hren
 
Prilika za Kaštele - otvaranje Pučkog učilišta/Jakov ŽARKOKAŠTEL GOMILICA - Uz nazočnost kaštelanskog dogradonačelnika Pere Bana, predsjednika GV Kaštela Ante Grepe, ravnatelja osnovnih škola s područja Grada, gradskih vijećnika, voditeljice Hrvatskog zavoda za zapošljvanje ispostave Kašetla Jele Gogić, te ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Zlatna vrata Split, Joze Katića, svečano je otvoren područni odjel učilišta u prostorijama MO Kaštel Gomilice.

Pučko otvoreno učilište, ustanova je kulturno obrazovnog karaktera koja u sklopu svojih programa organzira seminare za maturante za upise na fakultete i akademije. Osim navedenog seminara učilište ujedno organizira i tečajeve i radionice, škole crtanja, slikanja i fotografije, graafičku radionicu, tečajeve izrade keramike, nakita, krojenja i šivanja.
— Kao učilište, u protekloj godini krenuli smo europskim smjernicama u suradnji sa Županijom, a Vlada RH usvojila je niz programa učenja i obrazovanja kako bi se na što adekvatniji način obrazovale osobe raznih djelatnosti — kazao je ravnatelj splitskog otvorenog učilišta Jozo Katić. Za svoj početak djelovanja na području grada Kaštela organizirat će program "Edukacijom do bolje kvalitete usluga u turizmu", a namijenjen je privatnim iznajmljivačima soba i apartmana. Program će se sastojati od 50 nastavnih sati, a obuhvatit će engleski jezik, kulturnu baštinu (Kaštela, Solina, Trogira i Splita), poslovnu komunikaciju, poslove iznajmljivanja i smještajnih jedinica te standardizaciju smještajnih jedinica.
Informacije se mogu se dobiti svakim radnim danom u područnom odjelu MO Kaštel Gomilica na telefon 220—363 ili u Pučkom otvorenom učilištu Split, Dioklecijanova 7, na telefon— 361—524.
Dogradonačelnik Pero Ban kazao je kako će Kaštela podržati ovaj projek koji otvara perspektivu nezaposlenim osobama na ovom području bez obzira kojom se djelatnošću žele baviti.
Tijekom veljače postavit će se i info—punkt pod nazivom Centar za životno učenje, koji će zaposliti dvije mlade osobe, a financirt će ga Vlada RH s ciljem da se informiraju i razvijaju socijalna partnerstva s Gospodarskom komorom i obrazovnim institucijama kao što su škole i fakulteti.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij