka ikad.

  oko 11 godina prije
 • sudionik (Gost)

  bilo je pre dobro na olimpijadi iako nismo ništa osvojili..... :grin :) ;) :p :x

  oko 11 godina prije
 • pobjednice (Gost)

  svaka čast našim organizatorima..posebni pozdrav vjeroučiteljici Nataliji koja nas je pripremala i jos priprema za sljedece natjecanje!
  :grin :grin :grin :grin :grin

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  amee kako san ispala....ufffffffff

  oko 11 godina prije
 • NAVIJAČICA (Gost_5854)

  bilo je prezakonn :grin

  oko 10 godina prije
 • ANDRIJA (Gost_1146)

  ove godine i ja sudjelujem na vjeronaučnoj olimpijadi!!!

  oko 10 godina prije
 • mare (Gost_8090)

  :)

  oko 10 godina prije
 • (Gost_9156)

  hahahaha meni je uvik super a pogotovo na krapnju
  nego kad će planinarenje 8)

  oko 10 godina prije
 • (Gost_9156)

  ko dosad nije sudjelovaa nije dostojan ničega :) :grin ;) 8) :p :sigh :zzz :upset :eek :roll :cry :( :x

  oko 10 godina prije
 • Winner (Gost_9156)

  Mani je uvik super i zabavljamo se i učimo.
  Nije uopće teško i u ekipama se svi dobro slažemo!!!!1 :grin :)

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij